UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Lamināta sākotnējā kopšana
Autors: sto jautā ()
Datums: 21/04/2008 15:16

Vakar ieklāju lamināta grīdu (lauku mājas ~50m2 viesistabā). Vai lamināta virsmu būtu ar kaut ko vēl jāievasko vai tml., piem., lai aizpildītos savienojuma spraudziņas. Un, vai tiešām tas ir būtiski, vai tā drīzāk ir "modes lieta" vai ražotāju reklāma? Domājams, ka pa šo grīdu staigās arī ar ielas apaviem un īpaša glance nebūtu nepieciešama.

Re: Lamināta sākotnējā kopšana
Autors: sto jautā ()
Datums: 21/04/2008 21:54

Vai tomēr kādam ir kāda ideja?

Re: Lamināta sākotnējā kopšana
Autors: EjTakTu ()
Datums: 22/04/2008 14:39

Ideja ir tāda, ka Tev jau laikam nav zināms, kas tas īsti pa laminātu. Šamējie ir apstrādāti dažādi. Ja clik laminātam ir jau apstrādātas (vaskotas) savienojuma maliņas, tad var nesaspringt. Ja vienkārši pliks materiāks, tad pēc ieklāšanas tomēr būtu jāveic pirmreizējā apstrāde ar kādu līdzekli. Vislabāk painteresēties specializētajās bodēs - Parketa Centrs, vai tamlīdzīgās. Viņi noklārēs smalki, ar ko kopt, kā kopt, cik bieži kopt. Atkarībā no lietošanas apstākļiem, parasti lamināta "ģenerālapstrāde" veicama 1 līdz 2 reizes gadā.

Re: Lamināta sākotnējā kopšana
Autors: aaaa ()
Datums: 22/04/2008 15:12

Paši nesen pirkām laminātu parketa centrā - tipa iegājām tikai paskatīties un pašausmināties par lielajām cenām - rezultātā nopirkām tur visu vajadzīgi laminātu. Cenas pat ļoti OK, konkurēja ar Depo cenām un izvēle cita, ražotāji citi - viesa uzticību. Pārsvarā tur vācu lamināti, kvalitāte izskatās laba (vēl gan neesmu uzlicis :))

Re: Lamināta sākotnējā kopšana
Autors: Vito Karleone ()
Datums: 22/04/2008 22:05

Ir divas taisnības. Pat trīs. Pirmā taisnība - nav ko likt laminātus zemākā klasē par 31, lai vai kur tas būtu. Otrā taisnība - rūpnīca ražotāja nosaka n-tās vaskošanas, vasku noņemšanas un atkal uzklāšanas. Trešā taisnība - telpu uzkopšanas firmas principā nevasko un neiesaka vaskot laminātu (jo īpaši telpās ar lielu noslodzi). Tas tāpēc ka laika gaitā šis vasks atstās melnas svītras lamināta salaidumu vietās, kā arī izveidos redzamu ceļu tur, kur staigā visbiežāk. Tiek ieteikts vienkārši mazgāt grīdas ar pareizajiem līdzekļiem, kuriem jau ir klāt piedevas pret samirkšanu (šie ieteikumi nav aiz slinkuma, bet gan ieteikts tīri privāti, no speciālistiem) Iedomājaties to vaskošanas padarīšanu - ar acetonam līdzīgu šķidrumu pucēt nost veco vasku, tad rūpīgi ziest jauno, pa kuru vismaz pāris stundas nedrīkst staigāt. Nu nenotiek laminātam nekas šausmīgs, ja vien to ilgi netur slapjumā. Savukārt lielā slapjumā sačakarēsies ar visu vasku. Ko darīt - izlemjat paši!

Re: Lamināta sākotnējā kopšana
Autors: sto ()
Datums: 22/04/2008 22:13

Paldies visiem par atsaucību! Tā kā ieklātais lamināts ir jau ar ievaskotām savienojumu maliņām, tad tā arī darīšu - vairāk neko neziedīšu. Par to, ka savaskotais lamināts paliek ar "pēdām" biju dzirdējis, bet jūs manas aizdomas vēl nostiprinājāt.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******          **   ******    **      **   *******  
 **    **         **  **    **   **  **  **  **     ** 
 **               **  **         **  **  **  **     ** 
 **   ****        **  **   ****  **  **  **   ******** 
 **    **   **    **  **    **   **  **  **         ** 
 **    **   **    **  **    **   **  **  **  **     ** 
  ******     ******    ******     ***  ***    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727