UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 3 no 3
Re: kā visefektīgāk cīnīties ar pelējuma sēnīti?
Autors:
liene98
()
Datums: 13/03/2008 15:25
Bet ko var izdarit, ja tas viss notiek vanas istabā? Palīdziet, lūdzu ar kādu pādomu!
Autors:
v_t
()
Datums: 13/03/2008 15:33
apstarošana ar kvarca lampu ir efektīva sava ultravioletā starojuma dēļ. zarazas pārsauļojas un iet bojā. starp citu, ne tikai zarazas, arī visai derīgas būtnes, tajā skaitā cilvēki.
Autors:
EjTakTu
()
Datums: 13/03/2008 15:39
Nu par to ozona pārdošanu veikalā man ar smiekliņu uzrāva :) Kāds noturējis hlora smaku par ozona smaku. Ir tādi līdzekļi ar hlora atvasinājumiem. A ozoniņš pamatā tomēr ir gāze, pie kam šausmīgi nestabila. Pārdot šamējo gabalos vai uz svara būtu makten sarežģīti. Ir kaut kas dzirdēts par ozona ģenerātoriem, bet puslitru šamējās vielas bodē nedabūt :( [www.meteo.lv]
Autors:
v_t
()
Datums: 13/03/2008 16:06
protams. vienīgi no sadzīvē lietojamām kvarca lampām iegūtā ozona daudzums ir niecīgs. labu daudzumu ozona var iegūt pieslēdzoties kinoteātru projektoru nosūces ventilācijas sistēmai. tur ir kārtīgas 3 - 5 kw lokizlādes ksenona lampas, kas saražo ozona līdz nelabumam daudz.
savā laikā esmu pašrocīgi saostījies :)
savā laikā esmu pašrocīgi saostījies :)
Autors:
EjTakTu
()
Datums: 13/03/2008 21:50
Varu saderēt, ka tanī laikā ar sēnīšu slimībām Tev problēmas nebija ;) Takš stiept dzīvesvietu uz kinoteātri būs samērā sarežģīts uzdevums :D
Autors:
v_t
()
Datums: 13/03/2008 22:09
tas, točno!
bet šļaukas, gan, var staipīt uz nebēdu.
vienu no lg, vienu no lb, dažas no vp (krējumam, kefīram un pienam) un ozona šļauku no ķinīša. eh, un tādu riktīgi resnu no otras lb. :D
zelta dzīve.
bet šļaukas, gan, var staipīt uz nebēdu.
vienu no lg, vienu no lb, dažas no vp (krējumam, kefīram un pienam) un ozona šļauku no ķinīša. eh, un tādu riktīgi resnu no otras lb. :D
zelta dzīve.
Autors:
EjTakTu
()
Datums: 13/03/2008 22:22
Ja no lb būs paresna šļauka, tad var atļauties tam dzīvoklim nopirkt biļeti uz kino. Protams pie nosacījuma, ka lb ir Latvijas Banka nevis Latvijas Balzāms :D
Autors:
v_t
()
Datums: 13/03/2008 22:25
es domā, ka abos gadījumos
Autors:
EjTakTu
()
Datums: 13/03/2008 22:57
Ja lieto šķidrās valūtas šļauku, tad nekur nav jāiet, pelējumu var dezinficēt uz vietas. Ezīšu Žanis kādā savā garadarbā teic aptuveni šādus viedus vārdus -
Kāpēc man jābrauc uz to zvērudārzu? Mēs ar Kažiņ iemet tepat un redz viss uz vietas. Piemēram, vakar Kažiņš bufetē redzēj to bifel ar garo kakl - nu to žiraf. A es manīj, ka pa balkon garām aizbrauc rozā zilons uz slidām...
Kāpēc man jābrauc uz to zvērudārzu? Mēs ar Kažiņ iemet tepat un redz viss uz vietas. Piemēram, vakar Kažiņš bufetē redzēj to bifel ar garo kakl - nu to žiraf. A es manīj, ka pa balkon garām aizbrauc rozā zilons uz slidām...
Autors:
EdgarsValters
()
Datums: 18/04/2016 10:15
Es, kad veicu remontu, ar pelējumu tieku galā šādi:
1)Apstrādāju sienu ar fungicīdu. Nomazgāju pelējumu. Nedrīkst kasīt - sporas!
2)Noņemu tapetes, krāsu, nodrupušo apmetumu... sagatavoju virsmu.
3)Atkal apstrāde ar fungicīdu un apstarošana ar kvarca lampu. Laboju logu ailas, ja vajag.
4)Gruntēju, izlīdzinu virsmas ar kaļķa apmetumu. Sēnei kaļķis negaršo.
5)Siltināšana ar mīkstajām KŠP (optimāli) vai citu s.i. materiālu.
5)Virsmu tālāka apdare pēc klienta vēlmēm un iespējām.
Dažreiz nākas atzāģēt grīdu gar bojāto sienu papildus apstrādei un siltināšanai. Viss atkarīgs no tā, kāda siena un kādā stāvoklī.
Dotais apraksts ir tipiskākais no gadījumiem, un dažādos objektos process var būt vienkāršāks, sarežģītāks, savādāks. Ja to darat paši, obligāti strādājiet ar sejas masku un gumijas cimdiem!! Edgars 2887o44o
1)Apstrādāju sienu ar fungicīdu. Nomazgāju pelējumu. Nedrīkst kasīt - sporas!
2)Noņemu tapetes, krāsu, nodrupušo apmetumu... sagatavoju virsmu.
3)Atkal apstrāde ar fungicīdu un apstarošana ar kvarca lampu. Laboju logu ailas, ja vajag.
4)Gruntēju, izlīdzinu virsmas ar kaļķa apmetumu. Sēnei kaļķis negaršo.
5)Siltināšana ar mīkstajām KŠP (optimāli) vai citu s.i. materiālu.
5)Virsmu tālāka apdare pēc klienta vēlmēm un iespējām.
Dažreiz nākas atzāģēt grīdu gar bojāto sienu papildus apstrādei un siltināšanai. Viss atkarīgs no tā, kāda siena un kādā stāvoklī.
Dotais apraksts ir tipiskākais no gadījumiem, un dažādos objektos process var būt vienkāršāks, sarežģītāks, savādāks. Ja to darat paši, obligāti strādājiet ar sejas masku un gumijas cimdiem!! Edgars 2887o44o
Pašreizējā: 3 no 3