UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Lauks. izmant. zeme ---> pagalms
Autors: janis Ozols-Ozoliņš ()
Datums: 20/01/2005 17:30

lieta tāda, ka nopirkts zemes gabals 3500 m2 platība, uz kura būvēt māju.
Atrodas Babītes pagastā. Pagasta būvvaldē man tika pateikts, ka zemi vajadzēs pārreģistrēt Reģionālajā lauksaimniec pārvaldē, lai pēc tam Zemesgrāmatā izmainītu tās statusu no lauksaimn. lietojamās zemes uz zemi privātai apbūvei vai tml.

Bet vai nebija tā, ka zeme zem 0.4ha automātiski skaitās privātai apbūvei un tas statuss nav jāmaina? Kāds ir ar šādu lietu saskāries?


Jānis

Re: Lauks. izmant. zeme ---> pagalms
Autors: andrek ()
Datums: 21/01/2005 17:10

Uz VZD izdotā zemes gabala robežplāna parasti atrodas tabula- zemes zemes lietošanas mērķu specifikācija. Zemes gabala robežplānā jābūt arī norādītām robežām katram zemes pleķim ar atšķirīgu lietošanas mērķi. Ja gribās būvēt uz zemes gabala, kas nav fiksēts kā apbūves teritorija (pagalms,zeme ēku uzturēšanai, piemājas saimniecības zeme), obligāti jāveic zemes transformācija, nekas nenotiek automātiski.

Re: Lauks. izmant. zeme ---> pagalms
Autors: jtdesign ()
Datums: 22/01/2005 16:23

Pag, pag ... ja z/g kaut 200 ha platībā izmanto tikai SAVAS mājas celtniecībai, nekādas transformācijas nav vajadzīgas? Ja gabalu dalīsi vairākos apbūves gabalos, tad, protams, ka vajag.

Re: Lauks. izmant. zeme ---> pagalms
Autors: andrek ()
Datums: 22/01/2005 18:08

Kaut 200 ha, kaut 1000ha, ja konkrētais pleķis uz kura grib būvēt māju nav papīros nosaukts - apbūves teritorija- jāveic transformācija, neatkarīgi no tā vai būvē sev jeb tirgum.

Re: Lauks. izmant. zeme ---> pagalms
Autors: IneseX ()
Datums: 27/01/2005 10:15

Es tikko par to interesējos un andrek ir taisnība - vispirms jāizņem transformācijas atļauja, pēc tam kad reāli uzcelts, tad atnāk mērnieks un uzmēra transformējamo zemi. Skiet, ka ja apbūve ar pagalmu utt aizņem ne vairāk kā 0,1 ha, tad nav jātransformē, ja vairāk, tad ir. Bet man Lauksaimniecības attiecīgajā dienestā teica, ka tas jādara pēc tam, kad reāli apbūvēts. Katrā ziņā tas būs rakstīts arhitektūras plānošanas uzdevumā, ko saņemsi pie arhitekta.

Re: Lauks. izmant. zeme ---> pagalms
Autors: UMKA ()
Datums: 27/01/2005 16:29

Ne figa! Transformaacija ir jaaveic pirms buuvatljaujas sanjemsjanas. Preteejaa gadiijumaa buuvinspektors buuvatljauju neizsniedz.

Re: Lauks. izmant. zeme ---> pagalms
Autors: IneseX ()
Datums: 28/01/2005 09:36

Nu varbūt pirms būvatļaujas saņemšanas, bet tad kad viss reāli plānos redzams, kur un cik liela platība jātransformē. Bet ne ātrāk. Tā vismaz man paskaidroja kantorī, kas tās atļaujas izsniedz. Varbūt katrā rajonā individuāli, bet katrā gadījumā nav jau jātransformē visa zeme, bet tikai tā platība, kas tiks apbūvēta - māja, pagalms un piebraucamie ceļi jau neaizņems 2000 kv/m.

Re: Lauks. izmant. zeme ---> pagalms
Autors: UMKA ()
Datums: 28/01/2005 10:13

Tisji taa! IneseX

Re: Lauks. izmant. zeme ---> pagalms
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 01/06/2005 18:09

To, vai pašvaldība dos atļauju transformēt, noteiks izmantošanas/apbūves noteikumi teritorijas plānojumā vai detālplānojumā.
Lauksaimniecības pārvaldē iesniedzamo pagalma skici un aptuveno platību var uzzīmēt/aprēķināt pats. Patieso pagalma platību un izvietojumu izmērīs mērnieks ne agrāk kā pēc pamatu ielikšanas.
[www.likumi.lv]

Re: Lauks. izmant. zeme ---> pagalms
Autors: Janis Ozolins ()
Datums: 06/06/2005 17:07

situac ir vel sarežģītāka. Pagasts dod būvatlauju bez zemes transformāc. Savukart likums par "Nacion noziimes lauks teritor" nelauj zemi transformeet bez iipasha MK riikojuma. Zemes dienests zemi atskaaas transformeet noraadot uz sho likumu. Savukaart pagasta patreizeejais detalplaans atlauj tur buuveet. Vaardu sakot ir pretruna starp detalplaanojumu un likumu par Nacion noziimes lauks. teritor. Jaunaisd etalplaans savukaart nav apstiprinaats, bet top. Vai te nav kaads labs jurists, kas vareetu pakonsulteet, kaa riikoties?


Janis



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   *******   ********  **     **   ******  
 **   **   **     **     **     **     **  **    ** 
 **  **    **     **     **     **     **  **       
 *****      ********     **     **     **  **       
 **  **           **     **      **   **   **       
 **   **   **     **     **       ** **    **    ** 
 **    **   *******      **        ***      ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727