UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Ekovate
Autors:
Eku šeku
()
Datums: 25/02/2009 14:26
Paklau privātais, tu to rigitriperi tirgo, tāpēc pasaki vai bez tā var iztikt un cik tas maksā.
Autors:
RBB
()
Datums: 25/02/2009 16:14
Aizpildot 5cm spraugu ar RigiPerl maksā 12.5 Ls kv/m. Nosiltināt maju no ārpuses ar vati 5cm izmaksas ir vismas 35 Ls kv/m.
Autors:
ir
()
Datums: 25/02/2009 16:45
Žēl, ka būvinžinieris (Reģipsis) ar 30 gadu stāžu īsti nezin pa materiāliem un mitruma pārvietošanos konstrukcijās. Tāpēc jau tagad mums jādzīvo "ļļļooti" siltajās mājās. Droši vien skolotāji ari ir bijuši tie, kas sacēluši visas mājas kuras nez kāāpēēc ir jāsiltina.
Autors:
Martins D
()
Datums: 25/02/2009 16:56
ir Wrote:
-------------------------------------------------------
> Žēl, ka būvinžinieris (Reģipsis) ar 30 gadu
> stāžu īsti nezin pa materiāliem un mitruma
> pārvietošanos konstrukcijās. Tāpēc jau tagad
> mums jādzīvo "ļļļooti" siltajās mājās.
> Droši vien skolotāji ari ir bijuši tie, kas
> sacēluši visas mājas kuras nez kāāpēēc ir
> jāsiltina.
un tāpēc tagad jāliek lietā daudzie miljonu latu!!!
sorry par offtopic!
-------------------------------------------------------
> Žēl, ka būvinžinieris (Reģipsis) ar 30 gadu
> stāžu īsti nezin pa materiāliem un mitruma
> pārvietošanos konstrukcijās. Tāpēc jau tagad
> mums jādzīvo "ļļļooti" siltajās mājās.
> Droši vien skolotāji ari ir bijuši tie, kas
> sacēluši visas mājas kuras nez kāāpēēc ir
> jāsiltina.
un tāpēc tagad jāliek lietā daudzie miljonu latu!!!
sorry par offtopic!
Autors:
:-/
()
Datums: 25/02/2009 18:38
Ja gribi var jau pūst to ekovati. Tikai tad ideāli būtu saurbt caurumus tajā ķieģeļu sienā un virsū likt ventilējamu fasādi.
Kas ir RigiPerl?
Kas ir RigiPerl?
Autors:
Didims
()
Datums: 25/02/2009 20:36
Ekovati pūst starp baļķiem un mūri nevajag. Jo abi ir higroskopiski materiāli un, tiem saskaroties, tie tieksies uzturēt vienādu līdzsvara mitruma līmeni. Bet mūrim šis līdzsvara mitrums ir augstāks nekā ekovatei. Un ekovatei šāds paaugstināts mitrums par labu nenāks, turklāt tā itin mierīgi spēs to mitrumu novadīt arī līdz sienās esošajiem baļķiem.
Nohidroizolēt tos ķieģeļus, lai atdalītu no ekovates, tāpat šajā gadījumā nevar un to tikpat nedrīkst darīt, lai sienas ārpusē neizveidotos neelpojoša barjera.
Tāpat tajā spraugā nevajadzētu pūst iekšā nekādus rigiperlus (putuplasta bumbiņas). Ja arī pašām tām bumbiņām nekaitēs mūra mitrums, tās iespējams spēs to mitrumu novadīt līdz baļķiem. Turklāt šajā gadījumā obligāti no sienas iekšpuses būtu jāliek barjera, kurai tvaika pretestība būtu augstāka nekā ķieģeļu mūrim, lai sienas konstrukcijā pirms mūra nekrātos nokondensējušās tvaika mitrums - respektīvi, tad sienas iekšpusē jāliek tvaikizolācijas plēve.
Siltināt tikai ķieģeļus no ārpuses nav jēgas, jo apmūrējums ir atdalīts no sienas konstrukcijas, attiecīgi no iekšas nākošie siltuma zudumi pa vēdināmo škirbu starp baļķiem un mūri tikpat izskrien pažobelē. Noslēgt šo vedināmo šķirbu nedrīkst (ja grib, lai baļķi paliek veseli).
Siltināt ir iespējams no iekšpuses - ar to pašu ekovati (vai jebkuru citu vati, tikai tad komplektā ar plēvi). Vēl no iekšas derētu likt kādu masīvāku apšuvumu - fibolīts ar apmetumu, biezu dēļu apšuvums vai, ja var dabūt, presēto salmu paneļi.
Ja grib siltināt no ārpuses, tad var nojaukt nost ķieģeļus. Pie viena varēs redzēt sienas faktisko stāvokli un kur iespējams atjaunot vai uzlikt papildus hidroizolāciju. Siltināt ar to pašu ekovati, no ārpuses liekot pretvēja plāksnes un tad pēc gaisa šķirkātas taisīt vēdināmu fasādi - kādas gatavās fasādes apdares plāksnes vai vienk. klasisku dēļu apšuvumu.
Nohidroizolēt tos ķieģeļus, lai atdalītu no ekovates, tāpat šajā gadījumā nevar un to tikpat nedrīkst darīt, lai sienas ārpusē neizveidotos neelpojoša barjera.
Tāpat tajā spraugā nevajadzētu pūst iekšā nekādus rigiperlus (putuplasta bumbiņas). Ja arī pašām tām bumbiņām nekaitēs mūra mitrums, tās iespējams spēs to mitrumu novadīt līdz baļķiem. Turklāt šajā gadījumā obligāti no sienas iekšpuses būtu jāliek barjera, kurai tvaika pretestība būtu augstāka nekā ķieģeļu mūrim, lai sienas konstrukcijā pirms mūra nekrātos nokondensējušās tvaika mitrums - respektīvi, tad sienas iekšpusē jāliek tvaikizolācijas plēve.
Siltināt tikai ķieģeļus no ārpuses nav jēgas, jo apmūrējums ir atdalīts no sienas konstrukcijas, attiecīgi no iekšas nākošie siltuma zudumi pa vēdināmo škirbu starp baļķiem un mūri tikpat izskrien pažobelē. Noslēgt šo vedināmo šķirbu nedrīkst (ja grib, lai baļķi paliek veseli).
Siltināt ir iespējams no iekšpuses - ar to pašu ekovati (vai jebkuru citu vati, tikai tad komplektā ar plēvi). Vēl no iekšas derētu likt kādu masīvāku apšuvumu - fibolīts ar apmetumu, biezu dēļu apšuvums vai, ja var dabūt, presēto salmu paneļi.
Ja grib siltināt no ārpuses, tad var nojaukt nost ķieģeļus. Pie viena varēs redzēt sienas faktisko stāvokli un kur iespējams atjaunot vai uzlikt papildus hidroizolāciju. Siltināt ar to pašu ekovati, no ārpuses liekot pretvēja plāksnes un tad pēc gaisa šķirkātas taisīt vēdināmu fasādi - kādas gatavās fasādes apdares plāksnes vai vienk. klasisku dēļu apšuvumu.
Autors:
ir
()
Datums: 25/02/2009 20:54
Piekrītu Didimam. Vienīgais tās plēves guļbaļķu ēkām gan nav visai veselīgas. Ja ir ļoti laba ventilācija ir ok, bet ja nav, tad gan nevajadzētu.
Autors:
aaaa
()
Datums: 25/02/2009 20:57
Šķirbu starp baļķiem un mūri var mierīgi taisīt ciet, bet nevis ar tvaika necaurlaidīgu, bet gan ar tvaika caurlaidīgu materiālu - tipa vate, utt., tad arī siltināšanai no ārpuses ar vati būs jēga. Lai gan ja nopietni - mums ir pārspīlēta paranoja ar to sienu siltināšanu - daudzreiz svarīgāk ir labi nosiltināt jumtu/bēniņus, kas nu kuram ir. Baļķu/ķieģeļu dubultsienai tāpat ir laba siltumpretestība. Parasti visām vecām mājām vājā vieta ir nevis sienas vai kas cits, bet gan pilnīgi siltumam "caurs" jumts.
Autors:
Lauku vecis
()
Datums: 25/02/2009 21:04
Es piekrītu tam vecim no Riģipša un arī tev Didim, labi aprakstīts, jo tie pārējie
rigitripera vai vates tirgotāji var iet ieskrieties. Kurš tad 3 cm spraugā kaut ko pūš. Man ari ir ar ķieģeli apšūta lauku māja un tā sprauga.
Un viss...... nekādu triperu un nekādas vates, vējš cauri nepūš un guļbūve nepūst.
Es iekurinu savu apaļo krāsni, apmēram divi klēpji malkas un silts līdz rītam,kaut arī ārā ir mīnus desmit grādi. Un virtuvē kurinu plīti ēdienam , pie reizes silts.
Viens tikai, aukstums nāk cauri logiem, es taisos vasarā blīvēt vai tās stikla paketes ielikt.
Tā kā Aivar neklausi tos tripera tirgoņus, tos sūdus taču ārzemnieki ražo, gan vati gan visu citu, mūsu naudiņa aiziet kā pa reni.
rigitripera vai vates tirgotāji var iet ieskrieties. Kurš tad 3 cm spraugā kaut ko pūš. Man ari ir ar ķieģeli apšūta lauku māja un tā sprauga.
Un viss...... nekādu triperu un nekādas vates, vējš cauri nepūš un guļbūve nepūst.
Es iekurinu savu apaļo krāsni, apmēram divi klēpji malkas un silts līdz rītam,kaut arī ārā ir mīnus desmit grādi. Un virtuvē kurinu plīti ēdienam , pie reizes silts.
Viens tikai, aukstums nāk cauri logiem, es taisos vasarā blīvēt vai tās stikla paketes ielikt.
Tā kā Aivar neklausi tos tripera tirgoņus, tos sūdus taču ārzemnieki ražo, gan vati gan visu citu, mūsu naudiņa aiziet kā pa reni.
Autors:
privātais
()
Datums: 25/02/2009 22:18
jā....šeit forumā ir normāli letiņu bāleliņi. Vienkārši esmu papētījis to rigiperl kā arī AMINO putas, bet tās putas tik brāļi lietuvieši piedāvā latvijā neatradu, par cik pašam ir līdzīga problēma.Savai mājai esmu nomainījis logus, savedis kārtībā bēniņus (nosiltinājis) un tagad gribu ķerties klāt ārsienām. Par cik bēniņus man siltināja meistari no rbb, tad domāju ka viņi man siltinās ārsienas. Vienīgi varu piekrist DIDIMA pēdējai rindkopai :)
Pašreizējā: 2 no 3