UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
vai vajag projektu, būvatļauju, saskaņošanu lapenei
Autors: Artuurss ()
Datums: 25/03/2010 17:14

Tātad ir 6-stūru guļbaļķu lapene 11.9 kvm, taa nav sasaistiita ar zemi respektiivi nav monoliiti lieti pamati, bet ir tikai uzlikta uz parastiem gāzbetona blokiem, tie bloki gan ir 20cm ierakti zemee lai nav paaraak augsta lapene.(vajadziibas gadiijumaa lapeni ir iespeejams paarnest,paarvietot,smagi bet iespeejams).
Un tagad es nesaprotu, loģiski domājot neko nevajag kārtot jo taa nav stacionaara būve,ēka utt,jo ir saliekama kaa puzlis. shogad gribu lai staav te naakoshgad izdomaashu paarvietot citur, un no taa izriet, ka vajadzees katru gadu taisiit jaunus dokjus (buuvatljaujas projektus,invertizaacijas aktus utt.)???

Varbuut ir kaads saskaaries ar ko liidziigu, ka liek dariit to kas NAV buutiibaa jaadara , bet ir tikai birokraatijas kalngals, !!!
Vai kaadas spicaas idejas !!!

Buushu neizsakaami pateiciigs.

P.S.
un tas viss notiek Ķekavas pag. kur birokrātijai nav pridjela.
ticiet man es zinu ko saku.

Re: vai vajag projektu, būvatļauju, saskaņošanu lapenei
Autors: aaaa ()
Datums: 25/03/2010 17:25

Mazēkai līdz 12kvm jāievēro tikai attālumi no robežām, resp., jāsaskaņo būvaldē atrašanās vieta zemesgabalā, pamati var būt arī kilometru dziļi pāļi, bet tas gan atkarīgs no konkrētās būvvaldes, vienkāršākais ir piezvanīt vai aiziet un paprasīt.

Re: vai vajag projektu, būvatļauju, saskaņošanu lapenei
Autors: Artuurss ()
Datums: 25/03/2010 19:45

Tur jau tas prikols ka buuvvaldee pasuudzeejaas skauģis ''labveelis kaiminsh''.ka tipa lapene nolikta par tuvu vinja garaazjai apm. 1,5 m ( garaazja starp citu ir preciizi uz robežas un ir ugunsdrosha siena kaa jau tam ir peec likuma jaabuut )un tipa trauceejot ,tikai jautaajums ko traucee !!!

Reku melns uz balta:
5) Būvju izvietošana pie kaimiņu zemesgabala robežas
(1) Ja būve izvietota tieši pie kaimiņa zemesgabala robežas, tad būves sienai, kas atrodas uz robežas, jābūt veidotai kā ugunsdrošajai sienai ar iespēju kaimiņam piebūvēt pie tās savu būvi.

liekas viss ir saprotams, ja vinjam ir stacionaara buuve tad es varu pielikt blakus to pashu lapeni, un te nekas nav mineets par to ka man buutu vajadziiga kaukaada atljauja vai kaiminja piekrishana , ka es driikstu tur kauko novietot.

vainu es kauko esmu paarpratis.
jaataisa revoluucija shinii zemee.:) citaadi nekaa galaa netikt.

Re: vai vajag projektu, būvatļauju, saskaņošanu lapenei
Autors: jtdesign ()
Datums: 26/03/2010 11:27

Izskatās, ka ir vecais stāsts par trīsstūri - attālums-ēkas augstums. Tātad lapene 1.5 m attālumā no robežas nedrīkst būt augstāka par 2.25 m (1.5x).

Kā arī otra lieta - 4 m no robežas, ja vietējos apbūves noteikumos (saimniecības ēkām un palīgbūvēm) nav noteikts cits attālums, parasti ne tuvāk par 1 m.

Ar lapenēm u.c. konstruktoriem ir juridiski nesakārtotas lietas - automātiski tiek uzskatīta par būvi (tb ar zemi saistīts objekts), kaut vairāk velk uz līdzību ar palielāka izmēra mēbeli.

Kaut "tiešās prezidenta pārvaldības laiks" Ķekavā it kā beidzies, bezkompromisa turēšanās pie likuma burta ir palikusi, tāpēc vai nu samierinies vai ignorē. Vēl vari uzprasīt rakstisku būvvaldes atbildi, kā rīkoties, tikai esi gatavs, ka pavisam likumīgi atbilde var būt, ka "naakoshgad izdomaashu paarvietot citur" nozīmē katru reizi izstrādāt un saskaņot demontāžas un jaunas būvniecības būvprojektus.

Starp citu, kaimiņa garāžas izvietošanai uz robežas bija vajadzīga Tava piekrišana, ja vien objekts nav no senākas pagātnes vai arī esi tikko iepircis šādā vietā. Kaut gan, iepriekšējā īpašnieka piekrišanai tāpat bija jābūt. Varbūt, ka pretī vari izvirzīt prasību kaimiņam pārcelt garāžu prom no robežas.

Re: vai vajag projektu, būvatļauju, saskaņošanu lapenei
Autors: Artuurss ()
Datums: 26/03/2010 17:24

Nu jaa vinjam muusu piekrishana bija, ka var buuveet garaazju uz robezjas, vienu paaudzi atpakalj.
Jociigi sanaak. Taatad, ja es, tagad kaa likumaa rakstiits ,ko citeeju ieprieksh,gribu pielikt kaadu savu buuvi, tad es bez kaiminja ( kas ir iipashi ''gudrs'' )piekrishanas nedriikstu !!! Un tas noziimee 3m no robezjas tikai varu, bet atkal to 3m starpaa kas sanaak kaadi 4 x 3 = 12 m2 buus eenaaa un nekas tur neaugs un buus vienkaarshi neapstraadaajama zeme.
Cik zinu un arii neesmu nekur redzeejis tik mulkiigas eekas izvietojumus.Javeel runa ietu par dziivojamaam eekaam, tad veel buutu saprotams.

Ienaaca viena spicaa ideja - lapeni vienkaarshi defineet kaa lielu sunja buudu,un basta , latvijas veesturee veel nevienaa arhitekturas projektaa sunja buudai nav vajadziigs projekts, izvietojums utt.

Bet Liekas ka bez jurista netikt galaa.

Nav kaadam sakariigs jurists par shitaataadaam lietaam, kas var reaalu konsultaaciju sniegt un visu pa punktiem salikt, lai visaadiem auniem vairs nav ko pateikt un mekleet utis.un vienkaarsh lieki nedzeseet muti.

Numurus studijaa luudzu.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********  ********   **     **  ********  
 **        **    **  **     **  ***   ***  **     ** 
 **            **    **     **  **** ****  **     ** 
 ******       **     ********   ** *** **  ********  
 **          **      **         **     **  **     ** 
 **          **      **         **     **  **     ** 
 ********    **      **         **     **  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727