UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Būvatļauja uz privātpersonu
Autors: BJ ()
Datums: 08/07/2015 10:26

Vai pēc jaunā likuma varu saņemt būvatļauju uz sevi kā privātpersonu vai tikai uz konkrētu uzņēmumu kurš veic darbus? Padomā ir koka karkasa mājas celtniecība, bet par cik darbus veiks dažādi uzņēmumi un lielu daļu arī paši vai es varu saņemt būvatļauju uz sevīm? Un kādi dokumenti man ir jāiesniedz būvvaldē darbu uzsākšanas atļaujas saņemšanai, ja taisu uz privātpersonu?

Re: Būvatļauja uz privātpersonu
Autors: No malas ()
Datums: 08/07/2015 12:33

Jaunie Ēku būvnoteikumu nosaka, ka nav nepieciešams uzņēmums. Pārējie nosacījumi, kas jāizpilda rakstīti būvatļaujā.

107. Būvētājam būvdarbu veikšanai NAV nepieciešamas pastāvīgas prakses tiesības arhitektūras vai būvniecības jomā, ja:
107.1. būvētājs savām vajadzībām būvē, novieto, pārbūvē, atjauno, konservē vai nojauc pirmās grupas ēku vai tās daļu vai otrās grupas viena dzīvokļa dzīvojamo ēku vai tās daļu un palīgēkas, kā arī lauku saimniecības nedzīvojamās ēkas, kas nav augstāks par diviem stāviem un kuru apbūves laukums nav lielāks par 400 m2 un būvtilpums – par 2000 m3;

Re: Būvatļauja uz privātpersonu
Autors: Slotaskāts ()
Datums: 08/09/2015 20:28

Nupat saņēmu būvatļauju uz sevīm.
Nebij problēmas būt privātpersonai.
Arī plānoju koka karkasu.

Protams, cik, saprotu, būvatļaujā var būt konkrētās pašvaldības specifiskās prasības. Viens, kas noteikti būs vajadzīgs ir būvnieka civiltiesiskā apdrošināšana par jēdzīgu summu, to prasa jaunais likums obligāti.
Iespējams vēl kaut ko tev būvvalde var paprasīt, bet tas viss tiek ierakstīts būvatļaujā sekcijā par izpiildāmiem priekšnosacījumiem celtniecības darbu veiktsākšanai. Protams, būvinspektors manuprāt to arī uz pirxtiem var apskaidrot.

Rēķinies, ka pirms būvatļaujas ir domes sēdes par projekta saskaņošanu, kas var ievilkties uz 2-4 nedēļām, un tad pati būvatļauja arī var uz max (pēc likuma) mēnesi vilkties. Protams, atkal, atkarīgs vai tu esi Rīgā vai kaut kur vientulībā.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.