UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Kaļķis uz griestiem???
Autors: andissidna ()
Datums: 18/08/2008 08:36

Cik esmu vaicājis meistariem, visi saka, ka kaļķa krāsa ir jāmazgā no griestiem pirms turpmākās apdares. Varbūt ir kāds līdzeklis, kas atvieglo šo pasākumu?

Re: Kaļķis uz griestiem???
Autors: EjTakTu ()
Datums: 18/08/2008 09:15

Parasti tas gan ir krīta slānis.
[www.building.lv]

Autors: vau ()
Datums: 18/08/2008 21:17

veikala pajauta grunteni speciali prieks tadiem griestiem,un neko nevajadzes kasit nost(((((

Autors: andissidna ()
Datums: 18/08/2008 21:48

Jau esmu visur kur prasijis. Visi saka, ka jakas nost. Varbut var kadu gruni ieteikt?

Autors: drumer ()
Datums: 18/08/2008 22:39

Nopeerkams ir vieniigi koncentraats-resp.tapešu noņemšanai ,bet der arii kriitam , mitrinaat,kasiit un peec tam-jaa grunteet ,bet ne pirms tam ir jau iziets cauri šaadiem etapiem-galvenais kaada bilde paveersies kad buusi nokasiijis!!

Autors: kasiiklis ()
Datums: 19/08/2008 11:16

silts ūdens+špakteļlāpsta un uz priekshu

Autors: andris123456 ()
Datums: 02/12/2008 15:55

Es vienreiz - remontējot savu dzīvokli esmu kasījis nost krīta slāni - smags pasākums. Jautājums ir - ko darīsi - kad nokasīsi ? Atkal krāsosi ? Vai tapetes līmēsi ? Ja tapetes - tad var nogruntēt griestus un līmēt ...

Autors: žora korņevs ()
Datums: 02/12/2008 17:59

veel var pachuksteet, ka nevis silts uudens vajadziigs , bet tapeshu liime vaaja, taada skjidraaka. taa labaak atbiekskjee un nav tik slapsh tas pasaakums.

Autors: normunds85 ()
Datums: 02/12/2008 19:20

silts udens ,birstiite ne seviski cieta ,lupatas.saslapini,paberz,noslauki.esmu vecaa maajaa koka sijas taa attiiriijis.darbs ir,betizdaraams.sijas tagad dabiigaa koka kraasaa .agraak jau griestus kalkoja,.ja griesti gludi,tad jau darbs ritees dizgan raiti.uz kriita griestiem esmu liimeejis tapetes pa taisno turas,tacu neiesaku meeginaat iespeejams man paveicaas un to praktizeeju savaas maajaas taa kaa ja kas pats vien vainiigs.

Autors: aaaa ()
Datums: 02/12/2008 20:08

Grunts manā izpratnē ir ļoti šķidra līme, kas salīmē smalkās brīvās daļiņas - putekļi, kaļķīs, krīts utt. Neredzu pamatojumu, kāpēc putekļainu virsmu, ja grib krāsot nogruntē, un krīta griestus tā nevarētu? Galvenais, ja nogruntē, pēc tam ļoti labi izžāvēt - iesaku vismaz 24h. Grunts kāda? - da jebkura, piemēram Knauf Tiefengrund - balts spainis ar zilu etiķeti un oranžu vāku - otra tāda nav.
Starp citu - smalkā nobeiguma špaktele tieši ir pulverveida krīts maisījumā ar principā grunti (līme uz PVA bāzes). Tā kā - principā pēc nožūšanas tas pats, kas krītas norullēts ar grunti. Tikai grunts jālieto bagātīgi, lai izmērcē līdz dziļumam. Protams, ar to rullēšanu var būt visādi brīnumi - ja ilgi mīcās pa vienu vietu, sāks nākt gabaliem nost - nu tad tikai kasīšana paliek, bet ja fiksi rullē un nerullē jau slapjās vietas - vajadzētu būt OK.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.