UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
kādu grīdas segumu izvēlēties
Autors: swesais ()
Datums: 06/07/2009 13:12

Labdien!!
Ceru ka kāds man spēs palīdzēt-jautājums ir kādu grīdas segumu izvēlēties. Remontēju dzīvokli, kurš atrodas pirmajā stāvā un ir ļoti mitrs, pelējuma sēnīte ir izplatījusies visur, bet tiek veikta tā teikt ''antibakteriāla virsmu apstrāde''. Zinu ka nepalīdzēs uz ilgu laiku, bet nu nav man tur visu mūžu jādzīvo. Pamatne ir dēļu grīda, kuru atjaunot nevēlos, un arī tam nav laika. Pašreiz svārstos starp PVC un laminātu. Man tieši interesētu, kurš no šiem klājumiem, būtu mitrumizturīgāks un labāk siltumizolējams. Klājums ir jāklāj divās istabās, kur vienā no viņām, zem grīdas nav pagrabs un mitrums(nezinu, kādā veidā tā maja tikusi celta), aukstums ir īpaši izteikts. Paldies par ieteikumiem.

Re: kādu grīdas segumu izvēlēties
Autors: Q ()
Datums: 06/07/2009 13:25

Depo redzēju mitrumizturīgo laminātu.
Pamatne tāda iezaļgana.

Autors: IDstudio ()
Datums: 07/07/2009 23:58

Ļoti neiesaku neko mākslīgu un neelpojošu. Pelējums būs tikai priecīgs. Lamināts zem 20Ls/m2 ir pēc būtības sliktākā izvēle no visa. Sintētiska smaka, neelpo, elektrizējās, klaudz, locās/deformējās. Ja tomēr izšķiraties par labu laminātam, tad siltumam & komfortam lietojat paklāju.
Vēl ļoti labs materiāls ir paklājflīzes. Jo īpaši noklausoties Jūsu bēdu stāstu.
Es personīgi esmu tikai par dabīgajiem materiāliem. Es izvēlētos korķi, dēļus vai parketu, dabīgo paklāju iesegumu (sizals utt.).
Tas, ka dabīgs nebūt nenozīmē, ka traki bīsies mitruma un pelējuma.
Ja telpas ir ļoti mitras, tad iesaku izīrēt mitruma savācēju'. Mēs no biroja savācām pat 10 litrus 2' nedēļās ;)
Vēl iesaku zem klāja likt speciālu izolācijas plēvi, kas neļauj siltumam izplūst no telpām un grīda necaursals.

Dace Zālīte

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 08/07/2009 10:22

Nav pareizi dzīvot ar pelējuma sēnīti piesārņotā vidē. Tas var radīt nopietnas veselības problēmas - astma.
Te jāmeklē cēlonis. No apraksta nav izprotams - sēnīte izplatījusies visur, tas nozīmē arī uz griestiem?
Apraksti dzīvokli un māju tuvāk. Kādas konstrukcijas, materiāli - skaidrs, ka grīda dēļu uz grunts, bet cik tā augstu pacelta pret ārējo grunts planējumu ~15cm?
Varbūt nav pagrīdes vēdināšanas?

Autors: swesais ()
Datums: 08/07/2009 13:06

Nu cēlonis, ir sniegs ziemā, kas tiek krauts pie divām dzīvokļa sienām, plus vienā istabā un virtuvē, kur atrodas šīs sienas nav apakšā pagraba.Grīda dēļu vienā istabā labā stāvoklī, otrā istabā un virtuvē ar kūkumiem u kritumiem. Mitruma problēma tiek risināta, ārsienām izveidojot betona apmali ar šķidro stiklu. Sēnīte ir izplatījusies virtuvē, vienā istabā un vannasistabā, tieši tajās sienās kuras pakļautas mitruma ietekmei no ārpuses, apmēram līdz logu augstumam. No mitrumam pakļautās tiek apstrādās ar pretsēnīšu līdzekli un tiks likta hidroizolējošā grunts ''Aqua stop''.Vannasistabā tiek dauzīts apmetums nost līdz ķieģeļu sienai un arī tiks likta hidroizolējošā grunts. Jāsaka uzreiz, ka saimnieks ir noteicis remonta izmaksu griestus, tāpēc rakt pagrabu un izolēt pamatus es negrasos(līgums ir uz 3 gadiem, pēc tam nezinu kur atradīšos, tāpēc baigi iepringt negrasos).Visās istabās tiks ielikti ventilatori labākai vēdināšanai.

Autors: IFC ()
Datums: 10/07/2009 23:58

es ieteiktu epoksīdu.mitrumisturīds,elastīgs un nav nekādi blakus efekti.beidzot sanāks vēl lētāk par laminātiem un linolejiem

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ***   **  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 ****  **  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 ** ** **  ********    ********  *********  **     ** 
 **  ****  **                **  **     **  **     ** 
 **   ***  **         **     **  **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727