UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Betona segums
Autors: maryjaine ()
Datums: 12/06/2007 05:31

Nekad nēsmu saskāries ar šādiem būvdarbiem, tādēļ gribēju uzzināt dažus parametrus par cementa segumiem. Situācija sekojoša: Telpai ar jumtu nepieciešams gluds un līdzens segums skeitparka izveidei, pamats jau ir - vecas rupjas betona plāksnes no kurām ir atsegušies palieli akmeņi un prasītos apmēram 3 cm betona kārta. gribēju noskaidrot cik daudz betona būtu nepieciešams 150 kv/m laukumam tāpat arī gribētu uzzināt ko un kā īsti jaukt šādu betona massu un kā labāk varētu šādu seguma plānu īstenot, varbūt ir arī kādas citas lētākas alternatīves. vēlētos arī uzzināt izmaksas šādam projektam. :)

Re: Betona segums
Autors: Iesacejs ()
Datums: 12/06/2007 16:54

Man jau leikas, ja skola matematikas stundas nav bastotas, tad par daudzumu (tilpumu) apreikiniem pats itin vienkarsi vari tikt gala. ta Tu varetu tikt pie cipara cik Tev izmaksas pats betons. Orientejosi vari paintreseties cik izmaksa gatava betona m3, ko veda ar tam masinam-jaucejam.

Re: Betona segums
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 13/06/2007 06:21

Neliela piezīme terminoloģijai. 3cm nevar iestrādāt normālu betonu, jo tajā ir šķembas. Betona segums sākas no 6..7cm biezuma. Pareizāk teikt 3cm javas kārta. Bet tas nav tik būtiski.
Cik es saprotu, tad skeitparks ir sporta veids, kur grīdai jābūt gludai, līdzenai un izturīgai uz dinamiskām slodzēm. Vai nebūtu lietderīgāk izmantot smilšu asfalta segumu. Tas būtu dārgāk materiālos nekā cementa java, bet izmantošanā daudz klusāks, vieglāk remontējams un lielāka garantija, ka neatleks no vecā betona plātnēm nost.

Re: Betona segums
Autors: Didims ()
Datums: 13/06/2007 19:03

Kas ir domāts ar "smilšu asfalta segumu"?

Re: Betona segums
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 14/06/2007 06:31

Smilšu asfalts ir smiltis kuras tiej sajauktas ar bitumenu apmēram 9..12% daudzumā. Te bitumens ir saistviela līdzīgi cementam. Rīgā vai citās lielās pilsētās mēs katru dienu staigājam pa šādu asfaltu gājēju celiņos. Atsķirība no ceļa seguma asfalta ir tāda, ka parastā asfaltā vai asfaltbetonā ir šķembas, tās palielina nodilšanu pret lielo mašīnu slodzēm.
Vienīgi jāsaka, ka smilšu -asfalta betona segumu tev jāpasūta speializētām firmām.
Labums, tāds, ka tu vari sarunāt ieklāšanu mitrā vai lietainā laika posmā, jo asfaltēšanas darbus ārā zem debess nedrīkst veikt.

Re: Betona segums
Autors: maryjaine ()
Datums: 15/06/2007 02:57

Bet vai nav iespeejams šādu betona javu veidot no smalkas grants? jo tomēr es domāju par lētāku nevis profesionālāku variantu.
liela slodze segumam skeitbordā nav drīzāk daudz svarīgāk ir tas, lai tā būtu gluda. tomēr gribētu uzzināt aptuvenās izmaksas uz vienu kvadrātmetru vai tas ir to vērts vai varbūt lietderīgaāk būtu izmantot finiera plāksnes?

Re: Betona segums
Autors: a ()
Datums: 15/06/2007 04:06

Kas tad tur dārgs? Ja tev ir 150 m2, tad betons 8 cm biezumā būs vajadzīgs 12 m3. Tas ir 1.5 bumbiermašīnas. Ņem kaut kādu šķidru betona marku, nu vismaz B30. Par cenām - ieej, piemēram, www.rudus.lv lapā un paskaties cik maksā viņu betons, cik sūknis utt. Nebūs tik traki. Bet kas betonēs - pats jau diezin vai mācēsi. Paņem firmu, tur darbs 1 dienai.

Re: Betona segums
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 15/06/2007 05:00

Tā, ka tu ieminējies par finiera plāksnēm, tad arī šādu variantu vari apsvērt. Tāds segums iespējams ir visprātīgākais aspektā pret atmaksāšanos. Ja tev bizness neizdodas, tad šādas plātnes vari pārdot kā lietotu mantu, kaut vai pamatu veidņiem.
Ar betonu vai asfalt-smilšu masu tāds joks neizdosies.
Tātad segums no plātnēm būs šāds. Laukumam pa kontūru uz kokskrūvēm plastikāta dībeļos pieskrūvētas saplākšņa strēmeles, kas tev rada līdzenu kontūru apmēram 3cm augstumā. Tad tajā ieberamas parastās smiltis , kas planējamas līdz ar saplākšna virsmu. Virsū uzklājama polietilēna plēve, kas sargā saplāksni no mitruma uzsūces caur grīdu. Uz tās divās kārtas guldāmi saplākšņi, tā lai augšējā saplākšņa mala atrastos 10..15cm pāri apakšējā saplākšna malai. Saplākšņi tiek saskrūvēti ar cinkotām un iezeņķētām kokskrūvēm. Vēlams izmantot liela 3,85 x1,22 m izmēra loksnes. Tev vajadzēs 64 veselas loksnes 12mm biezumā ~0,77m3 x450Ls/m3 ~350..370Ls. Smiltis ~150*0,035~5,5m3 ~8,3t.
Vēl viens moments. Saplākšna plāksnes nedrīkst cieši sadurties, tām jābīt ar 3..5mm spraugu. Spraugā iestrādājama elastīga tepe, piemēram silikons. Tas tapēc, ka mainoties mitrumam gaisā plātnes mainīs izmērus un ja būs sabīdītas kopā, tad kūkumosies.

Re: Betona segums
Autors: maryjaine ()
Datums: 15/06/2007 21:35

Paldies, bet tomēr tas ir par dārgu priekš manis, varbūt varētu mēģināt to pašizlīdzinošo kaļķ-cementu, aizstiept pāris maisus un pakāpeniski veidot to 8cm kārtu ar veidņu palīdzību izveidot veidni no vienas sienas līdz otrai t.i 5m un 2~3m platu un tad tajā sapildīt šo javu un pakāpeniski iet uz priekshu varbūt tas ir smieklīgi taču es nezinu ko iesākt šādos extremālos apstākļos. varbūt drīzumā mēģināšu ievietot kādu bildi un tad varbūt varētu apspriest arī citas problēmas kas skar jumtu un sienas, bet primārais tākā būtu segums :)



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   **     **  **         ********    ******  
 **    **  **     **  **    **   **     **  **    ** 
 **        **     **  **    **   **     **  **       
 **        **     **  **    **   **     **  **       
 **        **     **  *********  **     **  **       
 **    **  **     **        **   **     **  **    ** 
  ******    *******         **   ********    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727