UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Uzmanību - nepamatoti iekasē nodevu būvatļaujas saņemšanai
Autors: skonto ()
Datums: 15/07/2016 00:04

Kārtojot dokumentus iesaku pasekot tam, cik jūs maksājat par būvatļaujas saņemšanu un kādas summas ir noteiktas pašvaldības saistošajos noteikumos.
Man ir diezgan nelāga pieredze, jo 70 eiro vietā par būvatļauju, būvinspektors man izrakstīja maksāt 114 eiro.
Īsumā, uzsākot projektēšanu, būvvalde prasa samaksāt vienu daļu no nodevas, un otru daļu, saņemot apstiprinātu projektu. Bet vēl saņēmu trešo maksāšanas paziņojumu, kad iesniedzu civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas polisi, lai izpildītu būvdarbu uzsākšanas nosacījumus. Būvniecības ieceres process ilga gandrīz divus gadus, bet likumā noteiktajos termiņos esam iekļāvušies.
Zvanīju gan būvinspektorei un jautāju, kas tie par "pigoriem" un pēc kuriem noteikumiem tad viņa skatās nodevas likmi? Man atbildēja, ka vēl paskatīšoties noteikumos, bet tomēr man par pārsteigumu, atnākot pēc būvatļaujas, maksāšanas paziņojums nebija anulēts un sekretāre būvatļauju neizsniedza, kamēr es nesamaksāšot vēl.
Laimīgā kārtā man gan bija saglabāti maksājuma dokumenti, ko biju samaksājis. Uzrakstīju arī pretenziju, lai paskaidro, kāpēc būvinspektors izraksta maksāšanas paziņojumus par summām, kas pārsniedz noteikto nodevas likmi?
Man ir stipras aizdomas, ka ne man vienīgajam tādi "pigori" ar būvvaldi.
Silti iesaku saglabāt visus maksājumu dokumentus un pašiem pastudēt pašvaldību nodevu likmes. p.s. konkrēti stāsts ir par Jelgavas pilsētas būvvaldi.

Re: Uzmanību - nepamatoti iekasē nodevu būvatļaujas saņemšanai
Autors: PikkO ()
Datums: 15/07/2016 08:11

var just, ka esi sašutis ....
savu taisnību panāci ??? .... malacis !!!

Re: Uzmanību - nepamatoti iekasē nodevu būvatļaujas saņemšanai
Autors: binary ()
Datums: 15/07/2016 08:18

Pēc komentāra spriežot, neko viņš nepanāca, vien uzrakstīja pretenziju, uz kuru atbildi vēl nav saņēmis.

Re: Uzmanību - nepamatoti iekasē nodevu būvatļaujas saņemšanai
Autors: skonto ()
Datums: 15/07/2016 09:14

Protams, ka būvatļauju saņēmu, bet tas nenotika tā uzreiz. Man vajadzēja uzrādīt maksājuma dokumentus un noteikumos iebikstīt to punktu, kurš nosaka maksu tik 70 eiro...

tāpēc saku, ja jūs nelasīsiet paši noteikumus un nekrāsiet maksājumu dokumentus, no jums var pieprasīt nepamatoti lielāku maksu, kā ir noteikts saistošajos noteikumos.

Re: Uzmanību - nepamatoti iekasē nodevu būvatļaujas saņemšanai
Autors: skonto ()
Datums: 15/07/2016 09:25

jā, smieklīgākais bija tas, ka būvinspektors atrunājās, ka vēl citi inspektori esot izrakstījuši maksāšanas paziņojumus.
Sanāk, ka būvvaldē katrs inspektors izraksta maksāšanas paziņojumus un nekāda kopēja uzskaite nepastāv?

... protams, ka atrakstīsies kaut ko. Bet gribēju pabrīdināt citus būvētājus, ka var nepamatoti prasīt lielākas summas, kā ir noteikts noteikumos.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.