UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

koka griesti
Autors: Raimis ()
Datums: 16/09/2007 17:42

vēlos jaunbūvējamā mājā uztaisīt griestu apdari no neapzāģētiem dēļiem. Nupat noēvelēju, bomkantis nopucēju manuāli, palicis jautājums par lakošanu. Par cik tie tomēr ir griesti, gribētos, lai tā priede pēc iespējas saglabātu gaišu toni. Kādas beices, laku izmantot? Par eļļošanu man teica, ka pēc pāris gadiem vairs ne pēc kā neizskatīšoties :( Tā ir liela telpa, kurā atradīsies gan krāsns, gan virtuves zona, attiecīgi griestiem jābūt diezgan neuzņēmīgiem pret putekļiem un mitrumu.

Re: koka griesti
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 17/09/2007 17:15

Mūsu koksnes ķīmijas institūta sabiedrība "Relika"tālr. 7204075; 7545147 ražo tādu preperātu 'Kazilīts", kas domāts koka zilējuma un pelējuma izņemšanai. Pēc tā apstrādes varētu mēģināt UV staru noturīgo "Pinotex" gaišā prieses vai ozola tonī.
Vēl viens sastāvs būtu iejaukt nedzēstos baltkaļķus gaišā eļļā un otēt virsmu. Baltkaļķis neļaus kokam pelēt un daļēji kompensēs eļļas dzeltēšanu.
Tomēr virtuvē vienmēr jārēķinās ar tauku daļiņu pakāpenisku izsēšanos uz visām virsmām..griestus ieskaitot.

Re: koka griesti
Autors: Kimberly ()
Datums: 01/11/2007 05:37

RE RAIMIS

vai nepateiksi, cik apmeram maksaji meistaram pie griestiem piesist delus un apaksa pielikt plevi? mani mulsina 10ls/m2.

Re: koka griesti
Autors: martell ()
Datums: 02/11/2007 23:43

Varu pastāstīt, kā es rīkojos lauku mājā. Bija man neapzāģēti priedes dēļi, viegli iezilējuši. Norāvu mizas, noēvelēju ar rokas ēveli, pāri nogāju ar smilšpapīra fleksi. Roku darba efekts paliek - tas tikai izceļ neapzāģa būtību. Krāsoju ar Pinotexu (pret UV noturīgo) ar bālgani-dzeltenīgu tonējumu, tipa rīta rasa. Faktūra paliek cauri redzama, bet zilējuma vietas kļūst gaišpelēcīgi lāsumainas. Defekts kļūst par efektu. Liku virs (!) pērseguma brusām, kuras savukārt tikai nopucēju un lakoju (arī priede). Rezultāts mani ļoti apmierina. Pārsedzes pēc 2 gadi ir kļuvušas tumšākas, savukārt griestu dēļi paliek nemainīgi bālgani. Vienīgais mīnuss, ja tikai ar Pinotexu un nelako - virsma smērējas. Nevar ar netīrām rokām gar griestiem grābstīties. Tā kā aizsniegt nevar, tad arī nosmērēt nevar. Vienīgi iekšdarbus taisot pāris vietās nosmērējās.

Re: koka griesti
Autors: Raimis ()
Datums: 06/11/2007 05:10

2Kimberly: apbeedinaashu - esmu maximaali "haļavščiks", māju būvēju pats savām rokām. Līdz šim esmu samaksājis tikai par jumta uzbūvēšanu un logiem ;)

Re: koka griesti
Autors: reksis ()
Datums: 06/11/2007 13:52

tagad naaksies maksat arii par griestiem :D

Re: koka griesti
Autors: spk ()
Datums: 06/11/2007 16:04

Raimis, a ko jumtu pats neliki? Man paziņa viens arī raustījās raustījās, bet nu beigās santīmu protams no***a un saņēmās pats likt. Visu vasaru lika un salika. Pēc tam lielījās, ka nesaprot, par ko tiem jumtu licējiem tādas naudas maksā.

Re: koka griesti
Autors: eu! ()
Datums: 07/11/2007 00:49

nu ko tad tas pazinja pats neiet pa leeto likt jumtus....darba buutu ne atkauties... un naudas ar gan jau ka pietiktu ar ko gjimeni pabarot...davai , dariisim visu pashi!!! nafig tos speciaalistus... savai glaunajai 2000 gada hondai/toijotai/mazdai pashi nomainiisim sadales siksnu,vai veel kaut ko... es nesaprotu , kaapeec mees par visu paarmaksaajam , tieshaam nesaprotu...

Re: koka griesti
Autors: spk ()
Datums: 07/11/2007 17:08

eu!, ja tiešām nesaptotat, tad labāk arī negvelziet, savādāk sanāk - neko nesaprotu, bet gribu kādam ieteikt ko darīt :)
Džeks jumtu lika pats galvenokārt tā iemesla pēc, ka arī turpmāk vēlas būt spējīgs pabarot _savu_ ģimeni, nevis mājas celtniecības laikā pārbarot daudz citas ģimenes.
Un principā, ja cilvēki brauc ar labām mašīnām, dzīvo labās vietās un labi "pabaro savas ģimenes" - tas ir labi, tā tam jābūt. Bet ja šādi var atļauties dzīvot jumtu licēji, savukārt jumta īpašnieki pēc tam vairs nē - tas neir ne labi, ne pareizi.
Un šis ir piemērs par to pašu jumtu - ja 2 veči, kas izteica lētāko piedāvājumu, būtu šo jumtu uztaisījuši pa 3 nedēļām (ilgāk tur amatniekiem toč nebūtu ko darīt), un prasījuši par 40% mazāk naudas, tad viņi būtu nopelnījuši apmēram tik pat, cik jumta īpašnieks pelna. Un nepelna viņš neko maz, vismaz piesuktā glaunā Toyota viņam ir 2006. gada. Tālāk domājiet paši ...

Re: koka griesti
Autors: v_t ()
Datums: 07/11/2007 17:43

"spējīgs pabarot _savu_ ģimeni, nevis mājas celtniecības laikā pārbarot daudz citas ģimenes" - trāpīgi pateikts.
tieši šī iemesla dēļ daudz darīju pats.
starp citu, kaimiņš ir pabeidzis, pirms dažām dienām apspriestos, pamatus. bilance - nedaudz virs 500 ls par 7 x 11 metriem.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.