UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
elektrotīkla pieslēguma projekta izstrāde
Autors: Māris ()
Datums: 14/01/2005 10:21

No Latvenergo (CET, Sigulda) saņemts projektēšanas uzdevums.
Pēc spama, kas iekļauts atsūtīto dokumentu paketē, izskatās, ka man tagad jāsameklē licensēta projektēšanas firma (vēlams vairākas, veicot cenu aptauju).
Projektēšanas firmas, izskatīs esošos dokumentus un iesniegs man projektēšanas izmaksu tāmi. Izvēlēšos izdevīgāko (cenas, termiņu un čakara ziņā) un ar to došos uz Siguldu, kur SETR vadītājs dos akceptu uzsākt projektēšanu par piedāvāto summu. Pēc laiciņa projekts būs gatavs, apstiprināts. Firma man projektu, es šiem $$, viņi man par to čeku, no kura 40% esot cerība dabūt kā ieskaitu daļā elektrolīnijas izbūves maksai.
Kas no manis (izņemot $$) vajadzīgs, lai iegūtu projektu - ZG, VZD apstiprināts robežu plāns, Latvenergo izsniegts projektēšanas uzdevums, līgums par to, ka es maksāju, bet kantoris taisa projektu ... vēl kas?
Pēc tam Latvenergo uztaisa :) cenu aptauju, kurā izvēlas būvētāju. To kā taisa cenu aptaujas es zinu ;) Dīvani tik, ka mani nepieaicina pie lemšanas par piemērotāko pretendentu, lai gan man jāsedz lielākā izdevumu daļa (60%).
Kad izvēlēts būvnieks, tas savstarpēji saskaņotos termiņos uzsāk darbu. Pabeidz, notiek objekta nodošana (aktu sastāda vai tml), pieslēdz sadales skapi esošajai elektropārvades līnijai. Un iekasē no manis 60% būvēšanas izmaksu.
Vai tik tālu esmu pareizi sapratis?
Tad vēl - man ir pašam ja sagatavoti visi izbūvei nepieciešamie materiāli. Jauni, "oriģinālie", utt. Protams, bez sertifikātiem, čekiem, utt. Bet, ja būvfirmu izvēlas Latvenergo, tad, izskatās, ka nevarēšu prasīt savu materiālu lietošanu, bet būs jāpērk no būvfirmas "pa dārgo". Kā arī kabeļa ierakšanu nevarēšu organizēt pats, bet būs jāmaksā firmai. Un atkal - "pa dārgo" - tas ir - nu kā jau parasti "cenu aptaujās" :) Vai ir kādi ieteikumi kā samazināt izbūves izmaksas uz esošo materiālu rēķina? Brālēnam ir sertifikāts, ka drīkst darboties ar līniju izbūvi, utt. Tik tas, ka uz sertifikāta zīmodziņš - "tikai ar Latvenergo atļauju" vai kas tml. Tāpat ir lāpstas, brigāde ar racējiem un pat JUMZ (ekskavators uz MTZ-80 bāzes).
Ko darīt?

Re: elektrotīkla pieslēguma projekta izstrāde
Autors: Māris ()
Datums: 14/01/2005 20:55

Piezvanīju uz pāris firmām, kas Latvenergo sarakstā. Vienā, kas pie tam tuvu mājām, bija atsaucīgs vīrs, parunājāmies, sapratām, ko gribam viens no otra. Rezultātā tapa projektēšanas uzdevums un līgums par projektēšanu. Ar vienošanos par projektēšanai sekojošu izbūvi.
Rezultātu solīja 6-8 nedēļu laikā. Redzēs kā būs, kad būs, ierakstīšu, kā gāja, cik izmaksāja, vai ir tas ko solīja un par tik, par cik solīja.

Re: elektrotīkla pieslēguma projekta izstrāde
Autors: UMKA ()
Datums: 17/01/2005 16:59

To 40% atlaidi par projektu dabuusi tikai tad ja projekta veertiiba nebuus lielaakaa kaa 7% no izbuuves darbu veertiibas.

Re: elektrotīkla pieslēguma projekta izstrāde
Autors: Māris ()
Datums: 18/01/2005 11:37

nu redzēs - man ir kādi 25%.
par ūdensvadu jau apmēram ir skaidrs, ka jāurbj savs. lai gan centralizētai ūdensapgādei neprasa nekādus projektus un citas drazas (~200Ls pievilkšana līdz zemes robežai). projekti, shēmas, topogrāfijas būtībā man nav vajadzīgas - es zinu, kas un kur atrodas uz manas zemes.
elektrībai gan jau arī lētāk būtu uzlikt savu ventilatoru, nekā ņemties ar monopolistu.

Re: elektrotīkla pieslēguma projekta izstrāde
Autors: Chiicha ()
Datums: 21/02/2005 09:51

Dažas piebildes:

1) topogrāfija, manuprāt, gan būs vajadzīga, jo uz kā pamata tad projektētājs to projektu taisīs - uz zemes robežu plāna vai uz "Jāņa sētas" kartes???!!!! Arī projekta saskaņošanai vietējā būvvaldē būs vajadzīga topogrāfija. Vismaz man vajadzēja;
2) projekta izmaksas var būt arī lielākas par 7% no izbūves darbu vērtības un dabūsi arī no tā 40% atmaksu, tikai tev vai tavam projektētājam jāsaskaņo projektēšanas izmaksas ar Latvenergo. Tāds punkts (par saskaņošanu) ir ietverts iekš "Vienošanās par elektrotīkla pieslēguma projekta izstrādi un apmaksu", kuru tev teorētiski vajadzēja parakstīt ar Latvenergo pirms dabūji projektēšanas uzdevumu;
3) 30% no izbūves izmaksām (no tavas daļas) tev būs jāsamaksā pirms darbu sākšanas un pārējais jau pēc tam.

Re: elektrotīkla pieslēguma projekta izstrāde
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 01/06/2005 18:00

Topogrāfijas 40% monopolists neapmaksās (jo projektētējs neiekļaus projektēšanas tāmē, kas ir tikai 7% no būvēšanas un "neatmaksājoties")

Re: elektrotīkla pieslēguma projekta izstrāde
Autors: Marija ()
Datums: 02/07/2005 21:09

Varbuut kaads gudrs viirs var paliidzeet (izskaidrot, kas, kaa). Man shobriid arii saaksies taas probleemas ar elektriibas pievilkshanu zemes gab.
1) cik ilgaa laikaa Latvenergo sniedz atbildi no taa briizha, kad uzrakstiits pieteikums? Man teica, ka 1 meenesha laikaa, bet man tuuliit jau 2 buus pagaajushi un ne zinjas, ne minjas. Zvaniiiju uz Latvenergo, bet tur sieviete atbildeeja, ka pieteikums veel nav izskatiits, kad izskatiis nezin- atkariigs no pieteikumu skaita vai tml., bet man tas kaut kaads sviests liekas, kaapeec man uz citiem buutu jaagaida, taa jau var muuzhiibu gaidiit un bez elektriibas dziivot? Kas taads vinjiem tur jaaizskata un jaalemj tik ilgi?
2) kaa iisti ir ar taam firmaam, kas projektus taisa? vai tie visi dok. tikai vinjiem jaasniedz (topograafijas, plaani, ZG utt.), vai Latvenergo arii? Kaadas ne paaraak daargas firmas zinaamas? Vai vieni projektee, citi celj, vai visu viena firma dara?
3) No kaa vispaar visvairaak uzmaniities un kam pieveerst uzmaniibu visaa shajaa padariishanaa?

Re: elektrotīkla pieslēguma projekta izstrāde
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 08/07/2005 17:36

Manā gadījumā bija tā: uzrakstīju pieteikumu pieslēgumu meistaram. Nākamajā dienā atbrauca uz vietas apskatīt un solīja dažu nedēļu laikā atbildēt. Klusums. Pēc dažiem mēnešiem pieeja kabinetiem jau bija slēgta, bet klientu apkalpošanas beibe teica: pagaidiet vēl, mūsu speciālisti ir noslogoti bet viņi noteikti pie jūsu pieteikuma strādā. Vēl vairākas reizes tas pats. Pēc gandrīz gada iesniedzu beibēm jaunu pieteikumu. Atbildes vēstuli saņēmu tai pat nedēļā, techniskos noteikumus - pēc kāda mēneša. Vēl pēc gada (man negāja īpaši viegli ar "projektēšanas organizēšanu") pieslēgums tika izbūvēts.

Re: elektrotīkla pieslēguma projekta izstrāde
Autors: Raivo ()
Datums: 09/07/2005 00:26

Māris Wrote:
-------------------------------------------------------
> Piezvanīju uz pāris firmām, kas Latvenergo
> sarakstā. Vienā, kas pie tam tuvu mājām, bija
> atsaucīgs vīrs, parunājāmies, sapratām, ko
> gribam viens no otra. Rezultātā tapa
> projektēšanas uzdevums un līgums par
> projektēšanu. Ar vienošanos par projektēšanai
> sekojošu izbūvi.
> Rezultātu solīja 6-8 nedēļu laikā. Redzēs
> kā būs, kad būs, ierakstīšu, kā gāja, cik
> izmaksāja, vai ir tas ko solīja un par tik, par
> cik solīja.

Nu, Māri, kā tad gāja ar to elektrības izbūvi?

R, ar sāk procesēt visus celšanas pasākumus



Re: elektrotīkla pieslēguma projekta izstrāde
Autors: iXS ()
Datums: 13/08/2005 03:22

Vajag pie pareizajiem cilvēkiem griezties, kas strādā ar latvenergo cilvēkiem. Man projekti ir gatavi JAU tad, kamēr LatvEn. formālo vēstuli gatavo. Cik, kas aptuveni maksās, var no lielā plača topogrāfijas plāna un projektētājiem, kam ir pieeja datubāzei, aptuveni sakalkulēt.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  ********   **    **        ** 
 **     **   **   **   **     **  ***   **        ** 
 **     **    ** **    **     **  ****  **        ** 
 ********      ***     **     **  ** ** **        ** 
 **     **    ** **    **     **  **  ****  **    ** 
 **     **   **   **   **     **  **   ***  **    ** 
 ********   **     **  ********   **    **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727