UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
regipsis gridam
Autors:
ugus
()
Datums: 09/03/2009 17:54
kaads var pastastiit kko vairaak par griidas regipsi...kaa ir jaasagatavo pamatne un cik kaartas jaaliek???
Re: regipsis gridam
Autors:
Riģipsis
()
Datums: 10/03/2009 11:28
Pats to sistēmu Latvijā kātreiz tiku ievazājis.
Viss atkarīgs no vecās grīdas vai pagrīdes.
Ja stipri nelīdzena pamatne vai betons,tad pieber un izlīdzina ar smalko keramzītu.
Nolīmetņo, tad liek pirmo kārtu,iesaku maza gabarīta Riģipsi, otru kārtu klāj krusteniski šķērsām, var līmēt, var skrūvēt. Knifus un bildītes var atrast firmu brošūrās.
Kaufam ir par to brošūras, prasīt veikalos, man šķiet ka Maxit arī.
Grīdas ģipsis ir Knauf no Krievijas, un Norgips no Polijas.
Ved iekšā arī Gyproc no Somijas.
Viss atkarīgs no vecās grīdas vai pagrīdes.
Ja stipri nelīdzena pamatne vai betons,tad pieber un izlīdzina ar smalko keramzītu.
Nolīmetņo, tad liek pirmo kārtu,iesaku maza gabarīta Riģipsi, otru kārtu klāj krusteniski šķērsām, var līmēt, var skrūvēt. Knifus un bildītes var atrast firmu brošūrās.
Kaufam ir par to brošūras, prasīt veikalos, man šķiet ka Maxit arī.
Grīdas ģipsis ir Knauf no Krievijas, un Norgips no Polijas.
Ved iekšā arī Gyproc no Somijas.
Autors:
BrAn
()
Datums: 11/03/2009 15:51
>Riģipsim, kā specam,
ir 50 mm neēvelēto dēļu klājs. Dēļi tomēr dažāda biezuma +/- 5 mm. Jāuztaisa 2 grīdas:
1. kurtuvei ar 500 kg katlu un 1000 kg akumulatoru. gribētos nobeigt ar akmens masas flīzēm, un
2. vannas istabai - ar keramiskajām flīzēm.
Kā ieteiksiet izlīdzināt pirms rigipsa? vai keramzītu nesajaukt ar cementu (keramzīta betons)
Vai kurtuvei rigipss nebūs par vāju?
Kur un kā likt hidroizolāciju?
Varat nekomentēt, bet vienkārši uzskaitīt pa kārtām.
Paldies.
ir 50 mm neēvelēto dēļu klājs. Dēļi tomēr dažāda biezuma +/- 5 mm. Jāuztaisa 2 grīdas:
1. kurtuvei ar 500 kg katlu un 1000 kg akumulatoru. gribētos nobeigt ar akmens masas flīzēm, un
2. vannas istabai - ar keramiskajām flīzēm.
Kā ieteiksiet izlīdzināt pirms rigipsa? vai keramzītu nesajaukt ar cementu (keramzīta betons)
Vai kurtuvei rigipss nebūs par vāju?
Kur un kā likt hidroizolāciju?
Varat nekomentēt, bet vienkārši uzskaitīt pa kārtām.
Paldies.
Autors:
Riģipsis
()
Datums: 11/03/2009 17:29
to BrAn
Riģipsi vispār neiesaku kurtuvei izmantot.
Domāju, ka te der OSB plāksne 15 vai 18 mm. Tos 5mm var izlīdzināt ar jebkuru smalku
apmetuma masu,kaut vai to pašu Rotbandu, bet OSB ir jāstiprina pie dēļiem ar speciālām koka skrūvēm.
Protams labāks būtu grīdas finieris, bet tas ir ļoti dārgs.
Vannas istabai var izmantot riģipsi, bet divās kārtās salīmējot šķērseniski, virsējam slānim ir jābūt grīdas riģipsim, kas ir cietāks. Līmējiet ar ģipša apmetuma
masu vai līžu līmi, tad ar biezāku slāni var arī grīdu izlīdzināt.
Pirms līmēt flīzes, gan grīda gan sienas gar vannu jāapstrādā ar hidrizolācijas
mastiku. Ir gan Kilto, gan Mira, Maxit, Knauf, man patīk Mapeigumm,ļoti viegli strādāt un labi klājas,tāda kā pelēks krējums.
Esmu pats sev pēc šādas tehnoloģijas trīs vannas istabas izbūvējis, ne mazāko problēmu, pat ja briesmīgi laistās ar ūdeni, iesaku izveidot pie vannas trapu, kur liekajam ūdenim notecēt.
Riģipsi vispār neiesaku kurtuvei izmantot.
Domāju, ka te der OSB plāksne 15 vai 18 mm. Tos 5mm var izlīdzināt ar jebkuru smalku
apmetuma masu,kaut vai to pašu Rotbandu, bet OSB ir jāstiprina pie dēļiem ar speciālām koka skrūvēm.
Protams labāks būtu grīdas finieris, bet tas ir ļoti dārgs.
Vannas istabai var izmantot riģipsi, bet divās kārtās salīmējot šķērseniski, virsējam slānim ir jābūt grīdas riģipsim, kas ir cietāks. Līmējiet ar ģipša apmetuma
masu vai līžu līmi, tad ar biezāku slāni var arī grīdu izlīdzināt.
Pirms līmēt flīzes, gan grīda gan sienas gar vannu jāapstrādā ar hidrizolācijas
mastiku. Ir gan Kilto, gan Mira, Maxit, Knauf, man patīk Mapeigumm,ļoti viegli strādāt un labi klājas,tāda kā pelēks krējums.
Esmu pats sev pēc šādas tehnoloģijas trīs vannas istabas izbūvējis, ne mazāko problēmu, pat ja briesmīgi laistās ar ūdeni, iesaku izveidot pie vannas trapu, kur liekajam ūdenim notecēt.