UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Robežu lietas
Autors: arre ()
Datums: 04/04/2016 09:58

Vai kāds var pakomentēt kāds juridiskais statuss ir kadastrs.lv atrodamajai kartei, kurā attēloti zemes gabalu robežu plāni?
Lieta tāda, ka pavisam nejauši šo karti apskatīju un konstatēju, ka viena robeža tur iezīmēta manā zemē. Zeme atrodas lauku apvidū, ciematā un iemērīta 1993. Robežu plānā norādīts, ka robežu krustpunkti atzīmēti ar metāla caurulēm. Reāli neviena caurule nav atrodama, bet faktiskās robežas nospraustas ar žogiem, kas faktiski jau tādā paskatā bija uzbūvēti pirms zemes mērīšanas. Pēc tās kartes sanāk, ka kaimiņš to žogu var nest uz manu pusi nošķiebjot man vismaz 1/10 ha no jaunstādītā augļu dārza. Ar veco kaimiņu bija labas attiecības, bet šobrīd tas īpašums izlikts pārdošanai, to i uztraucos.

Re: Robežu lietas
Autors: jtdesign ()
Datums: 04/04/2016 10:38

Pašam digitāli uzmērīts robežu plāns ir? Tad sauc mērnieku, lai nosprauž (pārsprauž) robežas, rezultātā noformējot aktu, attiecīgie kaimiņi no visām pusēm tiek pieaicināti un parakstās uz akta.

Ja tāda plāna nav (93.gadā vēl mērīja ar trīsstūri), reizē tas tiek izgatavots, pārējais process tāds pats.

kadastrs.lv ir tikai informatīvs avots.

Re: Robežu lietas
Autors: ints45 ()
Datums: 04/04/2016 11:35

kadastrs.lv nav tikai informatīvs avots. Tas ir vienīgais oficiālais īpašumu robežu reģistrs. Vienīgi katras robežas statuss un juridiskā situācija var būt atšķirīga

Re: Robežu lietas
Autors: amatieri ()
Datums: 04/04/2016 11:39

Vajag salīdzināt platības - cik rāda kadastrs.lv un cik - Tavi papīri.
Kā nesen teica TV - Kadastrs.lv informācija ir pamats nek. īp. nodokļa aprēķināšanai.

Re: Robežu lietas
Datums: 04/04/2016 12:34

Diemžēl ar lielu varbūtību var sanākt, ka no tās strēmeles ar zemi būs jāšķiras. Instrumentālās robežas ir faktiskais atskaites punkts un tas kas ir vizuāli ierakstīts un ierādīts senākos laikos nav aktuāli. Tas nav izņēmuma gadījums - man vienam meža gabalam pazuda apmēram 1 ha - zemesgrāmatā ierakstītie hektāri nav reālie un tas nav atskaites punkts mūsdienās. Protams var filosofēt cik tas ir negodīgi, bet tā nu tas ir. Es pat īsti neesmu iedziļinājies, kāpēc tās atšķirības notiek un kāpēc un viena un ne cita zemes rēķina.

Re: Robežu lietas
Datums: 04/04/2016 12:36

Starp citu, lauksaimniecības zemei man pēc instrumentālās mērīšanas 2 vietās palielinājās zemīte, lai gan vecās kupicas vēl bija ieraktas no 90tajiem. Kaimiņš plātīja rokas un sauca to par zādzību un stumdīja pēc sava prāta, bet tad atbrauca pašvaldības zemes ierīcības vīri un teica, lai netaisa jokus. Tā nu tas ir.

Re: Robežu lietas
Datums: 04/04/2016 12:42

Turklāt interesanti bija tas, ka vecās robežas gāja gar labi redzamiem vizuāliem objektiem - vienā vietā man bija ceļš kā robeža un otrajā vietā apstādījuma dzīvžogs. Pēc instrumentālistiem sanāca, ka man aiz ceļa parādījās nelikvīda 8m platuma strēmele ar zemi un tas pats pie dzīvžoga. Es arī to lietu pamanīju netīšām, kad bija jāzīmē platību bloki Lauku atbalsta dienestā.

Re: Robežu lietas
Autors: arre ()
Datums: 04/04/2016 12:44

Man ir zemes robežu plāns, rakstīts, "sastādīts pēc 1999.gada robežu ierādīšanas materiāliem M 1:5000 ar M 1:10000 noteiktību".
Salīdzinot zemes gabala kontūru uz šī robežplāna ar kadastrs.lv atrodamo karti skaidri redzams, ka kontūras atšķiras - kārtīgi nogriezts viens stūris. Platība robežplānā un kadastrs.lv norādīta identiska.
jtdesign - vai mērnieki pirms darba līgšanas dod arī konsultācijas? respektīvi, negribētu samaksāt naudu par mērīšanu, lai finālā sevi apmērītu. tad es labāk gaidīšu, ko piedāvās jaunais kaimiņš.
un kur vispār meklēt mērnieku - ss.lv?

Re: Robežu lietas
Datums: 04/04/2016 12:49

Nu arre es tavā vietā noteikti gaidītu ko darīs kaimiņš, jo ja tu izsauksi mērnieku, viņš tev ievilks par sliktu robežu un tu vēl apmaksāsi pakalpojumu par vienu robežpunktu apmēram 40-60 eur. Tas ir standarta pakalpojums, kad mērnieks atjauno robežpunktu. Ja jau ir bēdas, tad lai vismaz kaimiņš apmaksā to mērnieku nevis tu.

Re: Robežu lietas
Autors: amatieri ()
Datums: 04/04/2016 12:58

Ja platības uz papīra un elektr. kartē ir vienādas, tas nozīmē, ka kaut kur citur atkal Tu vari pazaudēto gabalu nogriezt no cita kaimiņa, bet _KURŠ ta GRIEZĪS PIRMAIS????

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **        **  **    **  ********   **     ** 
 **  **  **        **  ***   **  **     **  **     ** 
 **  **  **        **  ****  **  **     **  **     ** 
 **  **  **        **  ** ** **  **     **  ********* 
 **  **  **  **    **  **  ****  **     **  **     ** 
 **  **  **  **    **  **   ***  **     **  **     ** 
  ***  ***    ******   **    **  ********   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727