UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Māja nav nodota ekpluatācijā.
Autors: Jānis Bērziņš ()
Datums: 26/06/2013 16:32

Ir noskatīta kāda māja, bet kā uzzināju, viņa nav nodota ekspluatācijā. Sakiet, lūdzu, ja vēlos iegādāties šo zemes īpašumu un māju, kādas problēmas varētu rasties dēļ tā, ka tā nav nodota?

Re: Māja nav nodota ekpluatācijā.
Autors: PikkO ()
Datums: 26/06/2013 16:52

vispār jau nošaut var ... ja tā māja kādam sporta tērpā ar uzrakstu cccp pieder un parsts mirstīgais sāk cierēt uz viņu :D


uzzini kad apstājusies būvniecība .... cik legāla tā ir bijusi ... turpini būvniecību vai sāc legalizēt .... variantu daudz ...

Re: Māja nav nodota ekpluatācijā.
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 26/06/2013 17:05

Teorētiski var likt nojaukt, ja neatbildīs teritorijas plānojuma vai citiem noteikumiem (attālumiem no ceļiem utml).
Ir diskutēts, tomēr neesmu piefiksējis faktu, kas Latvijā ir reāli nojaukts?

Re: Māja nav nodota ekpluatācijā.
Autors: jtdesign ()
Datums: 26/06/2013 17:28

Tikai dēļ tā, ka nav nodota ekspluatācijā, nekam tādam, ko apzīmēt ar vārdu problēmas, nebūtu jābūt. Atsevišķas iepriekš neplānotas ķermeņa kustības un nelieli papildu izdevumi nav problēma, bet lietu sakārtošana.

Cits stāsts, ja būve nelegāla. No pilnīgi līdz tam, ka stipri neatbilst savulaik akceptētajam projektam. Attiecīgi ķerties pie informācijas ievākšanas (pārdevējs, būvvalde, ciema padome utt.) un tad secināt iegādes lietderīgumu.

Re: Māja nav nodota ekpluatācijā.
Autors: rbm ()
Datums: 26/06/2013 18:12

Sākot ar to ka zemesgrāmatā nevarēsi ierakstīt to ka uz zemes ir būve, kas nozīmē ka jebkurā brīdī varēs parādīties kāds frukts ar kādu papīru (vai celtniec ības materiālu iegādes dokumentiem) un mēģināt tev attiesāt māju.

optimistiskais scenārijs - saimnieks pārdod, tu ej uz būvvaldi, tā prasa projektu ierakstīt kaut vai jaunbūves statusā zemesgrāmatā = vismaz 200Ls par fakta konstatāciju un arhitekta zīmogu"projekta veidā" + būvatļauja + ēkas inventerizācija ~ 1Ls/m2 + zemesgrāmata. Kopā kādi 3-4mēneši laika un sākot no 500Ls

pareizāk jau aiziet līdz būvvaldei lai sniedz rakstisku skaidrojumu lai pēc darījuma nesanāk lieki izdevumi

Re: Māja nav nodota ekpluatācijā.
Autors: AndrisL ()
Datums: 26/06/2013 19:31

Nebaidiet cilvēku.
1. Noskaidro, vai ir būvatļauja un vai būvēta ir saskaņā ar projektu, ja ir, nevajadzēs jaukt nost. Tik jāturpina būvēties.
2. Noskaidro, vai būve ir reģistrēta zemesgrāmatā. Ja ir, un vēl uz pārdevēja vārda (kurš pārdod zemi kopā ar māju), tad neviens tev nenāks klāt ar mistiskiem papīriem un tiesībam uz īpašumu.
3. Der noskaidrot, vai nav reģistrētas ķīlas uz trešo personu, no kurām pārdevējam ir jābūt atļaujai pārdot zemesgabalu.
Ja viss ir ok, tad pērc, pagarini būvatļauju, pabeidz būvēties un nodot ekpluatācijā.
Domājat, ka visus nepabeigtos namus, ko bankas ir atņēmušas saviem klientiem, tās ir nodevušas ekspluatācijā? :) Nē, un nenodos.
Pārdos maksātspējīgiem klientiem, kas būvi novedīs līdz loģiskām beigam.

Re: Māja nav nodota ekpluatācijā.
Autors: Jānis Bērziņš ()
Datums: 26/06/2013 21:24

Paldies visiem par komentāriem.

Māja jau ir uzbūvēta sen (~1990.gads). Ir reģistrēts Zemesgrāmatā. Cik saprotu, gan zeme, gan ēka (cik nu var spriest par datiem, ko var atrast kadastrs.lv lapā). Ieķīlāts ar nav. Māja un zeme bija atņemta par kredīda nemaksāšanu un tad pārdota izsolē, pārrakstīta tagad uz cilvēku, kurš pārdod.
Māja noteikti nav tāda, kuru vajadzētu nojaukt. Drīzāk iet iekšā dzīvot un nodot ekspluatācijā, lai viss būtu legāli (jo pieļauju, ja es ietu un tur dzīvotu nenododot to māju, tad kādu dienu varētu sākt saņemt sodus, vai tiesa?).
Satrauc, kā pieaugs izmaksas par zemi un māju un kādas varētu būt tās aptuvenās izmaksas, lai nodotu ekspluatācijā. Un vai varētu būt kādi šķēršļi tai nodošanai, ja nopērkot zemi un māju, pārrakstu to uz sevi (vai nevar piestādīt kādus sodus?).

rbm - vai tad būvvalde man sniegs tādu informāciju, ja neesmu ēkas, zemes īpašnieks? Vai vispār kāda no iestādēm dos info?

Re: Māja nav nodota ekpluatācijā.
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 26/06/2013 22:18

Ja sirsnigi un godīgi izklāstīsi, gan jau vismaz kautko būvvalde Tev paskaidros. Un vai tad pārdevējs nemaz nav ieinteresēts piestādīt visus nepieciešamos dokumentus?

Re: Māja nav nodota ekpluatācijā.
Autors: jtdesign ()
Datums: 27/06/2013 10:21

Salīdzinot ar īpašuma iegādes cenu tie papildus Ls1000+/- (vismaz 50% robežās uz abām pusēm) tāda kaķa šķava vien ir, lai par to satrauktos. Darīt vajag un viss notiksies.

Apskati detalizēti informāciju kadastrs.lv (maksas pakalpojums), nopērc aktuālo ZG informāciju. Viss pieejams internetā dažu minūšu laikā.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   **     **  **    **  **    **  **    ** 
 **    **   **   **   **   **   ***   **  ***   ** 
 **          ** **    **  **    ****  **  ****  ** 
 **           ***     *****     ** ** **  ** ** ** 
 **          ** **    **  **    **  ****  **  **** 
 **    **   **   **   **   **   **   ***  **   *** 
  ******   **     **  **    **  **    **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727