UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

durvju ielikšana+metāla krāsošana
Autors: Iesaaceejs ()
Datums: 23/04/2007 20:20

Labdien! Vēlos dzīvoklī mainīt durvis, padomju laika blokmāja. Durvis ir metāla rāmī, un tākā to rāmi lauzt ārā būtu diezgan problemātiski, tad izlēmu rāmi atstāt un nomainīt tikai pašas durvis. Jautājums tāds, tas rāmis izskatās briesmīģs un ir doma viņu atjaunot, gribēju zināt vai tam ir nepieciešami kādi speciāli līdzekļi, nu kā to krāsu labāk noņemt, kā labāk nokrāsot? paldies jau iepriekš>

Re: durvju ielikšana+metāla krāsošana
Autors: Rakars ()
Datums: 24/04/2007 00:35

Cik noprotu tev ir 602. sērija ar izcili skaistajām metāla kārbām. Man tas pats. Darīju tā ka izlauzu tās kārbas ārā bez žēlastības. Jo redz kas ir par štelli - platumā jauno durvi nevar ielikt (piem. durvis+kārba=780mm)un vecā aile ir760 mm, bet augstumā vecā aile ir par aptuveni 140mm zemāka par durvīm. Tāpēc talkā ņēmu fleksi ar kuru pa dļām griezu veco kārbu un lauzu nost.Ar ar perferatoru veicu urbumu pie urbuma pa vajadzīgo ailes kontūru (taisīju lielāku lai jaunā kārba lien iekšā), protams pa vidu bija daudz bonusu - armatūras stieņu. Pēc tam nolīdzināju ar špahteli un ieliku durvis - pavisam cits skats.
Ja tu domā tikai mainīt vērtni tad piemet līmeņrādi un paskaties to taisnumu, piem. man bija nobīde ap 35 mm durvju augstumā. Otrs, pamēri to aili man bija ap 800 mm. Ja liksi Jeldwen durvis, tad vajag apzāģēt, jo tās ir 825 mm, ja vien tu nepasūti pie galdnieka. Vēl vari paņemt celtniecības fēnu un nokasīt veco krāsu, pēc tam noslīpēt, nogruntēt un nokrāsot.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.