UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Hipotekārais kredīts mājai kura nav ZG
Autors:
MI
()
Datums: 24/07/2011 17:10
Esmu pilnīgs iesācējs šajās lietās, tātad ir vēlem iegādāties nekustamo īpašumu kurš sastāv no zemes un nepabeigtas mājas uz tās. Pati zeme ir zemesgrāmatā, bet ēka nav, vēlos ņemt hipotekāro kredītu, kā ķīlu izmantojot šo īpašumu. Kā šis fakts, ka ēka (Mājai ir apstiprināts būvprojekts) nav piereģistrēta zemesgrāmatā ietekmēs īpašuma vērtējumu un vai īpašnieks vispār drīkst pārdot šadu īpašumu?
Re: Hipotekārais kredīts mājai kura nav ZG
Autors:
jtdesign
()
Datums: 24/07/2011 17:59
Ja kāds pērk, pārdot var dajebko. Bet hipotēku bez ZG, visticamāk, neviens nedos.
Tehniski problēmu nav, tiek sastādīta būves kadastrālās uzmērīšanas lieta (pie VZD inventarizatoriem) un ierakstīta ZG jaunbūve (kaut tur tikai līdz pusei ielieti pamati būtu).
Bet Tu vari pirkt vien zemi (nebūs īpaši gudri) un kredītu prasīt mājas celtniecībai ieķīlājot zemi vaikānutur banka praktizē.
Tehniski problēmu nav, tiek sastādīta būves kadastrālās uzmērīšanas lieta (pie VZD inventarizatoriem) un ierakstīta ZG jaunbūve (kaut tur tikai līdz pusei ielieti pamati būtu).
Bet Tu vari pirkt vien zemi (nebūs īpaši gudri) un kredītu prasīt mājas celtniecībai ieķīlājot zemi vaikānutur banka praktizē.
Autors:
MI
()
Datums: 24/07/2011 19:56
Pašlaik māja ir daudz vairāk kā tikai ieliti pamati - mājai ir jumts logi, nav ārējā apdare, nav pabeigti komunikāciju tīkli un iekšējā apdare.
Variants varētu būt, ka es par saviem līdzekļiem veicu ZG ierakstīšanu, protams vispirms to kaut kā ar dokumentiem vajadzētu apstiprināt lai nesanāk, ka pēc tam kad būšu ierakstījis īpašnieks ņem un pārdod īpašumu kādam citam. Cik aptuveni tāda būves kadastrālās uzmērīšanas lieta un ierakstīšana ZG varētu maksāt, interesē aptuvens cipars ar ko rēķināties.
Variants varētu būt, ka es par saviem līdzekļiem veicu ZG ierakstīšanu, protams vispirms to kaut kā ar dokumentiem vajadzētu apstiprināt lai nesanāk, ka pēc tam kad būšu ierakstījis īpašnieks ņem un pārdod īpašumu kādam citam. Cik aptuveni tāda būves kadastrālās uzmērīšanas lieta un ierakstīšana ZG varētu maksāt, interesē aptuvens cipars ar ko rēķināties.
Autors:
aae
()
Datums: 25/07/2011 09:20
Ja vien iespējams, neraksties ZG, uzreiz mājokļa nodoklis ieslēgsies. Tas marasmātiskais process ļoti aptuveni izmaksā ap 300Ls un iet ~2-3 mēnešus. Lai varētu samērīt, vajag būt pabeigtām vismaz starpsienām un visam jābūt atbilstoši projektam, mērnieki ņaudēs par katriem projektam neatbilstošiem pāris centimetriem.
Autors:
Gints_
()
Datums: 25/07/2011 09:38
Man nopārdeva ar kaut kādu priekšuzmērīšanu, precīzu terminu neatceros (iespējams kā jaunbūve???), bet tur reāli uzmērīts bija tikai pamatu novietojums. Tad vērtētājs novērtēja un atbilstoši tam izsniedza kredītu. Vēl ir tāds sīkums, ka gan mana banka, gan, cik esmu dzirdējis, citas mēdz prasīt, lai gada laikā pēc jaunbūves nopirkšanas māja būtu nodota ekspluatācijā. Atkarībā no jaunbūves sākotnējā stāvokļa tas var būt lielāks vai mazāks iespringums :) Protams ir iespēja pasākumu pagarināt, bet tas 1kārt maksā, 2kārt jāskatās līgumā, vai tas neieslēdz automātisku vai sarunveida (diktātveida) hipotekāro % palielinājumu.
Ko nozīmē nodošana ekspluatācijā, skat šite:
[datubazes.wordpress.com]
Ko nozīmē nodošana ekspluatācijā, skat šite:
[datubazes.wordpress.com]