UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
ventilācija vannas istabā
Autors:
andox
()
Datums: 05/03/2008 17:04
Nepieciešams padoms ventilācijas ierīkošanai.
Manā vannas istabā pašreiz ventilācijas nav vispār, arī logu nav. Rodas jautājums, kā to izveidot. Šķiet vienkāršākais veids būtu vienkārši izveidot caurumu uz ārieni un ielikt ventilatoru. Manā gadījumā šādā gadījumā nāktos urbt cauri jumtam (vannas istaba atrodas otrajā stāvā zem slīpā jumta).
Vai tas būtu piemērots risinājums ? Un kā izvairīties no tā lai, ziemas laikā pa šo ventilāciju neieplūst daudz aukstā gaisa ?
Manā vannas istabā pašreiz ventilācijas nav vispār, arī logu nav. Rodas jautājums, kā to izveidot. Šķiet vienkāršākais veids būtu vienkārši izveidot caurumu uz ārieni un ielikt ventilatoru. Manā gadījumā šādā gadījumā nāktos urbt cauri jumtam (vannas istaba atrodas otrajā stāvā zem slīpā jumta).
Vai tas būtu piemērots risinājums ? Un kā izvairīties no tā lai, ziemas laikā pa šo ventilāciju neieplūst daudz aukstā gaisa ?
Re: ventilācija vannas istabā
Autors:
marisaima2004
()
Datums: 05/03/2008 21:06
var uz aaru ,bet ir jāierīko pretvārsts .t.29554922
Autors:
Sapieris
()
Datums: 07/03/2008 19:36
nepažēlo naudu un neperc ventilatoru par 15 LVL, bet gan ņem ar mitruma sensoru un laika releju. labi un cenā samērīgi ir firmas S&P ventilatori. lielākai daļai sadzīves ventilatoru jau ir iebūvēts pretvātsts, bet savos objetos to tāpat nahrenizēju, jo ja vannas istaba tev būs silta (vismaz lidz šim visur tā ir bijis) tad aukstais gaiss iekšā neplūdīs bet siltais gaiss nodrošinās kaut nelielu dabigo ventilāciju (ja gaisa vads būs vertikāls). ja izbūvēsi izvadu caur sienu tad gan saglaba pretvārstu un sienas ārpusē vēl uzliksi restīti ar kustīgām žalūziju lāpstiņām.
Autors:
Sapieris
()
Datums: 07/03/2008 19:38
un vel ja tev gaisa vads ies caur aukstiem bēniņiem tad to arī vajag noizolēt. vate būtu jāņem 5 cm biezumā. tas vajadzigs lai tev vannas istabā no gaisa vada nepilētu kondensāts
Autors:
andox
()
Datums: 12/03/2008 09:11
Paldies par padomiem !
Autors:
Martini
()
Datums: 12/03/2008 22:30
Vienīgi, ja ņem ventilatoru ar mitruma sensoru, padomā par iespēju to atslēgt. Lai nav tā, ka mitruma sensors noreaģē brīdi, kad kāds mazgājas, un uztaisa konkrētu caurvēju. Tāpat vajag arī, lai gaiss tiek vannasistabā iekšā - parasti ir vai nu zem durvīm šķirba, vai arī durvīm apakšā restīte.
Autors:
sto>>>andox
()
Datums: 13/03/2008 15:07
No savas pieredzes, ieteiktu vannas istabā uzstādīt ventilātoru, kuru Tu pats vari
ieslēgt un atslēgt pēc savas sapratnes,t.i., kad to vajag un kad to nē. Ja vannas iztabu izmano arī citi, kam nav sapratnes par gaisa un mitruma bilanci,tad tiešām, vannas istabas ventilātoru labāk pieslēgt pie apgaismojuma (ar kādu 10 min. laika jeb taimera nobīdi) vai pie mitruma sensora. To Tev es saku,jo esmu STO:
ieslēgt un atslēgt pēc savas sapratnes,t.i., kad to vajag un kad to nē. Ja vannas iztabu izmano arī citi, kam nav sapratnes par gaisa un mitruma bilanci,tad tiešām, vannas istabas ventilātoru labāk pieslēgt pie apgaismojuma (ar kādu 10 min. laika jeb taimera nobīdi) vai pie mitruma sensora. To Tev es saku,jo esmu STO:
Autors:
ibm
()
Datums: 27/03/2008 09:34
pievienojos STO.
Man arī ir vienkāršs risinājums - sanmezglos ventilācijas truba cauri sienai uz āru, pretvārsts plus ventilators ar žalūzijām un taimeri. BET - ieslēgšanas poga ir atsevišķa, tobiš, nekādas automātikas. Doma elementāra. Ne vienmēr jūties komfortabli, ja ventilators strādā, kad pats mazgājies. Praktiskāk tiešām ir, ja to ieslēdz, kad pats izlem. Taimeris un nefiksējamā poga tāpēc, lai nebūtu jāpiedomā, kad izslēgt. Turklāt ziemas periodā ar visu pretvārstu un žalūzijām kauk kāda mikroventilācija notiek tīri uz gaisa temperatūru starpības rēķina, līdz ar to gaiss nav sastāvējies un arī slēgt motoru nākas retāk, - kad tiešām ir intensīva mitruma izdalīšanās (visi pēc kārtas iet dušā utt.).
Man arī ir vienkāršs risinājums - sanmezglos ventilācijas truba cauri sienai uz āru, pretvārsts plus ventilators ar žalūzijām un taimeri. BET - ieslēgšanas poga ir atsevišķa, tobiš, nekādas automātikas. Doma elementāra. Ne vienmēr jūties komfortabli, ja ventilators strādā, kad pats mazgājies. Praktiskāk tiešām ir, ja to ieslēdz, kad pats izlem. Taimeris un nefiksējamā poga tāpēc, lai nebūtu jāpiedomā, kad izslēgt. Turklāt ziemas periodā ar visu pretvārstu un žalūzijām kauk kāda mikroventilācija notiek tīri uz gaisa temperatūru starpības rēķina, līdz ar to gaiss nav sastāvējies un arī slēgt motoru nākas retāk, - kad tiešām ir intensīva mitruma izdalīšanās (visi pēc kārtas iet dušā utt.).
Autors:
heating
()
Datums: 03/03/2010 15:30
Cik daudz ventilacijas izvadus vajag ja vannasistabas platiiba ir 25m2!Vannasistabaa buss dussa,vanna,izlietne!
Autors:
Karlsons uz jumta
()
Datums: 05/03/2010 11:10
es tieši tā izdarīju, bet man tas kondensāts joprojām pil, jumts 100+50mm akmens vate,ap trubu 50 mm akmens vates sedziņa ar armējumu.
man te ieteica vēl alu foliju aptīt, vai vajag?
man te ieteica vēl alu foliju aptīt, vai vajag?