UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Aeroc bloki
Autors:
oracle
()
Datums: 24/08/2009 15:48
Sveiki,
Kārtējais jautājums no Dummy cikla. :) Tā kā zināšanas man ir no citas sfēras, tad ceru, ka man neviens stipri nesitīs. Žurnāla "Dari pats" numurā bija interesants raksts par to, ka Aeroc blokus(element 100) var izmantot ne tikai starpsienu būvei, bet arī uzbūvēt duškabīni, skapīšus, virtuves virsmu u.t.t.
Likās ļoti interesanti! Ir doma pašam uztaisīt virtuvei leti ar visiem plauktiem,skapīšiem u.t.t., kā arī vannenē ietaisīt galdu-skapīti ar iebūvētu izlietni(to noflīzēt). Izmaksas ir daudzreiz mazākas nekā pasūtot virtuves iekārtu+vannas ist. mēbeles. :) Vai kāds var padalīties pieredzē? Lai neuzkāptu uz kāda "grābekļa", jo žurnālā un bildēs viss izskatās perefekti.
Varbūt kāds jau ir veidojos konstrukcijas no šīm blokiem un var padalīties padomos?
Paldies!
Kārtējais jautājums no Dummy cikla. :) Tā kā zināšanas man ir no citas sfēras, tad ceru, ka man neviens stipri nesitīs. Žurnāla "Dari pats" numurā bija interesants raksts par to, ka Aeroc blokus(element 100) var izmantot ne tikai starpsienu būvei, bet arī uzbūvēt duškabīni, skapīšus, virtuves virsmu u.t.t.
Likās ļoti interesanti! Ir doma pašam uztaisīt virtuvei leti ar visiem plauktiem,skapīšiem u.t.t., kā arī vannenē ietaisīt galdu-skapīti ar iebūvētu izlietni(to noflīzēt). Izmaksas ir daudzreiz mazākas nekā pasūtot virtuves iekārtu+vannas ist. mēbeles. :) Vai kāds var padalīties pieredzē? Lai neuzkāptu uz kāda "grābekļa", jo žurnālā un bildēs viss izskatās perefekti.
Varbūt kāds jau ir veidojos konstrukcijas no šīm blokiem un var padalīties padomos?
Paldies!
Re: Aeroc bloki
Autors:
Alvisss
()
Datums: 24/08/2009 16:40
eeeee, neesmu redzējis šo žurnālu, līdz ar to neesmu lasījis, bet viedoklis ir! :) bet, ja nopietni, kāpēc vēlies no Aeroc Element 100 taisīt skapīšus un nišas. Tīri teorētiski var jau, bet kāpēc ne no ģipškartona? Man jau liekas, ka rēģipsis ir pateicīgāks materiāls. Apsēdies un pareiķini, moš tiešām no Aeroc sanāk letāk, kaut neliekas.
Autors:
oracle
()
Datums: 24/08/2009 16:54
Kā jau teicu daudz nejēdzu celtniecībā :) Man liekas, ka reģipsis netures slodzi un kaut kā liekas vienkāršāk ir no tiem blokiem uztaisit. Stabili un drosi...nepatik man tas regipsis. Plus man vel japaslepj komunikacijas vannas istaba,kas ir izvirzitas krietni uz aru (veca hruscovka).Pec si raksta radas doma ar vienu nosaut 2 zakus. Paslept trubas un uzbuvet "mebeles". :) Galu galā man kā iesācējam liekas, ka lielāks "čakars" būs ar reģipsi. Varbūt, ka kļūdos...bet nu kamēr pats neiziesi cauri tikmēr nesapratīsi. :)
Autors:
Riģipsis
()
Datums: 24/08/2009 17:53
Klausies oracle, nevajag tev aeroc, jo ar to pašu ar riģipsi var apšūt, visu un dabūt jebkuru plakni. Tikai tavām vannas istabas izvirtībām iesaku pirkt vai nu zaļo vai supercieto,jo Knaufs mēdz brāķi tirgot, tad tu ar cirvi nesalauzīsi un likt uz metāla profiliem, smuki saskrūvēt.
Tikai neaizmirsti hidroizolāciju uzlikt uz virsmām kas būs slapjas, pat zem flīzēm.
Riģipsim ir tā priekšrocība, ka ja apnīk, var atkal viegli izjaukt un pārtaisīt.
LV tikai tas meteriāls ir nepatiesi pataisīts par lētu sūdu, jo paši nemākam pareizi ar to strādāt + vēl Knaufs ražo Sauriešos ne to pašu labāko, un protams
cementa-betona lobijs arī zāģē savu daļu.
Tikai neaizmirsti hidroizolāciju uzlikt uz virsmām kas būs slapjas, pat zem flīzēm.
Riģipsim ir tā priekšrocība, ka ja apnīk, var atkal viegli izjaukt un pārtaisīt.
LV tikai tas meteriāls ir nepatiesi pataisīts par lētu sūdu, jo paši nemākam pareizi ar to strādāt + vēl Knaufs ražo Sauriešos ne to pašu labāko, un protams
cementa-betona lobijs arī zāģē savu daļu.
Autors:
soseds2
()
Datums: 24/08/2009 21:38
Stavvadus nedrikst aizmuret..tas ta, tikai ieteikums! ;)
Autors:
aaaa
()
Datums: 24/08/2009 23:28
Gribētos gan redzēt to varoni, kurš apflīzētu reģipsi izjauks pārtaisīšanai nesadauzot nafig gabalos. No reģipša noņemt flīzes, kas labi pielīmētas nav iespējams.
No gāzbetona vēl to var izdarīt, turklāt par stāvvadiem muļķības - modernās mājās pilnīgi visas komunikācijas ir aiz sienām. Vecā mājā to, protams, nav vēlams darīt, ja vien tas nav nesen mainīts.
Man jau arī liekas, ka gāzbetona vannasistabas galdiņš ir stabilāks pasākums, jo reģipša gadījumā tas ir ideāli jāhidroizolē, citādi mazākais slapjums un galdiņš izjuks. Es vannu ieflīzējot tomēr karkasu taisīju no koks+laminētais finieris, to vēl papildus nomālējot ar hidroizolāciju, tad apflīzēju.
No gāzbetona vēl to var izdarīt, turklāt par stāvvadiem muļķības - modernās mājās pilnīgi visas komunikācijas ir aiz sienām. Vecā mājā to, protams, nav vēlams darīt, ja vien tas nav nesen mainīts.
Man jau arī liekas, ka gāzbetona vannasistabas galdiņš ir stabilāks pasākums, jo reģipša gadījumā tas ir ideāli jāhidroizolē, citādi mazākais slapjums un galdiņš izjuks. Es vannu ieflīzējot tomēr karkasu taisīju no koks+laminētais finieris, to vēl papildus nomālējot ar hidroizolāciju, tad apflīzēju.
Autors:
Porex
()
Datums: 25/08/2009 08:15
Domāju tiem blokiem ir viena ļoti laba īpašība,proti,tos var drāzt ar nazi un ,ja ir vēlēšanās izveidot ko orģinālu formu ziņā,tad tur viņiem nav konkurentu.
Autors:
Riģipsis
()
Datums: 25/08/2009 10:01
aaa- par stabilitāti, zinātnieki strīdas, bet par hidroizolāciju- vai neesi redzējis piemirkušus gāzbetona blokus, tie uzkrāj mitrumu un pelē un smird.
Es arī vannas istabā taisīju mēbeles no finiera, hidroizolēju, pēc pāris gadiem izjaucu jo vajadzēja stāvvadus mainīt.
Tagad uztaisīju no īpaši izturīgā reģipša, pārklāju ar Mapeigum un apflīzēju, stāv un labi izskatās, uz galdiņa var virsū kāpt, kad lampiņas jāmaina.
Ap vannu arī riģipša rāmis,apflīzēts. Tikai vannas iztabā vajag piespiedu ventilāciju, jo tur slapjš un karsts, veidojas pelējums uz visiem materiāliem un vajag izveidot pie stāvvadu savienojumiem vai krāniem revīzijas lūkas, ja kāda ķibele, lai nav jālauž viss vaļā.
Vēlu veiksmi un nevajag sarežģīt sev dzīvi.
Es arī vannas istabā taisīju mēbeles no finiera, hidroizolēju, pēc pāris gadiem izjaucu jo vajadzēja stāvvadus mainīt.
Tagad uztaisīju no īpaši izturīgā reģipša, pārklāju ar Mapeigum un apflīzēju, stāv un labi izskatās, uz galdiņa var virsū kāpt, kad lampiņas jāmaina.
Ap vannu arī riģipša rāmis,apflīzēts. Tikai vannas iztabā vajag piespiedu ventilāciju, jo tur slapjš un karsts, veidojas pelējums uz visiem materiāliem un vajag izveidot pie stāvvadu savienojumiem vai krāniem revīzijas lūkas, ja kāda ķibele, lai nav jālauž viss vaļā.
Vēlu veiksmi un nevajag sarežģīt sev dzīvi.
Autors:
aaaa
()
Datums: 25/08/2009 10:46
Pelējums ir viena lieta, bet samircis reģipsis pārvēršas par biezpienu un izjuks gabalos tas galdiņš, ja nebūs ideāli nohidroizolēts. Slapjš gāzbetons ir tikpat izturīgs cik sauss gāzbetons.
Es arī droši vien taisītu no reģipša, bet tikai ne galdiņu, kurā jāliek iekšā izlietne, jo tur tik perfekti salaiduma vietā nav iespējams nostrādāt.
Un nekad neaizmirstam, ka ūdens flīžu šuvēm iet cauri kā papīra salvetei - tas visu laiku jāpatur prātā.
Es arī droši vien taisītu no reģipša, bet tikai ne galdiņu, kurā jāliek iekšā izlietne, jo tur tik perfekti salaiduma vietā nav iespējams nostrādāt.
Un nekad neaizmirstam, ka ūdens flīžu šuvēm iet cauri kā papīra salvetei - tas visu laiku jāpatur prātā.
Autors:
oracle
()
Datums: 25/08/2009 13:55
Paldies par viedokļiem :) Cik sapratu, tad trubas labāk apslēpt ar reģipsi un uztaisīt revīzijas lūkas. To pašu laikam var attiecināt uz vannas apslēpšanu, bet galdiņu, tad no aeroc. Lasīju, ka tam pašam aeroc ir pieejama hidroizolācjas materiāli.
Pēdējais jautājums, kur var palasīties par tehniku,kā jāmontē reģipša profili un uz tiem pats reģipsis? Savādāk nav saprašanas, kā jātaisa tā konstrukcija! :(
Liels paldies visiem jau iepriekš!!!
Pēdējais jautājums, kur var palasīties par tehniku,kā jāmontē reģipša profili un uz tiem pats reģipsis? Savādāk nav saprašanas, kā jātaisa tā konstrukcija! :(
Liels paldies visiem jau iepriekš!!!