UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Apdares darbu izmaksas
Autors: Jānis.M. ()
Datums: 28/09/2014 20:21

Sakarā ar to ka, ļoti daudziem cilvēkiem interesē apdares izmaksas uz biežāk veicamajiem apdares darbiem izlieku tāmes sagatavi ar šīm izmaksām internetā, lai katrs var pats aptuveni parēķināt cik, kas izmaksā un cik daudz aiziet materiālu un kādi ir nepieciešami materiāli. Tā ir tikai tāmes sagatave tās nav tirgus cenas uz šiem darbiem, katrs viņas var pielabot atkarībā no nepieciešamības un situācijas.

Tāmes sagatave - [files.inbox.lv]

Darbu aprēķināšanai izmantoju starptautiskos normatīvus no attīstītajām valstīm, jo Latvijas normatīvos netiek detalizēti aprakstīti šie darbi. Darbu aprēķinos materiāliem izmantoju veikala cenas bez atlaidēm, materiālus un tehnoloģijas mazliet pielāgoju pēc mums pieņemtiem standartiem, jo katrā valstī maliet atšķiras pieejamie materiāli un izmantojamās tehnoloģijas pat vienam un tam pašam ražotājam atkarība no katras valsts normatīviem.

Darbus aprēķināju dažādos kvalitātes līmeņos, lai cilvēks redz, ka neeksistē tāda viena mistiska kvalitāte, kā lielākā daļa cilvēku domā, bet gan vairākas. Kvalitātes līmeņus paņemu no ārzemju normatīviem, katram darbam ir pielikts normatīvs pēc, kura viņš tika rēķināts, katram kvalitātes līmenim ir sava tehnoloģija un izmantojamie materiāli, augstākās kvalitātes darbiem nepieciešami kvalitatīvi materiāli, tehnoloģiskās kvalitātes līmeņiem tika izmantoti ekonomiskās klases materiāli.

Cilvēks atkarībā no nepieciešamības un rocības izvēlas sev atbilstošu kvalitāti.

Darbu kvalitāte būvniecībā iedalās 3 veidos – tehnoloģiskā, dimensionālā un estētiskā. Tehnoloģiskai kvalitātei ir tikai 2 varianti vai nu darbi ir izpildīti pēc tehnoloģijas vai nē, savukārt dimensionālai un estētiskai kvalitātei ir vairākas klases, dažiem darbiem tās var būt 2 citiem 3, bet citiem pat 6, kā arī katrai valstij vienam un tam pašam darbam var būt dažādas kvalitātes klases vai līmeņi, attīstītajām valstīm ir detalizēti aprakstītas šīs kvalitātes klases(līmeņi), mazāk attīstītajām valstīm neeksistē kvalitātes klašu(līmeņu) oficiāli.

Pēc idejas šīs kvalitātes klases parasti iedalās šādi

Tehnoloģiskā kvalitāte – Tehnoloģiskā kvalitāte tiek izmantota tanīs vietās, kur ir minimālas prasības kvalitātei, bet maksimālas prasības līdzekļu ekonomijai – noliktavās, garāžās, bēniņos, tehniskajās telpās, pagrabos vai arī tanīs vietās, kur tas nebūs redzams.

Pazemināta kvalitāte – Pazeminātas kvalitātes darbus izmanto, rūpniecības telpās, tehniskajās telpās, pagrabos utt.

Standarta kvalitāte (jeb vidējais kvalitātes līmenis) – jebkurš darbs, kuram projektā, vai tāmē nav norādīta kvalitātes klase, tiek vienmēr taisīts standarta kvalitātē pēc normatīviem. Šo kvalitāti parasti izmanto sociālajos dzīvokļos, valsts iestādēs, veikalos, kur nav ekonomiska pamatojuma, lai pārmaksātu.

Paaugstināta kvalitāte – Izmanto dzīvokļos, mājās, labos ofisos, veikalos.

Augsta kvalitāte – Šī ir augstākā kvalitātes klase, kura tiek aprakstīta, normatīvos un standartos, parasti šo kvalitāti izmanto augstas kvalitātes dzīvokļos, mājās, ofisos. Šo kvalitāti izvēlas cilvēki, kuri var mazliet pārmaksāt par kvalitāti, kaut gan viņa parasti minimāli atšķiras no paaugstinātas kvalitātes un atšķirību var ievērot tikai pētot un salīdzinot.

Luksus kvalitāte – Šī klases kvalitāte netiek aprakstīta nevienos normatīvos, pasūtītājs iesniedz darbu veicējām savas kvalitātes prasības uz darbu veikšanu ar detalizētām pielaidēm un metodiku par šo pielaižu uzmērīšanu. Šo kvalitāti pasūta cilvēki, kuri var atļauties pārmaksāt. Šo kvalitāti pasūta cilvēki, kuri ikdienā pārvietojas ar Mercedes S, BMW 7, Audi 8, Lexus LS, klases automašīnām utt. Atšķirībā no ekskluzīvas kvalitātes šiem darbiem ir ierobežotāks budžets.

Ekskluzīva kvalitāte – Šī klases kvalitāte netiek aprakstīta nevienos normatīvos, pasūtītājs iesniedz darbu veicējām savas kvalitātes prasības uz darbu veikšanu ar detalizētām pielaidēm un metodiku par šo pielaižu uzmērīšanu. Ekskluzīva kvalitāte izvēlas tie, kuri grib visu pašu labāko un ir par to spējīgi samaksāt, šiem darbiem tiek izmantoti tikai labākie materiāli un labākiem speciālisti, budžets šiem darbiem praktiski netiek ierobežots. Ekskluzīvai kvalitātei praktiski nav ierobežojumu un tiek izpildītas jebkādas pasūtīja kaprīzes par viņa naudu. Šo kvalitāti pasūta cilvēki, kuri ikdienā pārvietojas ar Bentley, Rolls Royce, Ferrari, Lamborghini automašīnām, privātajām jahtām lidmašīnām utt. Šo kvalitāti varētu saukt par perfektu, jo viss tiek pārdomāts līdz pēdējai niansei un darbi tiek veikti ar juveliera precizitāti.

Re: Apdares darbu izmaksas
Autors: Jānis.M. ()
Datums: 28/09/2014 20:32

Cilvēki bieži domā, kā ārzemēs jau būvnieki strādā krietni labāk un kvalitatīvāk, bet diemžēl realitāte ir pavisam savādāka, ārzemēs tikai ļoti bagāti cilvēki atļaujas darbus veikt ļoti augstā kvalitātē, jo tā maksā dārgi lielākā daļa darbu ārzemēs tiek veikti standarta jeb tehnoloģiskajā kvalitātē, bet Latvijā visi grib tādu kvalitāti, kurai nav kur piesieties, bet maksāt, vēlas tikai par tehnoloģisko kvalitāti un izvēlas pašus lētākos materiālus un darba veicējus, bet kvalitāti pieprasa pašu augstāko.

Pāris interesanti video, kas, iespējams, mainīs domas par būvniecības kvalitāti ārzemēs.

[www.youtube.com]

[www.youtube.com]

[www.youtube.com]

Re: Apdares darbu izmaksas
Autors: Jānis.M. ()
Datums: 28/09/2014 22:42

Mainot tāmē apjomus mainās cenas, jo pie lieliem apjomiem ir izdevīgi un pamatoti izmantot tehniku, kas paātrina darbu, bet pie maziem apjomiem to bieži vien nav iespējams izmantot vai arī ir nelietderīgi.

Samērā labi šo situāciju var redzēt sekojošā ilustrācijā - [www.sakret.lv]

Re: Apdares darbu izmaksas
Autors: Juris Meiers ()
Datums: 04/10/2014 15:50

Apdares darbu izmaksas

Re: Apdares darbu izmaksas
Autors: Kraso.lv ()
Datums: 23/05/2015 12:19

Vai nebūs pārāk daudz gradācijas, man šķiet kā pietiek ar tehnisku, standarta, uzlabotu un augstvērtīgu kvalitātes pakāpem.

Re: Apdares darbu izmaksas
Autors: Kraso.lv ()
Datums: 20/06/2015 22:02

Paldies par rakstu, Jūsuaprēķini ir daudz precīzāki.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   ******    **     **  **     ** 
 **     **  **        **    **   ***   ***  **     ** 
 **     **  **        **         **** ****  **     ** 
 *********  ******    **   ****  ** *** **  ********* 
 **     **  **        **    **   **     **  **     ** 
 **     **  **        **    **   **     **  **     ** 
 **     **  ********   ******    **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727