UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Majas projekts
Autors: Lov2xlr8 ()
Datums: 05/11/2010 08:40

Ir uztaists dārza mājas projekts divos stāvos ar kopējo platību ap 260 m2. kad taisiju pirms 4 gadiem likās ok, ielēju pamatus un uzrāvu 3 rindas ar blokiem, bet tagad liekas, ka tik liela māja nav vajadzīga pilnīgi pietiktu ar 1 stāvu un 140 m2 lai nav apkures izmaksas tik lielas utt, cik sarežģīti ir pārtaisīt esošu projektu? darza māja atrodas dārziņu koperatīvā pie saulkrastiem

Re: Majas projekts
Autors: jtdesign ()
Datums: 05/11/2010 10:38

Var būt kā sarežģīti, tā visai vienkārši, bez detalizētas situācijas apzināšanas būs pagrūti pateikt, ja neskaita to, ka projektu var nākties pārstrādāt diezgan pamatīgi, lai nebūtu ķap-ļap, ko gandrīz katrs būvētājs var arī pats izdarīt pa tumšajiem rudens vakariem :)

Sūti projektu un pamatu bildes.

Re: Majas projekts
Autors: Valdis Liepa ()
Datums: 05/11/2010 11:12

@#$%&.lv projekti ar šādām platībam tiek saukti par lielām ģimenes mājām. Domāju ka Jūsu ēka ar divslīpu jumtu virs 1 stāva vēl arvien saglabās lielus izmantojamos m2. Tomēr vizuāli izteiksmīgas ēkas iegūšanai ieteiktu turpināt sadarbību ar arhitektu.

Re: Majas projekts
Autors: Lov2xlr8 ()
Datums: 05/11/2010 22:12

Būvētājs es esmu pats, maja top paša spēkiem. Jā mājai bija paredzēts viens stāvs ar mansardu. tagad domāju netaisīt garāžu, bet izbūvēt vienu izstabu un katlutelpu tā vietā, jo otrais stāvs pazūd un līdz ar to izstabas. Varbūt varētu uzbūvēt ar izmaiņām un pēc tam uzaicināt arhitektu lai pārzīmē projektu pēc esošās situācijas. būvatļauja ir tākā būvēt jau var, nesošās sienas neaiztieku lai varbūt nākotnē kādreiz varētu uzraut otro stāvu. P.S. var uzbūvēt un pēc tam labot projektu?

Re: Majas projekts
Autors: jtdesign ()
Datums: 06/11/2010 11:17

Būvēt jau var, ja vietējais būvinspektors nespriņģo apkārt aktīvi meklēdams pārkāpējus, papīrus var sakārtot vien tieši pirms nodošanas, t.i. inventarizatoru izsaukšanas. Ja ir pārliecība, ka paša spēku diezgan, neprātīgajiem dziedam mēs dziesmu ;)

Re: Majas projekts
Autors: KOHINURS ()
Datums: 11/11/2010 17:58

Vispārīgie būvnoteikumi

4.10. Izmaiņas akceptētā būvprojektā

109. Ja būvprojektā ir izdarītas šo noteikumu 107.punktā minētās izmaiņas, būvprojektu iesniedz būvvaldē atkārtotai akceptēšanai.
107. Ja akceptētā būvprojektā izdarītās izmaiņas skar tehnisko noteikumu nosacījumus vai būves ārējo veidolu vai tiek mainīta būves funkcija, attiecīgās izmaiņas saskaņo ar konkrēto saistošo tehnisko noteikumu izdevējiem. Minētajā gadījumā būvvaldei ir tiesības uzdot būvprojektu pārstrādāt atbilstoši jaunajam plānošanas un arhitektūras uzdevumam.

Tātad - izmaiņas, bez visa cita, skar būves ārējoi veidolu, tāpēc jātaisa izmaiņu projekts un atkārtoti jāakceptē būvvaldē. Viss, kas tiks būvēts atšķirīgi no pašreiz akceptētā projekta faktiski var tikt uzskatīts par nelikumīgu būvniecību un attiecīgi sodāms.

Jūsu situācija nav nekas unikāls. Pēdējā 1/2 gada laikā man katrs otrais pasūtītājs jau būvniecības laikā ir nonācis situācijā, kad jāmaina projekts. Un parasti uz samazinājumu, vai, ja vairākas ēkas, lūdz sadalīt būvniecībai kārtās.

BET, ko dara autors, ja šāds jautājums jārisina pašam, meklējot padomus internetā.

Re: Majas projekts
Autors: Janka1234 ()
Datums: 21/11/2010 17:59

Esmu dabūjis projektu angļu valodā un visas mērvienības ir collās un pēdās. Varbūt es ar tādu varu būvvaldē tikt cauri? Varbūt pietiek tikai ar arhitekta apliecinājumu, ka brojekts atbilst mūsu būvnormatīviem utt.??

Re: Majas projekts
Autors: DsKs ()
Datums: 21/11/2010 18:34

Specigi saubos ... mana gadijuma pats ar zinosu cilveku palidzibu biju par 90% sazimejis cadaa sava namela rekonstrukcijas projektu un ari pedeja sape palika atrast kadu kurs saskanos ... apstaigajot vismaz piecus kantorus visi cinksteja vienadi - tada formata vini pienemt nevar,katram savs tomer noformejums,utt ... tas jebkura gadijuma prasis bez maz tik pat daudz laika cik jaunu zimet un vispar cena mums minimalaka ir tada un viss ... rezultata faktiski samaksaju pilnu projekta summu,kurs itka tika veidots no jauna,lai ari ne konstruktors,ne arhiteks uz nekadam parmerisanam pie manis neieradas,balstijas uz manis dotiem datiem un ari apskatot pec tam gatavu projektu,loti maz salidzinosi izmainas tika veiktas tam,ko biju zimejis pats ... tavs story varetu but lidzigs ...

Re: Majas projekts
Autors: KOHINURS ()
Datums: 21/11/2010 19:43

Nu ko lai te saka - bija laiki, kad ģimenes mājas projekts ietilpa uz vienas A1 lapas (pat ne cietos/mīkstos vākos). Vēlāk jau nedaudz detalizētāk, pievienojot dažu dokumentu, reglamentējot projekta sastāvu.

Bet nu ir Latvijas būvnormatīvs LBN 202-01 "Būvprojekta saturs un noformēšana"
(Grozīts ar MK 02.10.2007. noteikumiem Nr.658).
16. Rasējumu mērogu pieņem saskaņā ar standartā LVS EN ISO 5455 : 2002 "Tehniskie rasējumi. Mērogi" noteiktajām prasībām.

17. Grafiskos apzīmējumus pieņem saskaņā ar standartā LVS ISO 128-23 : 1999 "Tehniskie rasējumi. Shēmu vispārīgie principi - 23.daļa: Līnijas būvniecības rasējumos" noteiktajām prasībām.

un "Vispārīgie būvnoteikumi"
58.2 Eiropas Savienības dalībvalstu nacionālo standartu un būvnormatīvu tehnisko prasību piemērošanu saskaņo ar pašvaldības būvvaldi. Nav pieļaujama vienlaikus vairāku Eiropas Savienības dalībvalstu nacionālo standartu vai būvnormatīvu piemērošana viena konstruktīvā elementa vai vienas inženiertehniskās sistēmas projektēšanā viena objekta būvprojektā.

58.3 Par Eiropas Savienības dalībvalstu nacionālo standartu un būvnormatīvu tehnisko prasību piemērošanas pareizību atbild būvprojekta autors. Būvprojekta autors ir atbildīgs par Latvijas būvnormatīvu un Eiropas Savienības dalībvalstu nacionālo standartu un būvnormatīvu saskaņotu piemērošanu.

58.4 Ja būvprojektā piemērotas Eiropas Savienības dalībvalstu nacionālo standartu un būvnormatīvu tehniskās prasības, būvprojekta autors ar parakstu būvprojekta titullapā apliecina, ka ievērotas šo noteikumu 58.2 un 58.3 punktā noteiktās prasības.

60. Latvijas Republikas teritorijā būvprojektus izstrādā latviešu valodā. Pēc pasūtītāja vēlēšanās būvprojekta tekstuālo daļu var tulkot svešvalodā. Šo noteikumu 59.punktā minētajos gadījumos svešvalodā izstrādātā būvprojekta tekstuālā daļa tulkojama latviešu valodā.

PS
Grafiskā daļa ir tikai daļa no projekta. Un ģimenes mājām bieži vien ne jau tā svarīgākā priekš skaņojošajām organizācijām. Izņemot genplānu ar horizontālajām piesaistēm un attālumiem, t.sk. ārējie inženiertīkli, un fasādes (ne tik daudz smukuma izvērtēšanai, cik, lai kontrolētu augstumu)un paskaidrojuma rakstu ar skaitļiem. Nē, ne jau tiem, kas saistīti ar pamatu un nesošo elementu aprēķiniem, bet tiem, kas parāda zemes gabala apbūves blīvumu, intensitāti ... visu to, kas reglamentēts pašvaldības apbūves noteikumos.

Tātad - ja vari nodrošināt "Vispārīgie būvnoteikumi" prasības būvprojektam un projektēšanai un LBN 202-01 prasības projekta SATURAM un NOFORMĒŠANAI - ģerzai

Re: Majas projekts
Autors: KOHINURS ()
Datums: 21/11/2010 19:47

vēl viens PS

Varbūt var pieciest un pagaidīt jauno Būvniecības likumu?

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   ******    **     **   ******    ********  
 **     **  **    **    **   **   **    **   **     ** 
 **     **  **           ** **    **         **     ** 
 **     **  **   ****     ***     **   ****  **     ** 
  **   **   **    **     ** **    **    **   **     ** 
   ** **    **    **    **   **   **    **   **     ** 
    ***      ******    **     **   ******    ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727