UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Var pārlauzt ar speciālām knaiblēm, K-Rautā bija Lux tools (cenu neatceros, bet nebija nekas pārbriesmīgi dārgs). Var pārlauzt +/- uz pusēm, atlikušo ar smirģeli / fleksi / galodu pieslīpē. Ja mozaīka paredzēta arī grīdām, būs ko noņemties - tās ir nežēlīgi cietas.
Vēl viens variants - platāku taisīt nevis pēdējo šuvi, bet arī vairākas iepriekšējās, vienīgi tad mozaīkas gabaliņi jālīmē pa vienai vai divām rindām, nevis viss platums uzreiz.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Flīzes mozaīka!
Autors:
Arturss187
()
Datums: 18/05/2009 15:45
Sveicināti!
Gribēju pajautāt, varbūt kādam ir bijusi saskarsme ar tādu lietu kā mozaīkas griešanu (tas ir mozaīkas mazā kvadrātiņa griešana uz pusēm!
Esmu mēģinājis ar dimanta ripu (FLEKSIS), bet tad ir ļoti grūti un daudz gabaliņi sadrūp pa visam.
Ja kāds ir griezis mozaīku un ir atradis veidu kā to var izdarīt nesaplēšot gabaliņu, tad lūdzu padalieties ar informāciju!
Gribēju pajautāt, varbūt kādam ir bijusi saskarsme ar tādu lietu kā mozaīkas griešanu (tas ir mozaīkas mazā kvadrātiņa griešana uz pusēm!
Esmu mēģinājis ar dimanta ripu (FLEKSIS), bet tad ir ļoti grūti un daudz gabaliņi sadrūp pa visam.
Ja kāds ir griezis mozaīku un ir atradis veidu kā to var izdarīt nesaplēšot gabaliņu, tad lūdzu padalieties ar informāciju!
Re: Flīzes mozaīka!
Autors:
LaurisV
()
Datums: 19/05/2009 12:15
Domāju, ka tās nav jāgriež, vienkārši gabaliņu, kas nelien, kur paredzēts, izņemam vispār, un vietu aizpildam ar šuvotāju.
Flīzes mozaīka!
Autors:
Arturss187
()
Datums: 19/05/2009 13:05
Jā, bet ja šuves starp flīzēm ir 2.5mm, bet gubiņš ir 2cm plats un ja es izņēmšu viņu visu ārā tad pāliek ļoti liela un nesimetriska šuve!
Autors:
aaaa
()
Datums: 19/05/2009 13:16
Mēģini ar flaķeni - ir tādas speciāli flīzēm kniebjamās stangas, es gan izlīdzējos ar parastām elektriķu kusačkām - no maliņas pa mazam gabaliņam kož nost. čakarēšanās ir, bet ja dažus gabalus vajag - nav ne vainas. Lai gan neticas, ka 1cm no malas ar dimanta fleksi nevar nofleksēt. Nevis griez to gabalau, bet ar sānu spied no sāna pie dimanta ripas klāt un viņš taču smuki nodrāzīs to centimetru pamazām nost. Dimanta ripai, protams, jābūt gludajai - bez robiem.
Autors:
aae
()
Datums: 19/05/2009 13:59
Ir speciālas flekša ripas flīžu griešanai, cik mēģināts vienmēr viss sagriezts kā vajag, gan keramikas, gan akmens flīzes, betnu lielākas gan kā 2cm. Bet ja prātīgi dara, visam vajadzētu sanākt.
Autors:
...
()
Datums: 19/05/2009 20:56
flīžu griežamais ar ūdeni.. (protams elektriskais).
Autors:
IDstudio
()
Datums: 01/07/2009 17:54
Lielas šuves var būt, ja lieto nevis parastos šuvotājus, bet specializētos.
1 no tiem ir LATICRETE. Dārgs + jāmāk lietot. 1 objektā 1 "meistars"
nepiejauca 1 paciņu no komplekta un maisījums bija velti pirkts un viss bija jāpārlabo ;)
Visos objektos, kur esmu izmantojusi mozaīkas - meistari griež mozaīkas bez bēdam. Ja mozaīka drūp, tad 1)pati mozaīka ir lēta un brāķīga; 2)vajag lietot cita tipa griezējus (mozaīkām mēdz būt dažādi sastāvi);
3)tāpēc mozaīkas pērk ar rezervi, lai nav nekāda lielā skāde, ja kaut kas izbrāķējās... 4)ja mozaīkas veido ornamentu/ zīmējumu vai ir ar dārgmetālu lazūru, tad jānes uz lāzergriešanu vai ūdensgriešanu ;)
1 no tiem ir LATICRETE. Dārgs + jāmāk lietot. 1 objektā 1 "meistars"
nepiejauca 1 paciņu no komplekta un maisījums bija velti pirkts un viss bija jāpārlabo ;)
Visos objektos, kur esmu izmantojusi mozaīkas - meistari griež mozaīkas bez bēdam. Ja mozaīka drūp, tad 1)pati mozaīka ir lēta un brāķīga; 2)vajag lietot cita tipa griezējus (mozaīkām mēdz būt dažādi sastāvi);
3)tāpēc mozaīkas pērk ar rezervi, lai nav nekāda lielā skāde, ja kaut kas izbrāķējās... 4)ja mozaīkas veido ornamentu/ zīmējumu vai ir ar dārgmetālu lazūru, tad jānes uz lāzergriešanu vai ūdensgriešanu ;)
Autors:
profu
()
Datums: 01/07/2009 23:02
noknieb ar knaiblēm atstājot mazu rezerviti, tad ar ripu pieīdzini.
Autors:
ugus
()
Datums: 18/07/2009 10:48
panem nimaa elektrisko fliizu gfriezamo ar udeni un viss sanaaks perfekti .....:)
Autors:
Martini
()
Datums: 19/07/2009 21:38
Var pārlauzt ar speciālām knaiblēm, K-Rautā bija Lux tools (cenu neatceros, bet nebija nekas pārbriesmīgi dārgs). Var pārlauzt +/- uz pusēm, atlikušo ar smirģeli / fleksi / galodu pieslīpē. Ja mozaīka paredzēta arī grīdām, būs ko noņemties - tās ir nežēlīgi cietas.
Vēl viens variants - platāku taisīt nevis pēdējo šuvi, bet arī vairākas iepriekšējās, vienīgi tad mozaīkas gabaliņi jālīmē pa vienai vai divām rindām, nevis viss platums uzreiz.