UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: vajadzīgs projektētājs
Autors: Konstruktors ()
Datums: 03/01/2012 20:23

Nu te mēs atkal nonāksim strupceļā tāpat kā visos tvnet un delfi komentāros. Jūs labāk iesakiet kaut ko racionālu, ieliecit piemēru- kā vajag. Dodiet risinājumus nevis nonieciniet visu!

Re: vajadzīgs projektētājs
Autors: jtdesign ()
Datums: 04/01/2012 10:52

Viss energotaupības vārdā. Centralizēta karstā ūdens apgāde privātmājā, ja vien nav ļoti kompakti saplānotas telpas, būs dārgāka ekspluatācijā kā boilers vai caurteces sildītājs pie katra krāna. Arī rekuperācija ir siltuma taupīšanas dēļ nevis, ka smuks, moderns nosaukums. Pat pasīvajās mājās taisa lielus logus, jo siltums no saules, kas ienāk mājā, ir lielāks kā zudumi caur stiklu, tiesa, jo tālāk uz ziemeļiem, jo starpība mazāka (tieši no kuriem platuma grādiem varētu pārvērsties pretējā virzienā gan neesmu atradis).

Re: vajadzīgs projektētājs
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 04/01/2012 11:15

Vienā konferencē pirms vairākiem gadiem ārzemju viesi prezentēja aprēķinus, kur Vācijai aprēķināta pasīvmāja bija nolikta Somijā un secināts, ka kļuvusi mazliet aktīva. Es gan viņiem iebildu, ka ģeogrāfiskais platums ir cits un tamdēļ nevarēja nest tieši to pašu māju, bet vajadzēja citādas vismaz jumta pārkares.
Tagad jau vietējos kursos pasīvmāju projektētājus gatavo bariem, tiesa, ne par ko citu realizētu kā Rojas puspasīvo megaizmaksu māju un šo nesen prezentēto
[www.labsnams.lv]
tā arī neesmu dzirdējis...
Par to, ka martā silst ne pa jokam, es nekad neesmu šaubījies, reiz pat gribēju ielikt forumā tvaikojoša jumta bildi, tomēr fotogrāfijā tvaiks bija grūtāk saskatāms kā dabā.
Nesen kādā TV raidījumā viens ūdenssildītāju un/vai saules bateriju onka precīzi nosauca tukšos mēnešus - ja nemaldos, no oktobra līdz februārim ieskaitot.

Re: vajadzīgs projektētājs
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 04/01/2012 22:02

.."Jūs labāk iesakiet kaut ko racionālu, ieliecit piemēru- kā vajag. Dodiet risinājumus nevis nonieciniet visu! "... tie jau zelta vārdi, pats zinu cik grūti bieži vien ir palīdzēt citam, jo te saskaras cilvēka vēlme realizēt savus sapņus, pat, ja no profesionālā viedokļa tie ir dārgi vai muļķīgi. Grūti pateikt vai ēku tu projektē viena cilvēka egoisma apmierināšanai vai centies domāt par cilvēku, kā ģimenes locekli, kur gan tavi bērni, gan tavi vecāki arī ir cilvēki ar savām vēlmēm.
Mans nelaiķa tēvs profesionālu projektētāju mēdza salīdzināt ar ķirurgu... vai liekoties uz operāciju galda, tu ķirurgam mācīsi kā griezt?
Sākotnēji uzsvars taču likts uz to, ka man patīk šāds projekts, tātad es varu samaksāt projektētājam, lai viņš piesaista TIEŠI ŠO projektu. Bet es taču, kā projektētājs nezinu vai tu esi blondīne vai nēģeriete un vai tapēc naudas dēļ man ir jāpārkāpj savai pārliecībai palīdzēt citiem upurējot savu profesionalitāti!
Tam sākotnējam jautājumam vajadzētu būt šadam: man patīk šie 3 (4) projekti, mans zemes gabals apmēram šads: iela Z pusē. gabals 30*40m, kas gareniski novietots no ZA uz DR. Tas ir līdzens, koku nav. Kaimiņi...... tad varētu ko apspriest,
... vienam projektam? tev patīk, tev ir nauda... nu cel arī

Re: vajadzīgs projektētājs
Autors: Konstruktors ()
Datums: 05/01/2012 09:00

Nu tā jau viņš ir... Mēs te uztraucamies, bet izskatās, ka tēmas autors sen jau kā makšķeri notinis.
Bet, ja par plānojumiem, runājam, tad interesanti un vienkārši ir daudzi somumaja.lv projekti. Daudzi varbūt no ārpuses pārāk primitīvi kā kūtiņas, bet plānojumi racionāli.

Re: vajadzīgs projektētājs
Autors: Viesturs470 ()
Datums: 05/01/2012 11:24

Sapnim par "savu kaktiņu, savu stūrīti" domāju nav nacionālu robežu un ierobežojumu laikā !
Manuprāt privātmājas projektētājam jābūt neviss kā ķirurgam, bet gan kā ģimenes ārstam kas slimības diagnozi spēj saskatīt vairāku paaudžu kopsakarībās.

Savukārt "bremzes" uzlikt varētu skaudrie cipari, kas papildinātu glancēto žurnālu bildēs redzamo.
ja sākām "bremzes" likt jau projektēšanas stadijā tad rezultāts arī būs " bremzēts"

Kāds pazīstams kinorežišors reiz teica saviem operātoriem - atcerieties, ka filma ir pats lētakai mūsu lietā !

Re: vajadzīgs projektētājs
Autors: yoyo ()
Datums: 07/01/2012 00:17

tēmas autors makšķeri nav notinis :) Pa svētkiem biju piemirsis šo forumu skatīt. Bet sev par pārsteigumu tagad konstatēju, ka raisās spraigas diskusijas.

Paldies gan par kritiku izvēlētajam projektam, gan par atbalstu!

Sākotnēji pat nedomāju raisīt diskusiju par projekta plusiem/mīnusiem, jo necerēju, ka būs cilvēki, kas gribēs iedziļināties svešā problēmā, un likās, ka šis (ar zināmām izmaiņām) ir pieņemamākais no simtiem tipveida projektu, ko izskatīju ilgstoši meklējot desmitiem dažādās projektu lapās.

Bet ja nu gadījumā vēl viss pulveris nav izšauts, tad šeit ir bilde, kas dod nelielu priekšstatu par zemes pleķi (sarkanais taisnstūris) un apkārtni: [failiem.lv] .

Ja kādam būtu padomā kāds labāks risinājums, noteikti priecātos par to dzirdēt.

Īsumā - pleķis ir līdzens, klajš, augsti gruntsūdeņi, šaurs un garš, apmēram 25x60m, iela iet gar zemes gabala šauro galu dienvidos, tātad piekļuve zemei praktiski no dienvidiem. Gar ziemeļu galu grāvis (10m aizsargjosla), būvlaide 6m, sānpagalms minimums 4m. Rietumos līdzīgs zemes gabals, ar jau uzceltu 1.5 stāvu māju, austrumos 2 neapbūvēti dzīvojamās apbūves pleķi (pelēkie), tuvākais ir trijstūra formas, uz kura nezinu kur, kad un ko uzbūvēs. Tālāk uz A pusi šoseja (ap 100m) un dzelzceļš (ap 200m).

Dzīvos ģimene ar 2 bērniem, potenciāli varētu būt jāizvieto arī kāds no vecvecākiem.

Domājot par stāviem pēc ilgām pārdomām, arī palasot šī foruma zarus, kur tas tiek apspriests, sliecamies uz vienstāvu variantiem.

Apzinos, ka plānotās mājas orientācija (garāža DA stūrī) ir tālu no optimālās pret debess pusēm. Bet nav izdevies atrast tādu variantu, kas būtu pareizāk orientēts un liktos pieņamams no citiem aspektiem.

Runājot par šeit iepriekš jau minētajiem trūkumiem - dažus no tiem, manuprāt, likvidējam/mazinām ar plānotām izmaiņām šajā projektā, ieskats kuros atrodams te: [failiem.lv]
Šaubos par to viena loga likvidācijas idejas pareizumu viesistabā - tas sanāk uz tuvo kaimiņmāju, veidotos labs stūris TV novietošanai, bet vai nebūs par tumšu.

Par pārējiem trūkumiem:
Virtuves lielums - esmu radis pie 2x mazākas virtuves, ceru ka ar 11.5 m2 pietiks, neesam arī baigie kulinārijas fanāti.

Virtuves ventilācija – domāsim. Šķiet risinājumi ir iespējami.

Katlutelpas durvis - vēl jāštuko, bet sliecos uz zemes siltumsūkni kā primāro apkuri, tam tajā šaurajā telpas galā vajadzētu ievietoties.

Centrālās havajas kopsiena ar viesistabu – darīsim visu klusām :) Vai arī drīzāk izolēsim pienācīgi.

Laimīgu Jauno gadu forumiešiem un paldies par atsaucību!

Re: vajadzīgs projektētājs
Autors: jtdesign ()
Datums: 07/01/2012 14:53

Nav labi. Saulainākie virzieni (no DA līdz DR) pamatā aizņemti ar saimniecības un palīgtelpām. Virtuves logs ir pareizi funkcionāli (skats uz ieeju mājā), bet pret dienvidiem tā ir slikta doma. Arī terasi ZR stūrī īpaši nebūs vēlme izmantot.

TV dzīvojamā istabā visloģiskāk uz vannas istabas sienas.

Ja netaisa 2-pusīgo kamīnu (istaba-terase), tad kamīnu labāk pie virtuves.

Vispār, saplānot māju nav nemaz tik vienkārša lietas, tikko liekas, esi pareizo ceļu atradis, tā uzreiz ieraugi, ka otrā stūrī viss galīgi šķērsām.

Re: vajadzīgs projektētājs
Autors: trollis ()
Datums: 07/01/2012 23:04

cik tad maksatu sada projekts? mani ari tas interesetu

Re: vajadzīgs projektētājs
Autors: yoyo ()
Datums: 08/01/2012 15:54

Paldies par viedokli!

jā, daudz vieglāk būtu bijis, ja gabals būtu otrpus ielai :) Tagad ar to pašu virtuvi - ja pareizi funkcionāli, tad nepareizi pret debess pusēm un otrādi :)
Šķiet kāds no pareizumiem jāupurē. Sliecos uz debesspušu upurēšanu.

Par jautājumu "cik maksās" - vēl nezinu. Zināmais ir tas, cik oriģinālais projekts maksā polijā poliski vai krieviski. Tas viņu lapā redzams.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********   **     **   ******    ******** 
 **     **  **     **  **     **  **    **      **    
 **         **     **  **     **  **            **    
 ********   **     **  **     **  **   ****     **    
 **     **  **     **   **   **   **    **      **    
 **     **  **     **    ** **    **    **      **    
  *******   ********      ***      ******       **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727