UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Neieredzu tvaiku!!!
Autors:
WS
()
Datums: 05/01/2009 20:30
Nav skaidribas par mandsarda/jumta piiraagu. Pagaidam stav dakstins, pretkondensata pleve, tad starp spareem issoplat veja barjera, ir doma talak ekovate un nobeigumaa rigipsis kaa tiraa siena/griesti. Jautajums tads - meistari jau pie spareem pieskruveja rigipsa profilus, sur tur jau ari rigipsi lai aiz taa pustu ekovati, bet tagad saprotu, ka tvaika barjera vel pirms rigipsi jaliek. Tad nu kaa lai tagad iestradaju to tvaika plevi virs tiem profiliem, un otrs - vai skruvejot rigipsi es nesaccaurumosu to visu padarisanu un nekada tvaika barjera man nebus.
saprotu, ka salaidu d#%^&saa to visu uzticoties meistariem par daudz, takaa nelamaajiet, bet izpalidziet ludzu.
saprotu, ka salaidu d#%^&saa to visu uzticoties meistariem par daudz, takaa nelamaajiet, bet izpalidziet ludzu.
Re: Neieredzu tvaiku!!!
Autors:
kantoris
()
Datums: 05/01/2009 23:49
Palasi šai sadaļā.
[www.building.lv]
[www.building.lv]
Autors:
WS
()
Datums: 06/01/2009 06:35
lasiju jau lasiju, bet vini jau tur gudri spriedelee par barjeras vajadzibu un proclima VS pe pleve....
es gribeju padomu kaa tagad uzlikt to plevi virs rigipsa profiliem. daargakais variants man pasam skaidrs - saskruve rigipsus uz esosajiem profiliem, aizpusu ar ekovati un tad pa virsu rigipsim tvaika plevi un nobeiguma velvienu rigipsa karkasu. bet nu zel divreiz rigipsi otram stavam likt, tapeec varbut kadam ir gudraks/letaks risinajums.
es gribeju padomu kaa tagad uzlikt to plevi virs rigipsa profiliem. daargakais variants man pasam skaidrs - saskruve rigipsus uz esosajiem profiliem, aizpusu ar ekovati un tad pa virsu rigipsim tvaika plevi un nobeiguma velvienu rigipsa karkasu. bet nu zel divreiz rigipsi otram stavam likt, tapeec varbut kadam ir gudraks/letaks risinajums.
Autors:
IP Logged.
()
Datums: 06/01/2009 08:24
ar divpusēji lipīgu līmlentu
Autors:
WS
()
Datums: 06/01/2009 12:33
Divpusigu limlentu, labi. Bet kaa rigipsi skruvejot? Sacaurumosu, tacu ne taa?
Autors:
Ambrosio
()
Datums: 08/01/2009 01:52
Noskrūvē uzliktos reģipšus. Pie profiliem pielīmē divpusīgo līmlentu, pie tās piestiprini tvaika izolāciju un skrūvē reģipsi atpakaļ.
Par līmlentas un tvaika izolācijas "sacaurumošanu" ar skrūvem laikam nav jāsatraucas. Caurums tvaika izolācijā no skrūves ir kardināli savādāks nekā tāds pats caurums ar skrūvi iekšā un vēl piespiests ar reģipsi. Tajos pašos Proclimas materiālos [download.proclima.com] 11.lpp pie divpusējās lentas arī ir rakstīts "Tvaika izolācijas materiālu piestiprināšanai uz metāla profiliem". Domāju te derēs daudzmaz jebkura divpusējā līmlenta, pie kuras normāli pielīp un turas izvēlētā tvaika izolācija.
Vadu caurumus gan vajadzētu hermetizēt ar kādām manžetēm. Tur nu noteikti nederēs tvaika izolācijā iegriezts krustiņš un izvilkts vads :)
Par līmlentas un tvaika izolācijas "sacaurumošanu" ar skrūvem laikam nav jāsatraucas. Caurums tvaika izolācijā no skrūves ir kardināli savādāks nekā tāds pats caurums ar skrūvi iekšā un vēl piespiests ar reģipsi. Tajos pašos Proclimas materiālos [download.proclima.com] 11.lpp pie divpusējās lentas arī ir rakstīts "Tvaika izolācijas materiālu piestiprināšanai uz metāla profiliem". Domāju te derēs daudzmaz jebkura divpusējā līmlenta, pie kuras normāli pielīp un turas izvēlētā tvaika izolācija.
Vadu caurumus gan vajadzētu hermetizēt ar kādām manžetēm. Tur nu noteikti nederēs tvaika izolācijā iegriezts krustiņš un izvilkts vads :)
Autors:
RBB
()
Datums: 08/01/2009 17:00
Ta kā mitrums ziema nak uz āru un vasarā atgriezas sk www.proclima.lv, tad ir jābut tvaika barjera gasa sprauga un tad tikai regipsis. Latvija ir augsts mitruma līmenis videji 83% gadā!
Autors:
WS
()
Datums: 10/01/2009 06:44
Nu laikam nepa teemu, bet jautajums atrisinaajaas pats no sevis - ja siltinu ar ekovati, tad nekadu tvaika barjeru nevajag un varu pust vati starp rigipsi un issiplat.
paldies par info tikuntaa!
paldies par info tikuntaa!
Autors:
:-/
()
Datums: 11/01/2009 19:31
Apsveicu! Beidzot tu to saprati.
Autors:
WS
()
Datums: 11/01/2009 19:36
Nu nejau beidzot sapratu, bet vienkaarsi nenormali daudz dazaadu viedoklu par sito temu bija. daudzi saka, ka vienalga vajag tvaika barjeru, citi, ka pietiekot ar buvkartonu, bet galiigo leemumu pieneemu savelkot kopaa visu - ja jau pietiekot ar sadu tadu "tvaika barjeru" (buvkartons), tad jau nafig vinu vispar vajag.