UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Mājas atjaunošana!
Autors: RCK6 ()
Datums: 23/10/2022 01:42

Sveiki! Parādijusies iespēja iegūt īpašumā labu stāvbūvi, pamati labi, sienas labas, jumta konstrukcija arī super, bet iekšdarbi būtu jādara no "nulles", visu jārauj ārā, elektrību/santehniku/ apkuri jātaisa no jauna, logi jāmaina, grīdas, sienas utt, kāpnes jāmaina. Mājas platība apmr 223 kv, melno darbu ir doma darīt pašiem, bet pieredzes būvniecība praktiski nav.
Doma ir iekļauties 80-100k un katru mēnesi ir iespēja atlikt vel 500-600e darbiem. Šajā laikā vispār reāli? Bušu pateicīgs par jebkādiem viedokļiem!

Re: Mājas atjaunošana!
Autors: agrais ()
Datums: 23/10/2022 09:19

Ja vari atlikt tikai tos 500-600, tad nav verts pat sakt. Ja ir vel papildus kada lielāka summa, tad ok. tev jau būs daudzas lietas kuras maksa daudz, un japerk uzreiz.Ko sobrid var nopirkt par 600 eiro? Nu neko ipasu tadam remontam. Darīt jau protams var, bet tad tas vilksies gadiem.Apmeram jau vari piemest lielakas summas-logi,durvis, kapnes, apkure,elektriba,gridas...Tas jau tas lietas ar ko jasak.Un tur naudas vajag daudz.Uz tādu m2 80-100 k izkusīs viena mirkli, praktiski tur sanak tikai pieminetas lietas, nu varbut vel kada regipsa loksne...Ja pats jau tikai melno darbu darīsi, tad tikpat vel vari darbu rekinat.Nu apmeram, tas ka paveicas.....Un vel jau neko neesi minejis par pasa jumta stavokli, kanalicacijas un ūdens esamibu....Cik maja jau pasreiz ir siltinata.Man pasam lidzigas m2 maja, ari palika tikai sienas, bet mura maja. Daru visu pats, tikai apkuri meistars taisīja.Jau kadi 90 k aizgajusi, un vajag vel un vel. Un tas ka materiali jau pa lielam bija pirkti pa vecam cenam.

Re: Mājas atjaunošana!
Autors: Aldiss ()
Datums: 23/10/2022 12:04

Iekštelpu remonta izmaksas ir stipri atkarīgas no domas lidojuma un vēlmēm, varianti ir daudzi un dažādi.
Podu var ielikt par 80 eur un 400eur, apkuri var ielikt par 20kEUR un var ielikt taupības krāsni ēkas vidū par 1kEUR vai gaiss-gaiss siltumsūkni par 2kEUR;

Vecai mājai daudz laika un enerģijas veltīsi jaucot, līdz paliks tikai karkass, kas pats par sevi neko daudz nemaksā.
Nu jā, nevajag topogrāfijas, projekta skaņojumus, toties jādomā, kur atkritumus izbērt. Ja dziļie lauki, tad nav problēmu,kādu bedri atradīsi, bet pilsētā konteinera izvešana ir vairākos simtos mērāma.

Re: Mājas atjaunošana!
Autors: Pašdarbnieks ()
Datums: 23/10/2022 12:52

Nav tik traki kā te raksta. Būvējot pašam nav vajadzības pēc tās vājprātīgās naudas plūsmas. Nopirksi reğipsi, kamēr saskrūvēsi pa brīvbrīžiem, pamatdarbā jau būsi nopelnījis nākamai pozicijai. Es tā 205m2 māju uzbūvēju pats no nulles pa 4 gadiem. Un nekad kontā nav bijis vairāk pa 10k.Vienīgais tas process būs uz diviem gadiem stabili.

Re: Mājas atjaunošana!
Autors: kubiks ()
Datums: 23/10/2022 13:09

Ja rokas darba nebīstas, tad nav problēmu. Ar minēto summu var izdarīt diezgan, ja netēmē uz marmora virtuvi un flīzēm pa 100 eur/m2. Melnā darba izdarīšana jau ir ļoti daudz. Par to enerģiju un laiku jaucot arī nevajadzētu pārspīlēt. Izraut visu veco apdari, izrakt grīdu betonam var pa vasaru mierīgi. Karkass nemaksā daudz? Pret kopējām izmaksām līdz pilnai apdare - protams, bet absolūtie skaitļi ir vairāk kā vērā ņemami. Cita lieta ir reālā pieejamā naudas plūsma. Vajag lielāku starta kapitālu, nu kādus vismaz pārdesmit tūkstošus, lai var kaut ko jēdzīgu jau izdarīt.

Bet pats galvenais - neklausies rējējus, kuri aiz skaudības noliks jebkuru ieceri.

Re: Mājas atjaunošana!
Autors: Ggggg ()
Datums: 23/10/2022 13:50

Atbalstu. Naudas plūsma pietiekoša. Tiešām rējējus neklausi. Vajag tikai darit. 2 gadi gan tas var ppaņemt.

Re: Mājas atjaunošana!
Autors: RCK6 ()
Datums: 23/10/2022 17:09

Paldies par viedokļiem! Tas budžets ir bez ārdarbiem, jumta seguma, tam tiks novirzīti citi līdzekļi.
Runājot par komunikācijām, viss ir lokāls ar iespēju pieslēgties pilsētas tīkliem, respektīvi : spice un sava kan. Apkurei ir divas opcijas, vainu gāze vai cietais kurināmais, sliecos uz granulām.
Atkritumu izvešana nebūs problēma, ir savi lauki kur visu utilizēt.
Rokas man nav zelta un tas nedaudz baida, neesmu ne reģipsi skrūvējis, ne flīzējis, tikai maksājis džamšutiem vai firmām, bet vēlme un griba ir.
Teorētiski nekas nedeg, ir māja pierīgā kur mierīgi dzīvot kamēr viss tiek izravēts un izrakts. Tad par savu naudu gribētu savilkt elektrību (majai ir 3f pieslēgums) no jauna, santehniku, apkuri un grīdu/sienas? kāda secībā? Nezinu, nekad neesmu to darijis. Tikai tad pārdot esošo māju un ieguldīt līdz 100k lai var ievākties. Un nē, mums nav kosmiskas prasības uz marmoru vai zelta podiem.

Re: Mājas atjaunošana!
Autors: agrais ()
Datums: 23/10/2022 17:56

Nu teoretiski jau ar gridu labak sakt. Vieglak darboties, lidzens,stabils pamats. Logiski, ja siltas gridas, tad tur ari trubas salikt. Tas ja betonetas gridas, ja koka, tad cita opera.Tad elektriba, santehnika, apkure...Kanalizacijas trubas varbut vajag jau grīda likt, tas jau no planojuma atkarajas.Bet tas viss katram individuali, pec velmem un iespejam. bet nu tas tacu skaidrs ka neliksi pirmo regipsi, un pec tam elektribu vilksi.Kaut gan, arī tadi brinumi redzeti.bet rēkinies ka apkure, elektriba nebūs ne 500, ne 600eiro.Nu ja...skurstenis, ja tads vajadzigs, ventilacija.

Re: Mājas atjaunošana!
Autors: ints45 ()
Datums: 23/10/2022 22:07

Te jau ir ideāla situācija. Cilvēkam tagad ir kur dzīvot, bet šo īpašumu saskata kā potenciālu dzīves kvalitātes uzlabošanu. Ēkai jau ir pamatkonstrukcija, tātad 1/3 jau ir. Uz priekšu, jādara! Nekas nenotiks, ja projekts ievilksies kaut uz 5 gadiem. Laiks jebkurā gadījumā paies, bet to ir iespējams notriekt vai piepildīt ar saturu un rezultātu

Re: Mājas atjaunošana!
Autors: Sezams ()
Datums: 24/10/2022 00:19

Ieteiktu uzaicināt kādu būvspeciālistu. Nu no tava skatu punkta, ka pamati un sienas ok, bet speciālists var skatīties savādāk.
Baigi ir jāpārdomā 10 soļus uz priekšu. Piem, ja leik grīdas, tad jāzin kā būs ar kanalizāciju, ūdensvadu u.t.t.
Tāpat ar EL. Jāzin jau iepriekš kur un kas būs (jāuztaisa skice, nevis es atnāku ar vadiem un tad domāju)
Tāpat ar visām citām lietām. Ja domā pats, tad uz šo nodarbi aizies ļoti daudz laika.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.