UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: par laminātu
Autors: to a ()
Datums: 13/04/2007 05:52

vai tu vari pārs vārdos izstāstīt kas tur rakstīts. man šis darbiņs nākamnedēļ sagaida.

Re: par laminātu
Autors: Pow ()
Datums: 13/04/2007 23:19

Vācu valodu nesaprotu (lietoju interneta tulkotāju), bet izskatās, ka tur ir rakstīts tieši tas pats, kas visur citur. Galvenais - ir jālieto tvaika barjera, vismaz 0.2 mm PE plēve.

> Ja tev ir siltās grīdas, tad saku uzreiz - pie mums
> pilnīgi neviens pareizi neliek laminātu uz siltajām grīdām

Pie jums, tas ir kur? :)

Re: par laminātu
Autors: a ()
Datums: 14/04/2007 06:24

Pie mums tas ir tepat - Dievzemītē, kur renģēs ēd un visi muļķi :)
Par to, ka pareizi neliek - ar garantiju. īsumā tā, ka ja ir svaigas siltās grīdas, lietas no betona, tad pirmās 30 dienas pēc betonēšanas vispār nedrīkst ieslēgt, tad sāk ar 20 grādiem un katras 24 stundas ūdeni tajās uzsilda par 10 grādiem - tā apm. nedēļu līdz sasniedz 50-55 grādus. Pie šīs temp. iztur nedēļu un tad tieši tāpat lēnām dzesē uz leju līdz 20 grādiem. Tikai pēc tam varot klāt laminātu virsū un pareizi, apakšā liek hrmētiksu PE plēvi, 0.2 mm, ar pārklājumiem 30 cm un salīmētām šuvēm. Tad liek virsū skaņas slāpētāju - nu kaut ko mīkstu, ka jau parasti, un tad laminātu. Bet ja siltās grīdas, ar skaņas slāpētāju uzmanīgi, lai siltums iet cauri - nekādus korķus un putu materiālus.
Gar telpas malām un citiem škēršļiem atstāj 10mm spraugu, vismaz. Zem durvju rāmja apdares labāk palaist apakšā. Ja šķirbas sanāk redzamā vietā - tās aizpilda ar akrila masu lamināta krāsā - var nopirkt. Lai veicas.

Re: par laminātu
Autors: Ausma ()
Datums: 16/04/2007 16:13

Pēdējās atziņas par laminātu, ka tas esot indīgs. Vai esat kaut ko par to dzirdējuši. Cik tur taisnības. Un ko tad galu galā klāt grīdai?

Re: par laminātu
Autors: v_t ()
Datums: 16/04/2007 16:57

es gribu redzēt līdz 55 grādiem uzsildītu grīdu! esmu ar mieru samaksāt.

Re: par laminātu
Autors: M.S. ()
Datums: 16/04/2007 17:14

Protams ka indīgs! Tur ir līme, samalts koks, plastmasa... un ir tikai viens veids, kā izglābties no saindēšanās ar laminātu ... TO NEKĀDĀ GADĪJUMĀ NEDRĪKST ĒST!!!!!

Re: par laminātu
Autors: Pow ()
Datums: 17/04/2007 22:04

Es arī piesakos uz šovu "betona grīda +55C".

Re: par laminātu
Autors: a ()
Datums: 18/04/2007 04:54

Tipiski letiņi - viens teica, ka tā nevar un visi bļauj, lai gan sajēgas nav nu itin nemaz. Te ir links par tiem 55 grādiem no Baumarkt mājas lapas, pie kam šo silto grīdu sagatavošanu laminātam un parketam iesaka arī Vācijas būvnormatīvi.
[www.baumarkt.de]
Ja kas, +55 grādus jāiztur 11 dienas, nevis nedēļu, bet tā jau nav betona grīdas temperatūra, bet gan turpejošā ūdens temperatūra. Darīts tas tiek betona un izlīdzinošās masas gala žāvēšanai. Mums tik mauc virsū smalku parketu un pēc mēneša brīnās, ka šķirbas pa pilno un viss metas un locas. Āksti, ne speciālisti.

Re: par laminātu
Autors: v_t ()
Datums: 18/04/2007 17:50

žēl. es sacerējos redzēt klasikas paraugu dzīvē. ķipa - kaķis uz sakarsēta skārda jumta.
jā, precizitāte izteikumos ir svarīga. pieplūdes un grīdas temperatūra ir divas lielas starpības. rezultātā grīda varētu sakarst līdz 40 - 45 grādiem, un, arī, tas ir daudz. un ne katram ir siltā grīda, un ne katram atradīsies darbojoša apkures iekārta, lai šādi - triecientempā, sagatavotu betonu seguma klāšanai. turklāt pastāv iespēja betonam saplaisāt un paraut līdzi kādu trubiņu.
tādēļ nāk palīgā jaunas tehnoloģijas, kas ļauj klāt laminātu uz pilnībā neizžuvuša betona bez riska sabojāt grīdas segumu, jo jaunajam materiālam ir papildus tvaika barjera un micropumping sistēma - gaisa kanāliņi tvaika izvadīšanai. respektīvi - staigājot pa laminātu notiek piespiedu ventilēšana un tvaiks tiek izvadīts pa spraugu starp sienu un laminātu. grīdas līstei jābūt paceltai virs lamināta par 2-3 mm. materiāls tūlīt, tūlīt nāks klajā ar nosaukumu PROVENT.

Re: par laminātu
Autors: a ()
Datums: 18/04/2007 20:41

Ja proti vācu valodu, tad palasi linku. Te nav runas par nekādiem triecientempiem betona žāvēšanā. Šo procedūru drīkst īstenot ne ātrāk kā 30 dienas pēc betona grīdas ieklāšanas. Un pat pēc vairāku gadu ekspluatācijas betona grīda turpina žūt un šis process mitruma saturu betonā būtiski samazina līdz koka grīdu un lamināta domātam līmenim. Un, protams, plēve arī tiek klāta. Vienkārši pie mums lielākā daļa pat respektablu firmu nezin un nemāk pareizo tehnoloģiju ļoti daudzos darbos. Uzreiz jau to neredz, bet pēc kādiem 5 gadiem atšķirība ir ļoti būtiska. Aizbrauc uz to pašu Vāciju un paskaties, kā tur celtnieki strādā - cita darba kultūra un tehnoloģijas tiešām cenšas ievērot. Mums ka tik ātrāk un lētāk un vairāk noslaukt. Tas pats par siltajām grīdām - cik nav dzirdēts, ka cilvēkiem trubās ir sūces un tad mocās nenormāli - lauž grīdu utt. Elementāra hidropārbaude pirms betona liešanas, kas aizņem pāris stundas to būtu atrisinājusi, bet cik % šeit ieklāto silto grīdu tādu hidropārbaudi vispār veic - ar garantiju, ka mazāk kā puse. Diemžēl celtniecībā haltūrē.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **    **  **      **  **    **   *******  
 **     **  **   **   **  **  **   **  **   **     ** 
 **     **  **  **    **  **  **    ****           ** 
 **     **  *****     **  **  **     **      *******  
 **     **  **  **    **  **  **     **            ** 
 **     **  **   **   **  **  **     **     **     ** 
 ********   **    **   ***  ***      **      *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727