UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 2 no 3
Re: mitrums un pelējums sienu un grīdas salaidumā
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 02/10/2009 09:38
Vai tiešām mūsdienu reti apdzīvotos apartamentus spēj manāmi piemitrināt iemītnieki? Varbūt mitrums sūcas augšup no pamatiem dēļ neesošas hidroizolācijas?
Logi aizsvīst? Varbūt iespējams uz kādu brīdi paturēt istabā gaisa mitruma mērītāju (higrometru)?
"Māja esot siltināta" arī skan labi, bet ko saka vismaz plauksta, pielikta pie aizdomīgās vietas sienā, vai vēl labāk - ar plastilīnu pie burbuļa pielipināts termometrs?
Logi aizsvīst? Varbūt iespējams uz kādu brīdi paturēt istabā gaisa mitruma mērītāju (higrometru)?
"Māja esot siltināta" arī skan labi, bet ko saka vismaz plauksta, pielikta pie aizdomīgās vietas sienā, vai vēl labāk - ar plastilīnu pie burbuļa pielipināts termometrs?
Autors:
sto
()
Datums: 02/10/2009 10:51
Ja mājā paārējo perimetru grīda pelē pie grīdlīstēm, tad vēl vien lieta, kas tam var būt par cēlonivar būt tas, ka pats pamats ir iebetonēts platāks par sienas biezumu un ēkas iekšpusē izvirzās ārpus sienas vertikālās projekcijas un, ja uz šīs pamata maliņas pa virsu uzliek grīdu (pat ja pamatiem ir hidroizolācija), veidojas aukstuma tilts. Un kur aukstuma tilts, tur rasas punkts un mitrums un pelējums. Pat, ja pamati pa perimetru ir nosiltināti no iekšpuses (tas arī pamatu putuplasta veidņu gadījumā), tad tik un tā šajā pamatu josliņā aukstuma tilts nav novērsts.
Pelē ārsienas
Autors:
Anna
()
Datums: 07/10/2009 13:02
Labdien!
Mani nomākusi pelējošu ārsienu problēma. Visās istabās, kur ir kaut viena ārsiena, pelē stūri, kur netiek klāt radiatori vai trubas, taču viena istaba, kurai ir divas ārsienas, pelē nenormālos ātrumos, sapelējušas sienas jau līdz pusei, mebeles atliek iznest vispār, jo nekas nav ļoti piestumts pie sienas, ir spraugas, bet nu visu istabas vidū ielikt nav iespējams. Pelējums metas uz skapi, dzīvot kļūst briesmīgi.
Mājās ir ļoti mitrs gaiss, iespējams ka pie vainas plastmasas logi vai tas ka pirmais stāvs un pagrabā krājas visi notekūdeņi, bet iestājoties rudeim uz sienas ir pamatīgs kondensāts un uz grīdas līstēm krājas peļķītes, ziemā tās tur ir neiznīcināmas.
Man pat nav saprašanas ko man darīt - siltināt ārsienas no iekšpuses? bet ko ar grīdu, ja mitrums nāk no pagraba? Telpas vēdinam, cik varam. Tā kā dzīvoklis jau tāpat ir auksts,pusdienu turēt vaļā logus negribas.
Vai ir iespējas izsaukt uz māju zinošu meistaru kas novērtēs situāciju un pateiks ko darīt, kur tādus meklēt? Šobrīd jau māc izmisums, jo nesaprotu ko darīt un kā to pelējumu iznīdēt, man ir astma un veselība, protams neuzlabojas...
Mani nomākusi pelējošu ārsienu problēma. Visās istabās, kur ir kaut viena ārsiena, pelē stūri, kur netiek klāt radiatori vai trubas, taču viena istaba, kurai ir divas ārsienas, pelē nenormālos ātrumos, sapelējušas sienas jau līdz pusei, mebeles atliek iznest vispār, jo nekas nav ļoti piestumts pie sienas, ir spraugas, bet nu visu istabas vidū ielikt nav iespējams. Pelējums metas uz skapi, dzīvot kļūst briesmīgi.
Mājās ir ļoti mitrs gaiss, iespējams ka pie vainas plastmasas logi vai tas ka pirmais stāvs un pagrabā krājas visi notekūdeņi, bet iestājoties rudeim uz sienas ir pamatīgs kondensāts un uz grīdas līstēm krājas peļķītes, ziemā tās tur ir neiznīcināmas.
Man pat nav saprašanas ko man darīt - siltināt ārsienas no iekšpuses? bet ko ar grīdu, ja mitrums nāk no pagraba? Telpas vēdinam, cik varam. Tā kā dzīvoklis jau tāpat ir auksts,pusdienu turēt vaļā logus negribas.
Vai ir iespējas izsaukt uz māju zinošu meistaru kas novērtēs situāciju un pateiks ko darīt, kur tādus meklēt? Šobrīd jau māc izmisums, jo nesaprotu ko darīt un kā to pelējumu iznīdēt, man ir astma un veselība, protams neuzlabojas...
Re: Pelē ārsienas
Autors:
EjTakTu
()
Datums: 07/10/2009 13:11
Pēc apraksta spriežot jābēg projām. Ātrāk un tālāk :(
Autors:
Porex
()
Datums: 07/10/2009 15:12
Pēc apraksta spriežot,jāpiekrīt EjTakTu.Vai tas tā bija vienmēr,vai parādījās pēc plastmasas logu ielikšanas,vai pēc noterkūdeņu parādīšanās pagrabā?Iespējams pagrīdē vajadzīgs ierīkot tvaika izolāciju,bet kā to tagad ierīkot?Siltināt sienas no iekšpuses nav jēgas,pelējums,ja nebūs novērsts mitrums,turpinās augt zem siltinājuma un sporas tāpat kaut kā nokļūs telpā.Patreiz liekas,ka vienīgais pasākums(DĀRGS) būtu elektriskā gaisa atmitrinātāja iegāde un darbināšana,bet jārisina jau faktiski ir cēloņi, nevis jācīnās ar sekām.Tiešām žēl cilvēku.
Autors:
Jānis Zvejnieks
()
Datums: 07/10/2009 15:15
1) obligāti jāierok drenāža pa perimetru un jādomā kā to novadīt! - tas mazinās mitrumu, bet neatrisinās problēmu līdz galam.
2)ja ir pagrabs, tad viss no ārpuses jārok vaļā un jānomauc ar hidroizolāciju.
Visiem - visu problēmu sāls, kas ir saistīts ar pelējumiem, kondensātiem utt tikai un vienīgi (ārī ieprikš minēts) problēmas hidroizolācijā, pēc tam siltināšanā - māja ir jāsiltina vispirms no ārpuses, turklāt vasarā, kad ir sauss, lai mitrums nepaliek sienās , bet rudenī vai pavasarī jāvelk dekoratīvais apmetums.
Tagad kkad pelējums redzams - jāžarī un jāvedina uz pilnu klapi t.i. ja malkas vai gāzes apkure, tad minimums nedēļu jālaiž vismaz 50 grādi sistēmā un jāventilē nevis caur logiem, bet caur skursteni (visas ventilācijas cukas jāatver vaļā) vai bēniņiem ja ir lūka no mansarda (papildus mitrums netiek iekšā)
Un vēl - ja Annai ir tik briesmīgi dzīvot, tad visus stūrus jau tagad plēs vaļā un žāvē.
2)ja ir pagrabs, tad viss no ārpuses jārok vaļā un jānomauc ar hidroizolāciju.
Visiem - visu problēmu sāls, kas ir saistīts ar pelējumiem, kondensātiem utt tikai un vienīgi (ārī ieprikš minēts) problēmas hidroizolācijā, pēc tam siltināšanā - māja ir jāsiltina vispirms no ārpuses, turklāt vasarā, kad ir sauss, lai mitrums nepaliek sienās , bet rudenī vai pavasarī jāvelk dekoratīvais apmetums.
Tagad kkad pelējums redzams - jāžarī un jāvedina uz pilnu klapi t.i. ja malkas vai gāzes apkure, tad minimums nedēļu jālaiž vismaz 50 grādi sistēmā un jāventilē nevis caur logiem, bet caur skursteni (visas ventilācijas cukas jāatver vaļā) vai bēniņiem ja ir lūka no mansarda (papildus mitrums netiek iekšā)
Un vēl - ja Annai ir tik briesmīgi dzīvot, tad visus stūrus jau tagad plēs vaļā un žāvē.
Autors:
v_t
()
Datums: 07/10/2009 15:46
kas tās ir par sienām - riģipša?
Autors:
Anna
()
Datums: 22/10/2009 03:39
Kad ievācos, plastmasas logi jau bija. Pelējums kā izrādās šur tur bija bijis, kā atzinās beigu beigās iepriekšējais īpašnieks, tik viņs tur viņu piekrāsojis laiku pa laikam utt. Bet tā kā viņš bija kaislīgs smēķētājs un dzīvoja pie vaļā logiem, iespējams nebija tik strauja pelēšana. Es vēdinu tikai ziemas vēdināšanas režīmā pamatā un šad tad atrauju uz laiku vaļā. Vasarā, protams, kā mājās, visi logi vaļā.
Māja nav privātmāja :( 5 stāvu daudzzīvokļu māja, bet nekāds jaunais vai padomju beidzamo gadu projekts, vecāka, nemāku es viņas atpazīt...
Sienas nav regipša, mūris, nenosiltināts, ar tām saucamajām vinila tapetēm aplīmēts. Vismaz pēc temperatūras un skaņas spriežot nekas zem tām tapetēm cits nav, kā pa akmeni kad uzsit.
Es nesaprotu vai man ir cerība ar to tikt galā?
Man saka - nosiltināsim istabas būs okei, bet es neticu.. jo pa divām prombūtnes dienām virtuvē virs logiem viss strauji sazilēja un sazaļoja,jo īpaši stūri virs loga...
Nevājš izmisums.
Domu, ka pagrabs vainīgs atmetu kad pamanīju ka pie ārsienas pelē grietsi, pacēlam arī paklāju, secinajam grīda auksta, bet parkets sauss, ne vainas.
Domāju par to mitruma nosūceju, bet.. uz manu kvadratūru nemasa nemaz tik lēti, pie 300 Ls, tas nozimē, ka man gribētos būt drošai, ka viņš tiešam ko dod.. Ja nu tomēr tas ir par lētu, lai pildītu funkciju gana profesionāli?
Māja nav privātmāja :( 5 stāvu daudzzīvokļu māja, bet nekāds jaunais vai padomju beidzamo gadu projekts, vecāka, nemāku es viņas atpazīt...
Sienas nav regipša, mūris, nenosiltināts, ar tām saucamajām vinila tapetēm aplīmēts. Vismaz pēc temperatūras un skaņas spriežot nekas zem tām tapetēm cits nav, kā pa akmeni kad uzsit.
Es nesaprotu vai man ir cerība ar to tikt galā?
Man saka - nosiltināsim istabas būs okei, bet es neticu.. jo pa divām prombūtnes dienām virtuvē virs logiem viss strauji sazilēja un sazaļoja,jo īpaši stūri virs loga...
Nevājš izmisums.
Domu, ka pagrabs vainīgs atmetu kad pamanīju ka pie ārsienas pelē grietsi, pacēlam arī paklāju, secinajam grīda auksta, bet parkets sauss, ne vainas.
Domāju par to mitruma nosūceju, bet.. uz manu kvadratūru nemasa nemaz tik lēti, pie 300 Ls, tas nozimē, ka man gribētos būt drošai, ka viņš tiešam ko dod.. Ja nu tomēr tas ir par lētu, lai pildītu funkciju gana profesionāli?
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 22/10/2009 08:54
Gadījumā ārpusē nav bojātas renes lietusūdens novadīšanai no jumta?
Kas notiek lejā pagrabā? Pa ūdeni nav jābrien? Sienas no iekšpuses sausas (vismaz augšpusē)?
Kas notiek lejā pagrabā? Pa ūdeni nav jābrien? Sienas no iekšpuses sausas (vismaz augšpusē)?
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 22/10/2009 08:59
Annai... tātad tu dzīvo 5.stāvu mājas 1.stāvā ēkas stūrī. Māja būvēta no silikātķieģeļiem, kas mūrēti ar cementa javu un pārsegumam izmantotas dobās dz/betona 22cm plātnes. Zem tevis neapsildāms pagrabs.
Tu raksti, ka pagrabā krājas mitrums, ka ārsienas paliek slapjas un ūdens pieplūst grīdlīstei.
Tātad iespējamās vainas:
A) ēkas ārējā stūrī bojāta lietus notekcaurule, tā laiž mitrumu uz sienu.
B) ja lietus notekcaurule ievadīta pagrabā, lai to pieslēgtu ielas kanalizācijai, tad tā bojāta pieslēguma vietā, kas ir aizsērējusi
C) mājai logiem priekšā ir aizauguši koki, kas vasarā neļauj saulei izžāvēt sienu
D) plīsusi stāvvadu kanalizācijas caurule, kas mērcē iekšējo sienu
E) caursalst pārseguma balsta vieta ārsienām, jo te mūra biezums 25cm un panelim ir valēji gali, sienu caurpūš un izsaldē.
F) ir aizvērta dzīvokļa vēdināšana, vai nav tīrīti vēdkanāli, tie aizbiruši.
Ko darīt:
A) siltināt vismaz ēkas gala sienu 2.stāvu augstumā un cokola daļu.
B) sakārtot lietus notekas sistēmu
C) pārliecināties vai vēdvadi tīri
D)pārliecināties vai kanalizācijas vertikālā šahta ir sausa un tiek vēdināta
F) zāģēt kokus, kas priekšā saulei
Tu raksti, ka pagrabā krājas mitrums, ka ārsienas paliek slapjas un ūdens pieplūst grīdlīstei.
Tātad iespējamās vainas:
A) ēkas ārējā stūrī bojāta lietus notekcaurule, tā laiž mitrumu uz sienu.
B) ja lietus notekcaurule ievadīta pagrabā, lai to pieslēgtu ielas kanalizācijai, tad tā bojāta pieslēguma vietā, kas ir aizsērējusi
C) mājai logiem priekšā ir aizauguši koki, kas vasarā neļauj saulei izžāvēt sienu
D) plīsusi stāvvadu kanalizācijas caurule, kas mērcē iekšējo sienu
E) caursalst pārseguma balsta vieta ārsienām, jo te mūra biezums 25cm un panelim ir valēji gali, sienu caurpūš un izsaldē.
F) ir aizvērta dzīvokļa vēdināšana, vai nav tīrīti vēdkanāli, tie aizbiruši.
Ko darīt:
A) siltināt vismaz ēkas gala sienu 2.stāvu augstumā un cokola daļu.
B) sakārtot lietus notekas sistēmu
C) pārliecināties vai vēdvadi tīri
D)pārliecināties vai kanalizācijas vertikālā šahta ir sausa un tiek vēdināta
F) zāģēt kokus, kas priekšā saulei
Pašreizējā: 2 no 3