UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

kas ir pareizais???
Autors: Andris Fasādes darbi ()
Datums: 29/02/2008 21:14

Somu mājai - kas ir pareizais šuvju aizdarei? - sietiņš vai papīra lenta??? vai ir kādi tehnoloģiski apgalvojumi par materiāla pielietojumu???

Re: kas ir pareizais???
Autors: aaaa ()
Datums: 29/02/2008 22:50

Iekšpusē uz reģipša? Nav nopietni - ir jāliek otrs reģipsis, jo paneļi staigā un tāpat būs plaisas. Drošāk ir uzlikt ar nobīdi otru reģipša kārtu. Bet ja naudu taupam, tad vispār te pat nav ko apspriest - tikai un vienīgi papīra lenta. Friči vispār špaktelē ekskluzīvi ar papīru, sietlenti vispār neizmanto. Tipa papīrs daudz izturīgāks, bet tas jau te un visos iespējamos žurnālos ir ticis izrunāts.
Papīrs ir jāmāk iestrādāt špaktelē - man strādnieki ilgi un dikti mocījās un nesekmīgi, līdz vienkārši palasīju, un praksē pielietoju pats. Problēma ar papīru - paliek iekšā gaisa burbuļi, ja nepareizi iestrādā (starp citu visām papīra lentēm ir mazi caurumiņi iestrādāti - pret gaismu smuki redz). Fiška pavisam vienkārša - ņemam Uniflotu, aizšpaktelējam šuvi. Uzreiz tajā pašā slapjajā uniflotā ar SAUSU!!! špakteļlāpstiņu (bez špakteles paliekām!!! vitāli svarīgi!!!) no augšas uz leju nostiepjot ar to pašu špakteļlāpstiņu iespiežam lentu. Viss, nekādā gadījumā šinī vietā nedrīkst špaktelēt pa virsu otru reizi. Jāpagaida, kad šitā pirmā špakteles kārta ar papīru virspusē nožūst, tad liek otru kārtu utt...sanāk ideāli.

Autors: Andris Fasādes darbi ()
Datums: 02/03/2008 09:27

nu jā, esmu strādājis ar abiem, gan ar sietu gan ar papīra lentu... bet vnk tagad sanāca ka tur kur bija siets - tur sienas savienojumā ar griestiem radās plaisas... tapēc jautāju - kas ir pareizi??? sieta vai papīra lenta??? (reģipsis ir divās kārtās... )

Autors: Martini ()
Datums: 02/03/2008 11:05

Andris Fasādes darbi Wrote:
-------------------------------------------------------
> nu jā, esmu strādājis ar abiem, gan ar sietu
> gan ar papīra lentu... bet vnk tagad sanāca ka
> tur kur bija siets - tur sienas savienojumā ar
> griestiem radās plaisas... tapēc jautāju - kas
> ir pareizi??? sieta vai papīra lenta???
> (reģipsis ir divās kārtās... )

ja pareizi atceros no [www.knauf.lv], šķiet, ka ja ir riģipša sienas un riģipša griesti, tad vispār to šuvi nešpahtelē. Vismaz kaut kur tepat forumā lasīju arī par stūru salaidumiem, ka piegriež riģipsi, lai nav slīpā mala un iznākot perfekts stūris. Pats gan neesmu tā mēģinājis, vienmēr mokos ar papīru un špahtelēšanu. "vecākās" šuves vēl neplaisā (4 gadi).

Autors: aaaa ()
Datums: 02/03/2008 17:34

Itkā jau tā darot, ka nešpahtelē, bet nu tad ir ideāli jāsalaiž - es tādu salaidumu uz visu istabu nekur neesmu redzējis - tomēr jau sanāk spraugas. Bet ja to nav - protams, ka labāk - iespiež tik akrilu pašā stūrītī un krāso.
Bet sietu un papīru nevar salīdzināt nemaz - siets pie mazākās kustēšanās taisa plaisu - papīrs ir elastīgs un plaisas neparādās (tās mazās šaurās nesmukās).

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.