UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Plaisas reģipša šuvēs
Autors: E ()
Datums: 03/01/2009 11:29

Sveiki!

Es pirms mēnešiem 4 taisīju sev mājai reģipša griestus un pēc šeit forumā lasītajiem padomiem centos aiztaisīt šuves sekojošā veidā:
1) šuvju vietas nogruntēju ar Knauf grunti
2) ar Uniflot visu šuves daļu kārtīgi aizpildīju
3) noslīpēju
4) pārgāju ar Sheetrock
5) vēlreiz noslīpēju

4. un 5. vēlreiz atkārtoju visur kur bija nepieciešams. Papīra lenti nelietoju, jo cik šeit no speciem lasīju tad tā īsti nepalīdzot.


Tad sanāca tā, ka apkure bija nevienmērīga un dēļ citiem iekšdarbiem bija diezgan liels mitrums. Tagad atkal mitrums ir pazudis un kādās 20% no visām šuvēm ir parādījušās plaisas. Tagad domāju, ka varbūt to papīra lenti vajadzēja ielikt. Lai vai kā bet tās plaisas vajag novērst un šobrī domāju kā to labāk izdarīt. Varētu jau ar fleksi vai kādu skruvjgriezi padziļināt plaisas vietu un tur atkal sabāzt Uniflot, bet mani māc šaubas vai pēc pusgada atkal plaisas neizlīdīs uz āru.
Varbūt kādiem spečukiem, kas ir labojuši citu amatieru kļūdas ir kādi ieteikumi kā labāk tikt vaļā no plaisām uz ilgāku laiku?
Pagaidām kamēr vēl griesti nav nokrāsoti es varu eksperimentēt, bet pēc 3-4 mēnešiem ir doma pārvākties uz māju un tad nu gan derētu ķelles likt nost.

Re: Plaisas reģipša šuvēs
Autors: einārs ()
Datums: 03/01/2009 13:17

tavs sheetrocks arī saplaisāja.šeit forumā ir daudz padomu.

Re: Plaisas reģipša šuvēs
Autors: žora korņevs ()
Datums: 04/01/2009 08:01

noteikti gala shuves saplaisaaja,nevis taas kuras ruupnieciskaas. uz gala shuveem obligaati papiirs jaaliek. un iespeejams , konstrukcijaa kaadu vainu vareetu pamekleet..

Re: Plaisas reģipša šuvēs
Autors: E ()
Datums: 05/01/2009 09:30

Nebiju lasījis, ka tieši gala šuvēm vajag papīra lentu. Nu jā, tieši grieztās vietas ir tās problemātiskās.
Tad kādi ieteikumi labošanas procesā? Ar kaut ko rupju kasīt plaisu vietās nost un ielikt papīra lentu?

Re: Plaisas reģipša šuvēs
Autors: žora korņevs ()
Datums: 05/01/2009 14:24

dara taa, gala shuves aizpilda ar uniflotu, taa, lai liidzens viss ir, peec tam ar pva liimi pieliimee to papiira lentu(taa tev buus visvieglaak, tici man) liimii nezheelo. nu un tad kad nokalst, tad spaktelee pa virsu viskaut ko, kas jau tev ir. es parasti spakteleeju pilnu virsmu,peec tam vieglaak sliipeet un galarezultaats patiikamaaks.

Re: Plaisas reģipša šuvēs
Autors: E ()
Datums: 05/01/2009 15:29

Paldies par padomu. Brīvdienās pamēģināšu.

Es to papīra lentu līmēju gar logu malām (pa virsu tām plastmasas maliņām, kurās reģipsis turās), lai vēlāk špaktele neplaisātu. Tad arī sapratu ka to PVA līmi vajag likt daudz savādāk nevelna neturējās. Es veselu pudeli atšķaidīju ar ūdeni un to papīru kārtīgi tajā zupā izmērcēju (uz 14 logiem pat pāri nekas nepalika). Par to tagad baigi labi turās :)

Re: Plaisas reģipša šuvēs
Autors: Kasparam@eriga.lv ()
Datums: 05/01/2009 15:40

Es atkal to papīra lenti uz Sheetrock liku - turās arī labi.

Re: Plaisas reģipša šuvēs
Autors: aaaa ()
Datums: 05/01/2009 15:48

Es esmu licis gan uz Uniflotu, gan Sheetroku gan PVA, bet tīri no praktiskā viedokļa ar PVA ir visvieglāk - mērcēt ir neērti, baigā cūkošanās - es nopirku PVA līmi bundžā un ar otu biezā slānī uz parastās reģipša papīra lentas smērēju virsū, tā lai visa virsma ar līmi, un neatšķaidītu, un tad tik pie sienas klāt, vai nu kur vajag. Ar špaktelēm arī ir baigā mocīšanās, jo pie špakteles tas papīrs tomēr līp stipri švakāk kā ar līmi. Labs variants. Man reģipša licēji vietām iekšējos stūros bija atstājuši afigennās spraugas - arī tur ar papīra lentu uz PVA visnesāpīgāk tika iegūts ātrs un labs rezultāts.

Re: Plaisas reģipša šuvēs
Autors: einārs ()
Datums: 05/01/2009 23:53

vajag kārtīgi karkasus iemācīties taisīt un nevajadzēs visādus mēsla papīrus lipināt pa pakšiem. a es ar papīru pakaļu slauku.

Re: Plaisas reģipša šuvēs
Autors: žora korņevs ()
Datums: 06/01/2009 21:22

a tur jau cilveekam jau uztaisiit, taapeec jau prasa, ko dariit!!!

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.