UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
Regjipsha konstrukcijas- Kaa veido?
Autors: Andzzeys ()
Datums: 03/12/2007 17:45

Labdien, cieniijamie foruma lietotaaji! Beidzot esmu noleemis dziivoklii 1 istabaa veikt remontu... pasha speekiem, taapeec gribeeju paluugt padomu zinoshaakiem cilveekiem! Shobriid ir nopirktas regjipsha plates, vertikaalie, horizontaalie profili, U veida skavas, distanceri, skruuves, diibelji... tas laikam arii viss. Tad nu ir jautaajums, kaa pareizi to visu stiprinaat kopaa?

Jaa, te forumaa redzeeju atsauci uz knauf maajaslapu, kuraa ar ieskatiijos. It kaa jau teorija ir, bet man pat vairaak intereseetu tiiri praktiski padomi. Varbuut kaadam ir pieejamas kaadas bildes, linki uz citaam adreseem, kur shiis lietas preciizaak ir aprakstiitas, atteelotas...? Doma jau ir vienkaarsha- ir standarta 5staavu maaja ar betona sienaam, kuras gribaas apshuut ar regjipsi, nesiltinot!!! Taatad, pareizi vajadzeetu pieshaut pie sienas metaala konstrukcijas, taam klaat regjipsi, pieshpakteleet skruuvju caurumus un salaiduma vietas, salikt kontaktligzdas, saliimeet tapetes un viss! Tad nu galvenais arii ir to metaala konstrukciju pareiza salikshana, piestiprinaashana... iipashi neskaidri ir jautaajumi par istabas stuuriem (kaa tur laizj kopaa regjipsi, vai jaalieto kkaadas salaiduma pleeves vai kkas taads), kam iisti domaati tie distanceri, kaa liimenjo vertikaalo sagaazumu, proti, ko liek starp profiliem un sienu, lai ieguutu vajadziigo sliipumu (taisnu sienu), ja pamata siena vertikaali nav liimenii.

Iisaak sakot, nodereetu jebkaadi elementaaraaki un nopietnaaki padomi! :) Paldies jau ieprieksh!

Pievienojumi: bilde1.gif (130.9 KB)   bilde2.gif (186.5 KB)   bilde3.gif (158.9 KB)  
Re: Regjipsha konstrukcijas- Kaa veido?
Autors: aaaa ()
Datums: 03/12/2007 18:29

Manuprāt nevajadziigs darbs, kāpēc jāsamazina telpas lielums tikai lai iegūtu kantora cienīgas taisnas sienas. Izremontē tāpat kosmētiski, ieliec smuku grīdu un darīts. Pie tā reģipša ne ko lāgā piestiprināt, nekā, turklāt jau tā mazā istabiņa paliks vēl mazāka, jo rēķini vismaz 5cm no katras sienas nost. Tāpat griesti paliks nelīdzeni.

Re: Regjipsha konstrukcijas- Kaa veido?
Datums: 03/12/2007 20:18

tiešām, lieks darbs-it sevišķi, ja pirmo reizi saskaries ar to, visticamāk neiznāks taisnākas sienas kā jau bija.Un ja jau nesiltina,tad varēji mierīgi rigipsi līmēt, nevis tērēt laiku, naudu un telpu, lai izveidotu metāla karkasu.

Re: Regjipsha konstrukcijas- Kaa veido?
Autors: Puiks ()
Datums: 03/12/2007 20:32

Esmu tadds pats pasdarbnieks, bet nu jau ar izremontetu 2istaba dzivokla pieredzi.
Ja nu ta tieksme likt regipsi ir neparvarama (sienu pratigak butu apmest/lidzinat ar masam), tad drizak jau pue sienam regipsi limetu ar knauf prefix, pirms tam pastudejot info interneta. Slinkums tagad meklet, bet, kad pats mekleju, tada info bija gana daudz (ka jalime, kur jaliek lime, ka japiespiez plaksne utt. Griestus ari var lidzinat ar apmesanu, bet tas iesacejam varetu but grutaks uzdevums, tapec var meginat likt regipsi. Es liku sadi (padioms naca no austriesu knauf majas lapas). Pie griestiem piestiprina u veida skavas, ar atstarpi ne lielaku par metru. Pa perimetru UD profilu, pa vidu izlimenotu visos virzienos CD profilu. Tad liek tikai plaksnes klat.
p.s. pirms sac likt regipsi, neaizmirsti savilkt vadus.

Re: Regjipsha konstrukcijas- Kaa veido?
Autors: chaapslis ()
Datums: 04/12/2007 01:09

tev, veciit neviens forumaa neiemaaciis pareizi regipsi likt.. tik daudz visaadas nianses, kuras ar pirkstu jaaparaada. nu nav tas tik vienkaarshi , kaa izskataas. diemzeel. un tam kursh ieteica liimeet ar perlfiksu, ieteiktu pasham pameeginaat to dariit. meklaa vien paziistamu celtnieku, kursh tev pastaastiis dabaa.

Re: Regjipsha konstrukcijas- Kaa veido?
Autors: Andzzeys ()
Datums: 04/12/2007 07:11

Jaa, piekriitu par to, ka samazinaasies telpa, bet nu... materiaali jau nopirkti. Kgan, ja kaads apliecinaatu, ka maukt regjipsi klaat bez profiliem var un ir pat pienjemams, tad vareetu domaat par lieko profilu atpakalj nodoshanu tirdznieciibas vietaa! Un tomeer, tad atkal jaadomaa, kur jaunos vadus vilkt (tomeer gribaas elektro instalaaciju paarvilkt, plus savilkt liidz ligzdaaam i-neta un kabeljteleviizijas vadus), jo vecaa elektroinstalaacija galiigi nepaarliecina!

Jaa, piekriitu arii par to, ka vajag vismaz ik pa paaris dienaam, lai kaut uz 15 min atnaak kaads zinoshs cilveeks un dod iistos padomus, bet nu... nav jau tie gali iisti!

Un, protams, nav pamata pasham sevi uzskatiit par baigi labo meistaru visaas lietaas tomeer, gribaas ticeet, ka rokas aug pareizajaas vietaas, taatad, zinot, ko un kaa pareizaak dariit, pats tomeer to var daudz maz kvalitatiivi arii paveikt!

Re: Regjipsha konstrukcijas- Kaa veido?
Autors: Puiks ()
Datums: 04/12/2007 16:18

Chaapslis te kaut kaut kad nesena pagatne izteica iespeju aiziet pie vina papraktizeties. Par godigu atlidzibu -protams. Reali apsveru so iespeju, bet laika trukuma pec nav sanacis pat ievadit sarunas. Ta ka, ja laiks atlauj un ir kada neliela velme - uzsac sarunu ar so viru.

Re: Regjipsha konstrukcijas- Kaa veido?
Autors: Andzzeys ()
Datums: 05/12/2007 03:09

Nu man Valmieraa taa izdziive, so...

Te dzirdeeju, ka zem UD profiliem ieteicams likt amotizeejosho lentu! Taa ir, ja? Nav tik trokshnjaina taa konstrukcija?

Iisaak sakot, man ir kkaads priekshstats par visu sho, to arii izklaastiishu- ja ir komentaari, droshi labojiet, papildiniet!

Taatad, njem UD profilu, pieliimee tam amortizeejosho lentu un skruuvee klaat pie griidas visaa sienas garumaa (taa, ka atduraas pret saanu sienaam), taapat pie griestiem. Tad atziimee attaalumus starp plaanotajiem CD profiliem un attieciigajaas vietaas pie sienas klaat mauc distancerus. Kad tie ir salikti, UD profilos gar sienu mauc CD profilus... skruuvee klaat pie sienas esoshajiem distanceriem. Kad tas ir izdariits, njem gjipshkartonu (regjipsi), piegriezj un skruuvee klaat pie CD profiliem. Kad siena ir pabeigta, taisa naakamo- respektiivi tur UD profilus laizj liidz jaunajai sienai, proti, liidz jaunaas sienas regjipsim... taa, ja?

Te gan rodas veel viens jautaajums par distanceriem (par cik neplaanojam siltinaat), proti, var taa buut, ka vinjus var likt 2os variantos- 1. klasiskais, kur paredzeeta kaada siltinaashana, taatad taas caurumainaas daljas atloka un pie taam skruuvee CD profilus 2. caurumotaas daljas shauj klaat pie sienas, atlokot tikai taas mazaas kjepinjas, kas ir abpus vidus caurumam!

Un veel iisumaa, ko dara ar to sienu, kur ir balkona logs, durvis? Respektiivi, kaa tur tie UD un CD profili sakombineejami, jo ir tachu vairaaki mazi laukumi, nevis viena liela siena!


Re: Regjipsha konstrukcijas- Kaa veido?
Autors: chaapslis ()
Datums: 05/12/2007 04:02

nu nevar to sheit izstaastiit, taadu guuzmu jautaajumu...forget it..

Re: Regjipsha konstrukcijas- Kaa veido?
Autors: ivars-p ()
Datums: 05/12/2007 06:06

Tad,kad tu būsi izremontējis savu mazo istabeli un parēķinājis sačakarētos materiālus,instrumentus un laiku,tad sapratīsi,ka visdārgākais meistars tev būtu sanācis lētāk!!!!P.s.,ja vien tu nevēlies savu tālāko darbību saistīt ar celtniecību...

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **     **  **    **  ******** 
 **         **   **   **     **   **  **   **       
 **          ** **    **     **    ****    **       
 ******       ***     *********     **     ******   
 **          ** **    **     **     **     **       
 **         **   **   **     **     **     **       
 ********  **     **  **     **     **     ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727