UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: skaņošana
Autors: jtdesign ()
Datums: 10/12/2005 06:50

meja Wrote:
-------------------------------------------------------
> Skaidrs, tad topogrāfijas plānam ir jābūt
> derīgam uz to brīdi, kad tehniskais projekts jau
> ir saskaņots un tiek pieprasīta būvatļauja.
> Bet nav kaut kādi noteikumi, kas reglamentē, cik
> ilgi dažādas institūcijas drīkst "marinēt",
> piemēram, cik ilgā laikā ir jāizsniedz
> tehniskie noteikumi? Kur tas viss process ir
> aprakstīts?

Parasti 14-30 [darba] dienu laikā, bet katrā iestādē un katram gadījumam var gadīties individuāla kārtība [no atnāciet pēc stundas līdz jau augstāk minētajiem n-tajiem mēnešiem].

Un aprakstīts tas viss ir kādos 863+ formulāros, mo kuriem lielākā daļa ir Top Secret un parastam pilsonim ar to iepazīties nav paredzēts ...

Projekta skaņošanas ievilkšanās uz pāris gadiem Rīgas centrā nav nekas neparasts. Ja objekts šādā vietā nopietns, vēlams izvēlēties nopietnu projektētāju un nežmiegties ar maksāšanu/cenas par pakalpojumu noteikšanu.

Re: skaņošana
Autors: IevaS ()
Datums: 29/12/2006 00:50

Skaņoju pati un Rīgā.
Tehniskos noteikumus institūcijas parasti sagatavo 2 nedēļu laikā - derīguma termiņš ir 1 gads, bet arhitekts jau var sākt projektēt bez tiem TU, jo tie ir standarta papīri ar Jūsu adresi. Ar topogrāfiju gan ilgāk - vismaz 1,5- 2 mēneši, jo tur monopoltiesības ir SIA Ģeometrs, kas iedomājušies sevi Dieva tā kunga vietā uz Zemes. Topogrāfijai jābūt derīgai uz projekta iesniegšanas brīdi Būvvaldē. Man topenei termiņš beidzās 2006.gada augustā, bet būvatļauju saņēmu 2006.gada novembrī. Topogrāfiju man sagādāja Vidzemes īpašumu centrs. Tikpat lēts bija Valsts Zemes dienests Puškina ielā, bet tagad, šķiet, tas ir sadalījies n mazās firmiņās.
Ooo, jā un Rīgas Būvvaldē - vēlu veiksmi staigājot n reizes sniedzot saskaņoto projektu būvatļaujas saņemšanai - jāaizpilda n mistiski papīri ar dažādiem nosaukumiem, bet info identisks.... Man nācās iet pie Zemgales pr-pils. konsultanta(????!!!!) Ribuļa k-ga..... Vampīrs. Viņš tak ar baudu ņirgājās un izbaudīja savu varu:(

Re: skaņošana
Autors: ubis ()
Datums: 22/01/2007 23:30

Cik izmaksā projekta saskaņošana pie arhitekta?

Re: skaņošana
Autors: KOHINURS ()
Datums: 23/01/2007 02:40

Atklāti sakot nesaprotu, kas liek pasūtītājam pašam ņemties ar to, ar ko jānodarbojas speciālistiem. Kāpēc Jūs ņemat no arhitekta projektu, kuru viņš pats vai viņa kolēģi nav (varbūt nevar) saskaņojuši ar nepieciešamajām instancēm un akceptējuši Būvvaldē??!!!

Pašam ir nācies skaņot citu projektus. Ja ar projektu atnācis pasūtītājs, tās ir mokas abām pusēm - es nevaru saņemt atbildes uz tehniskiem jautājumiem, bet pasūtītājs brīžiem nesaprot, ko saskaņotājs vēl prasa papildināt vai paskaidrot. Pie tam, vēl jau nav zināms kā šīs prasības tiks pasniegtas autoram. Tad var iznākt tā, ka problēmas risinājumam pietiek ar kādu īsu piezīmi uz rasējumiem vai ar papildinājumu paskaidrojumu rakstā, bet varbūt vispār nekas nav jādara, jo autors spētu projekta risinājumus loģiski paskaidrot un pamatot, bet tā vietā viņš, pēc pasūtītāja atstāstītā, taisa izmaiņas projektā un jūs par to vēl samaksājat. Vai arī autors tik un tā pats nāk diskutēt par savu projektu. Zaudēts tikai visu iesaistīto laiks.

Saskaņā ar "Nolikums par projektētāju darba un pakalpojumu apmaksu celtniecībā" (apstiprināts ar Latvijas Arhitektu savienības kongresa lēmumu 2005. gada 29. aprīlī) - situācijas apsekošana, izejas dati, tehniskie pieprasījumi 3%, - skiču projekta saskaņošana 2%, - tehniskā projekta saskaņošana 3%. Visi % no kopīgās projektēšanas darbu summas. Bet praksē tas viss parasti jau nedarbojas. Vienīgi cieši jāvienojas, ka pasūtītājs darbu uskata par pabeigtu un samaksā par tehnisko projektu tad, kad tas ir akceptēts. Par skiču projektiem jāvienojas - cik pirmais un cik katrs nākošais variants, vai vispār - bez variantiem - par skiču projektu tik un tik, par tehnisko tik un tik. Viss.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******    **     **  ********  ********   **     ** 
 **    **   **     **     **     **     **  **     ** 
 **         **     **     **     **     **  **     ** 
 **   ****  *********     **     **     **  **     ** 
 **    **   **     **     **     **     **  **     ** 
 **    **   **     **     **     **     **  **     ** 
  ******    **     **     **     ********    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727