UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Tv pie ģipškartona sienas
Autors: Andris m ()
Datums: 17/12/2024 20:17

Iesakiet dībeļus ar ko stiprinàt tv pie ģiškartona..

[220.lv]

šie derēs?

Re: Tv pie ģipškartona sienas
Datums: 17/12/2024 20:19

Andris m rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Iesakiet dībeļus ar ko stiprinàt tv pie
> ģiškartona..
>
> [220.lv]
>
> šie derēs?

[www.verkter.lv]

Autors: Cogito ()
Datums: 17/12/2024 22:03

Pieņemu, ka man ir īpaši līkas rokas, bet šeit pieminētie dībeļi (īpaši otrie) man nav normāli nostrādājuši ne reizi.
Pirmkārt, tiem tās ķepiņas, kuras ieduras ģipškartonā, ir par sīku un tāpēc tie sāk griezties un izplēš kartonu, pirms dībelis ir pienācīgi savilcies.
Otrkārt, tie "aizlaustie spārni", pat ja locījumā nepārlūst, līdz pilniem 90° nesalocās un tāpēc atbalsta virsma nemaz tik liela un stabila nesanāk.
Kā jau teicu, varbūt es ko daru pilnīgi nepareizi, bet katrā ziņā uz šī tipa dībeļiem vairs neskatos.
Kaut kam vieglākam - kādam plauktiņam vai lampai - izmantoju cita tipa dībeļus (koniskos vai lustrām paredzētos), savukārt tik nopietnu lietu, kā televizora kronšteins, neuzskatu par iespējamu stiprināt vienkārši pie ģipškartona. Vai nu aiz tā jāliek saplākšņa gabals, vai vismaz jātrāpa profilā aiz ģipškartona.

Datums: 17/12/2024 22:33

Šiem dībeļiem ir speciāls savilcējs- izurbievieto dībeli,savelc lai izplešas,pieskrūvē vajadzīgo detaļu,plauktu u.t.t

[aer.lv]

Autors: Cogito ()
Datums: 17/12/2024 22:56

OK, OK. Iespējams, ka konkrētais savilcējs un konkrētais dībelis ir gana labs. Bet man ar tiem nav veicies.
Kas attiecas uz savilkšanu, bez tās šie dībeļi vispār nav izmantojami - vienkārši tos savilkt skrūvējot praktiski nav reāli. Bet ar visu savilkšanu man nekas labs nav sanācis. Ģipškartonam kartona slānis tiek bojāts gan priekšpusē, gan mugurpusē, līdz ar to izturība ir visai apšaubāma.
Bet nu katram savs.
Ja man būtu kas gana smags jāstiprina pie ģipskartona, aiz kura to vai citu iemeslu dēļ aizdabūt saplākšņa slejas nav iespējams, es visticamāk saskrūvētu sienā kādus 4x4 koniskos metāla dībeļus, pie tiem pievilktu saplāksni piekaramās lietas izmērā un tad to smagumu skrūvētu pie saplākšņa.
Nesaku, ka tā ir labi un pareizi, bet katram savas idejas tās tuvākās. ;)

Autors: agrais ()
Datums: 18/12/2024 08:18

Man laika gaita nacies dazus tv likt pie gipskartona. Viens bija liels, tam uzreiz isgriezu stiprinajuma vietu, iebazu finieri, saskruveju atpakal regipsi un tad bija ok. Vienu reizu ar parastiem regipsa dibeliem pieskruviju uz virsu finiera gabalu, vel limi uzspiedu. Ari tur turas labi. Kaut kadu mazo tv liku ar tikai dībeliem, bet savadakiem. Depo ir, tadi baigu dargi, bet labi. Tur vajag uz vietas skatit.... par šiem konkretiem....Bez savilcejpistoles nekas pratigs nesanāks, tas ir pārbaidits vairākkart. Pistole ap 9 eiro maksa, Depo turpat pie dibeliem ar karajas.Nu mazaku tv barbut notures... Vel jau iespeja ar garakam skrūvem skruvet cauri regipsim siena,,,ja vajag, tad ar dībeli. Arī tā ir darits...tikai ja vate, tad skrūve var satīties ar vati, tur atkal sava gudriba...Bet visdrošak būtu izgriezst kadus caurumus, iebazst finieri un saskrūvet ka vajag. Pec tan jau tas ar tv nosedzas....

Autors: jtdesign ()
Datums: 18/12/2024 11:34

No pēdējā semināra - 1 riģipša kārtas apšuvums vispār netiek izskatīts.

TV ir daudz un dažādi, man ir 32", kas sver nepilnus 5 kg. Tādam varētu vispār īpaši neiespringt par stiprināšanu. 50" varētu būt 10-15 kg, tur jau jāpadomā.

Autors: ivars jakobsons ()
Datums: 18/12/2024 12:01

FISHER DUOTEC 12 ir pareizais ceļs.
Kas vainas ģipškartonam vienā kārtā?

Autors: ETT ()
Datums: 18/12/2024 14:34

No Fisher Duo Tec 12 ražotāja produkta funkcionalitātes apraksta
"Flexible screw insert allows for the use of wood, chipboard and metric screws and hooks."
[www.fischer-international.com]
Ģipškartons, pie kam, vienā kārtā nebūs pareizais ceļš...

Autors: ETT ()
Datums: 18/12/2024 14:49

Kaut ko vieglu, vai kaut ko nedaudz smagāku, bet kam nav lauziens, protams var pieskrūvēt ar dažāda veida dībeļiem, kas gan izplešas, gan novietojas perpendikulāri skrūvei, gan konusveida ieskrūvējamie dībeļi no dažādiem materiāliem, bet TV stiprināšanai tomēr vajag nopietnāku pamatu, kur stiprināt. Pliks reģipsis dažādu blakus faktoru iespaidā var kādā brīdī vienkārši izlūzt.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **     **  ********  **         **      ** 
 **  **  **  ***   ***  **        **    **   **  **  ** 
 **  **  **  **** ****  **        **    **   **  **  ** 
 **  **  **  ** *** **  ******    **    **   **  **  ** 
 **  **  **  **     **  **        *********  **  **  ** 
 **  **  **  **     **  **              **   **  **  ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.