UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Tvaika nosucejs
Autors:
Sarmite
()
Datums: 17/08/2008 16:21
Ludzu pec padoma par tvaika nosuceju. Majas ir malkas plits un metala kasti likt negribas, bet visi parejie lielakoties ir domati ne tadam karstumam, kads ir pie malkas plits. Vienreiz acis iekrita tads kastveidigs ko pielikt varetu pie mura sienas, bet neviens diemzel jedzigi paskaidrot veikala nevareja par ta ipasibam utt. Beigas ieteica vnk ventilatoru, ko lukas atvere pie skurstena ievietot. Bet man ta doma par to kasti pie sienas neatstaj. Varbut kads var palidzet sai lieta.
Ventilacijas luka- apm pusotra m virs plits virsmas- sanu siena- skurstenis. Tur sobrid tads 14/18 cm caurums.. Paldies
Ventilacijas luka- apm pusotra m virs plits virsmas- sanu siena- skurstenis. Tur sobrid tads 14/18 cm caurums.. Paldies
Re: Tvaika nosucejs
Autors:
khe
()
Datums: 06/03/2012 10:45
Kā var risināt(un vai tas vajadzīgs) gaisa dabiskās nosūces pārtraukšanu caur tvaika nosūcēju tad, kad tas nedarbojas? Pie griestiem domāta dabiskā nosūce. Vai ieslēdzot tvaika nosūcēju nevilks gaisu atpakaļ caur to dabisko nosūci? Varbūt pietiek tikai ar nosūcēju? Paredzēta diezgan intensīva darbošanās ap gāzes plīti:)
Re: Tvaika nosucejs
Autors:
ibm
()
Datums: 14/03/2012 20:14
Tvaika nosūcējam komplektā ir kaut kas līdzīgs pretvārstam. Līdzīgs tāpēc, ka tas ir tikai rāmītis ar apaļu caurumu un tajā ieliktām 2 lapiņām - klapēm uz ass. Kad nosūcējs strādā, gaisa plūsma tās paceļ, kad izslēdz, tās uz sava svara aizkrīt ciet. Tā kā man nosūcēja izeja ir pa taisno uz āru, es ielik gaisvadā vēl arī ventilācijas pretvārstu - tādas pašas klapītes, bet ar atsperītēm un tjipa blīvējumu. Nu doma tāda, ka šie 2 "pretvārsti" man puslīdz ciešami noslēdz ventilācijas kanālu kad nosūcējs izslēgts. Savukārt tā jauda ir pietiekama, lai paceltu abus vārstu pārus un vēl ārsienā restīti ar žalūzijām :D
Attiecībā uz pretvilkmi caur dabisko ventilāciju - grūti pateikt, tas atkarīgs no konkrēto telpu gaisa plūsmām un gaisa pieplūdes iespējām. Tas drīzāk jāpaeksperimentē. Es droši vien liktu dabiskajai vent atverei ar roku (vai aukliņu) virināmas žalūzijas, kuras var pievērt, ja rodas "konflikts" ar nosūcēju.
Attiecībā uz pretvilkmi caur dabisko ventilāciju - grūti pateikt, tas atkarīgs no konkrēto telpu gaisa plūsmām un gaisa pieplūdes iespējām. Tas drīzāk jāpaeksperimentē. Es droši vien liktu dabiskajai vent atverei ar roku (vai aukliņu) virināmas žalūzijas, kuras var pievērt, ja rodas "konflikts" ar nosūcēju.