UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: lamināts + flīzes
Autors: v_t ()
Datums: 28/01/2008 22:14

"Bet vispār mēs ar to apdari esam sajukuši prātā. Pamatlietas kā siltinājumu, mūrējumu, hidroizolāciju utt mēs daram pa roku galam, un pēc tam iekšdarbos jūkam prātā slīpējot un pulējot līdz ārprātam, lai gan tas būves kvalitāti būtībā nemaina. Vienkārši mūsu cilvēkiem ir paranoja ar tām ideāli gludajām sienām un šausmīgi smuki salaistajiem stūrīšiem." - piekrītu par visiem 100.
manuprāt svarīgākās lietas, kas attiecas uz mājokli, ir izteiktas senā austrumu gudrībā: "ķeplo, svetlo, i muhi ņe kusajut".

Autors: Vito Karleone ()
Datums: 28/01/2008 22:30

Jā, jā! Iŗ man gaišā piemiņā vēl kāda austrumu gudrība no padomju laikiem, ko saka viens riktīgs "austrumu gudrais". Lieta gan grozās ap kādu automašīnas detaļu kas nokrita uz ceļa. Nu tad šis gudrais saka tā: "Nu ko darīt, ņemšu un pagaidām piesiešu ar striķi. Kad aizbraukšu mājās - riktīgi nosiešu ar drāti". Un nekādu problēmu - viss darbojās un funkcionē, bet... . Atceraties - tas vis notika ar "austrumu gudro". Vai mums to vajag - lemjiet paši.

Autors: aaaa ()
Datums: 28/01/2008 22:36

Korleonem:
Tur jau tā lieta, ka vot tieši pamatlietas tajā pašā Itālijā un Spānijā taisa par kārtu rūpīgāk kā pie mums. bet ar apdari nesaspringst. Tas pats ir Vācijā - aizbrauc un paskaties, vai tur kāds šitik traki ņemas un sīkumojas - tur visas sienas aplīmē ar krāsojamām tapetēm un viss. Pie mums 90% laika un enerģijas tiek patērēts sīkumiem, kas būves kvalitāti neuzlabo. Tipa uzmūrēts tiek ķep ļep, jo to taču neredz, siltinājumu samet ar spraugām kā padarās, jo, ķip, reģipsi virsū un neredzēs, elektrību savelk kā pagadās, santehniku ar, jo, tas takš aiz sienas, i tak saiģot. A kad tiek virspusē tad, nu p**ās. Tas ir tas pats, kas neglītu sievieti ar kosmētiku padarīt par princesi.
Tanī pat laikā, kur tas ir svarīgi - piemēram, noflīzēt grīdu tā, lai nevienai flīzei stūrītis nebūtu necik augstāk, lai viss ir ideāli līmenī - to pie mums es person;igi neesmu redzējis nekur - pat profesionāli labie flīzētāji, kurus kaimiņam ieteica Aparicci salonā, un kuri ņēma 40Ls kvadrātā par prastām flīzēm tādu darbu nemāk izdarīt. Tajā pašā Spānijā, paskaties pats, ja sanāk aizbraukt - kā tur ir uzliktas grīdas flīzes, un kā ir aizdar;itas spraugas - viss ir vienā līmenī kā stikls. Tālu vēl mēs esam no vecās Eiropas visā, ļoti tālu. Tas ir tas pats, kā pie mums parasti restorāniem ir kruts interjers, nu ūberkruts, bet ēdiens un apkalpošana ēdnīcas līmenī. Vecajā Eiropā parasti pat dārgie restorāni ir stipri paplukuši no skata, bet tas ko tev pasniedz un kādā līmenī ir apkalpošana - nu diena pret nakti.

Autors: EjTakTu ()
Datums: 28/01/2008 22:43

Pa to laiku "rietumu ne tik gudrais" uz līzi paņēma jaunu mobīli, ieslīgdams lielākā parādu jūgā un dzenot dzīves tempu vēl forsētākā ritmā :(
Reizēm tiešāmm esam sīkumaini. Bet ir arī lietas, kur bez lielas piepūles un papildus izdevumiem var izdarīt "pa smuko". Neieslīgt galējībās jau laikam skaitās māka dzīvot...

Autors: v_t ()
Datums: 28/01/2008 23:06

donam
par to striķi nevajag, ja?
lai, arī, sienas man ar cirvi tēstas, un nav neviena taisna stūra, vitāli svarīgās lietas - komunikācijas, izolācijas un citi loriņi man ir tip top nevis ķap ļap.

tepat forumā viens kungs bija uzdevis jautājumu par to kā dabūt līdzenus griestus daudzstāvenē. griestu paneļi veidojot apmēram centimetru pakāpienu.
daudzi metās cilvēkam palīgā, iesakot dažādus risinājumus.
slinkums meklēt, bet cik atceros, neviens nepateica, lai džeks nesaspringst un steidz baudīt dzīvi, nevis cīnās ar sīkimiem, kas ēst neprasa.
bet, labi. tagad, cerams, griesti ir ideāli gludi, sienas arī, saliktas smukas rozetes, un nomainīti arī vecie alumīnija vadi.

Autors: Vito Karleone ()
Datums: 29/01/2008 00:01

Eh, ļaudis :-( Vai tad kādā brīdī man paspruka kāda frāze, ka apdarei jābūt pa smuko, bet aiz "špakteļa veca miesa"? Es taču gribēju aicināt darboties vienlīdz labi kā reģipša tajā, tā šitajā pusē. Nu ja jau meistars nespēj vienlīdz labi paveikt gan slēptos, gat atklātos darbus, tad par ko tad mēs runājam. Mana Ome tos sauktu par puskoka lēcējiem. Šeit jau es tikai gribēju runāt par Celtniekiem ar lielo burtu (vai vismaz darbu vadītājiem). Tā jau laikam ir - cik cilvju, tik viedokļu. Ja gadījumā man kāds ko prasītu, es atbildētu, ka gribu vienlīdz labi, gan no iekšas, gan no āra. Un par to arī ir šī nebeidzamā cīņa. A par tiem pārejiem pakalpojumiem (restorāniem, dakteriem u.t.t.). Ko ta mēs gribam no šiem, ja paši - ka tik savus melnos darbus noslēpt aiz reģipša vai špakteļmasas. Un pavisam kautrīgs jautājums - kurš no Jums ir labprātīgi iepircis auto (motorolleru, zirga ratus, krāsu televizoru ...), kuram iekšā ir viss, kā saka, tip-top, savikārt no āra - jau par leģendu kļuvušais ķap-ļap? Nekā nebij - gribas arī smuku no āra. Kāmdēļ tāda netaisnība pret savu mitekli, ko? :-)
P.S
A sākās ta vis ar ko - ar flīžu un lamināta salaidumu :-))))

Autors: Te pienāca Kindzulis... ()
Datums: 29/01/2008 00:11

... un teica: Kurš ir noteicis, ka sienaām un stūriem ir jābūt taisnaiem un starp reģipša plāksnēm nedrīkst būt šķirbas?

Autors: cvnvbn ()
Datums: 04/07/2012 17:29

nobīdījušos paneļu salaiduma vietas var forši noslēpt uzbūvējot reģipša kastes(kaut vai tikai virs salaiduma vietas) iebūvētajām lampiņām. smuki var izdomāt!

Autors: h2so4 ()
Datums: 04/07/2012 20:34

aaa ir pilnīga 100% taisnība, Latvijā ir šausmīgi gludā nobeiguma fetišs. cilvēki pieprasa, lai sheetrocks tiek slīpēts ar 280to papīru, savādāk miegs nenāk. un tad kad paprasa atvest kaut vai balto grunti , to ,kura nāk pirms krāsošanas, tad atved 2.5 l pašu lētāko šķidrumu,kuru veikalā esot pārdevuši kā dziļumgrunti. sak, še- pisie$, baltā grunts bija nežēlīgi dārga.

Autors: gints40 ()
Datums: 24/09/2012 19:51

nav problēmu taisīt pa smuko,ja nav problēma samaksāt.konjaks pa bonaparta cenu nemēdz būt

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ******   **         ********        ** 
    **     **    **  **    **      **           ** 
    **     **        **    **      **           ** 
    **     **        **    **      **           ** 
    **     **        *********     **     **    ** 
    **     **    **        **      **     **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727