UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
PVC logu tīrīšana
Autors:
Armands911
()
Datums: 02/08/2007 00:00
Sveicinati. Visas mājas PVC logus aizlīmēju ar papīra (krāsošanas) skoču, jo notiek fasādes apmešana, ka arī iekštelpās notiek remonts un negribēju lai jaunos logus aizķēpā. Pēc remontdarbu veikšanas, plēšot nost skoču, tas raujās nost pa gabaliem, atstājot nenoberzamu līmes kārtu un citviet vispār neraujās nost. Mēģināju līmi kasīt nost ar skrāpi, bet sačakarēju savas balkona durvis (saskrāpēju). Jautājums - ar ko dabūt nost to līmi? Kādu šķīdinātāju, kurš nebojātu plastmasu°? P.S. Kā mēģināt saskrāpēto PVC izlīdzināt? Negribās durvis mainīt.... Ceru uz drīzu un pamatotu atbildi no pieredzējušiem speciālistiem vai tiem kas saskārušies ar šādu "stulbu" problēmu!
Re: PVC logu tīrīšana
Autors:
v_t
()
Datums: 02/08/2007 00:11
visdrīzāk, ka vajadzēja izvēlēties kādu citu lentu uz polimēra bāzes, jo ir novērots, ka krāsotāja lentas līme ilgākā laikā saēdas pat ar polietilēnu. iespējams, ka tās sastāvā ir kāds organiskais šķīdinātājs.
Autors:
Magone
()
Datums: 02/08/2007 03:38
Paņem to pašu labo truku mazgājamo ,piemēram Ajaksu un trauku mazgājamo švammīti, tad nu samērcē karstā ūdenī un uzpilini līdzekli,tad berz(ir pārbaudīta metode, tīri labi palīdz)...nez ,kas tev tas par skoču no papīra vai tas ar tiem diegiem.
Autors:
a
()
Datums: 02/08/2007 04:47
ne visai ieteiktu tev MagoneS versiju.
Vismaz uz koka durviim saadi es sabojaaju visu lakojumu,
nezinu kaa buus ar pvc, tacu es neriskeetu 2x...
Vismaz uz koka durviim saadi es sabojaaju visu lakojumu,
nezinu kaa buus ar pvc, tacu es neriskeetu 2x...
Autors:
TIIRIITĀJS
()
Datums: 02/08/2007 20:00
ļoti veiksmīgi notīriju lakotus FAKRO logus ar parastu grilla aizde'dzināšanas š;kidrumu!Lai gan pieļauju ka to ķimiskie sastāvi var atšķirties...
Autors:
a
()
Datums: 02/08/2007 23:52
Pareizi tev teica - plastmasniekus elementāri ar ziepēm un švammīti.
Autors:
Armands911
()
Datums: 03/08/2007 00:41
Liels paldies par ieteikumiem! Tikai paliek jautaajums par to PVC skraapeejumu izlabošanu - varbūt ir kāds šķīdinātājs kas bišķiņ piekausētu tās švīkas (skrāpējumi ir nelieli un ne pārāk dziļi)?
P.S. Skočs bija visparastākais papīra bez armējuma, pirku K-rautā (protams vislētāko un še tev!) v_t paldies par ieteikumu izvēlēties citu skoču, bet nu bik par vēlu :)
Mācieties Tauta no kļūdām un nedariet tādas muļķības kādas man gadījās!
P.S. Skočs bija visparastākais papīra bez armējuma, pirku K-rautā (protams vislētāko un še tev!) v_t paldies par ieteikumu izvēlēties citu skoču, bet nu bik par vēlu :)
Mācieties Tauta no kļūdām un nedariet tādas muļķības kādas man gadījās!
Autors:
kvazi
()
Datums: 05/08/2007 06:04
ja tev ir ar krasas levivirsu no ārpuses (tobiš nav pilnīgi balti), tad ir speciāli floasteri tādā pašā tonī kā tavs logs un ar to tās šķirbinjas var aizsmērēt.
Autors:
v_t
()
Datums: 05/08/2007 19:00
ja lietosi šķīdinātājus, tad nākošais jautājums būs - kā lai noslīpē/nopulē tos grubuļus, ko atstājis šķīdinātājs.
Autors:
spilvens
()
Datums: 07/08/2007 22:15
Ir speciaals tiiriitaajs uzliimju nonjemshanai, plastmasu nebojaa (domaats gan ir nonjemshanai no visaadas orgtehnikas, bet nu gan jau ar logiem arii straadaa).