UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Iet uz lapu: 12345Nākošā
Pašreizējā: 1 no 5
meistari un priekšapmaksas
Datums: 07/07/2022 11:54

Laba diena!

Te skatos caur getapro lapu meistarus, viens it kā sakarīgs prasa priekšapmaksu kkādus %.

Jautājums kā pareizāk te darīt, jāprasa noteikti līgums ar parakstu vai kā? Nav bijusi pieredze jo nav bijusi vajadzība pēc nepazīstama meistara. Bet ja nosauks tāmi piem 3000 tad gribētos garantijas ka pēc priekšapmaksas nepazudīs.

Jūsu ieteikumi?

Re: meistari un priekšapmaksas
Autors: Katls ()
Datums: 07/07/2022 12:35

Naudu stingri turēt savā kabatā, maksāt pec grafika par padarīto. Materiālus pirkt pašam. Apskatīt cilvēka portfolio. Sazinaties ar pāris iepriekšējiem pasūtītājiem. Pameklēt sudzības internetā.

Re: meistari un priekšapmaksas
Autors: Janissssss ()
Datums: 07/07/2022 13:22

Viss atkarīgs no tā ,kas pa darbu veicams. Daudzus darbus bez priekšapmaksas ir normāli nedarīt. Ja pasūtītājs pārdomā ,matreāls un darbs aiziet pa pieskari.

Re: meistari un priekšapmaksas
Autors: Vecpils ()
Datums: 07/07/2022 16:13

Ja gribi būvēt bez uzmetieniem un liekas kavēšanās, tad nekādas priekšapmaksas!
Par matereālu maksāju tikai, kad tas ir piegādāts objektā. Ja pasūtījums lielāks, tad matereālu pērku pats.
Maksāju par padarīto. Ja kāds dikti uzstāj uz priekšapmaksu, nu nekas būs cits, kurš izdarīs bez tās. Tu kā pasūtītājs nekur nepazudīsi, ko nevar teikt par meistariem...

Re: meistari un priekšapmaksas
Datums: 07/07/2022 17:21

Nu man arī tā priekšapmaksa šķiet dīvains pasākums. Es saprotu ka tu maksā par eksistējošu produktu, kas jāapmaksā pirms tiek izsūtīts. Bet darbs vispirms jāizdara iekams prasīt par to naudu. Savā darbā nevienu projektu neapmaksā pirms tas nav nodots ekspluatācijā un darbs tiek novērtēts. Vienīgais ko pasūtītājs uzreiz apmaksā ir materiāli.

Par to materiālu pirkšanu tikai liekas varētu ieekonomēt ja meistars pērk uz firmu, cik saprotu tad var dabūt šādu tādu atlaidi. Lai gan nezinu kā ir ar celtniecības materiāliem.

Re: meistari un priekšapmaksas
Autors: Robis777 ()
Datums: 07/07/2022 19:59

Obligāti ir jāatrunā kvalitāte pirms darbi tiek uzsākti, lai nebūtu pēc tām strīdu.

[work12345678.wordpress.com]

Kā arī ir jābūt detalizētai tāmei, lai nav strīdu par to, kas un kā tiek darīts.

[docs.google.com]

Re: meistari un priekšapmaksas
Autors: saulis ()
Datums: 07/07/2022 20:13

Nekādu priekšapmaksu.

Materiālus pērc pats. To iedomāto atlaidi par materiāliem "meistars" iesūks sev nāsīs. Jāskatās protams, kas par materiāliem un cik daudz. Tad konkrēti jāpajautā kāda cena un kāda veikala cena. Maksāt tikai kad piegādā. Ja tu pats veikalā pērc, tad protams pēc veikala nosacījumiem, jo tas nevar gaisā tā vienkārši izkūpēt atšķirībā no "meistara"

Re: meistari un priekšapmaksas
Autors: Aldiss ()
Datums: 07/07/2022 22:43

Ne visos, bet daudzos gadījumos prātīgāk ir vienoties par sasniedzamo rezultātu un gala (kopējām) izmaksām. Lai meistars pats meklē materiālus.
Ja pirksi pats, kaut pēc meistara saraksta, visdrīzāk tur būs kaut kas lieks un ar pamatīgu rezervi, lai tikai nepietrūktu. Tad vēl ne to nopirksi, ko vajadzēja.
Ja meistaram materiāls jāpērk no savas peļņas daļas, pusplāksnes riģipša uz miskasti neceļo.

Re: meistari un priekšapmaksas
Autors: agrais ()
Datums: 08/07/2022 05:02

To vecpils...Nu izskatas ka tev tikai runasana tur, nevis reala būvniecība. Un teresanti kur tu ta dabūsi tos meistarus lai ta nemtu citus, ja siem kas nepatiks. Labiem meistariem rinda sobrid uz gadu, pusgadu, ka nu kuriem darbiem. Drizak vini tevi pasūtīs det, kad saksi čakaret ar naudam. Un neviens, nu vismaz nezinu tādus, nepirks materialus par savu naudu...Nu varbut lielas firmas, bet mazas brigades jau nu noteikti ne. Jo pasutītaji arī visadi, tadi brīnumi laika gaita redzeti...Un avansu ņems visi, tada nu ir sistema..Bet tas atkal atkarīgs kadi darbi, cil ilgs laiks veicamajiem darbiem, apjomi.. Nu nav tik vienkarsi ta lieta.Jo ka jau teicu...uz labiem meistariem rindas garas....Man pasam jumts jamaina, pats un viens to izdarīt nevaru.Tad nu zinama brigade to var tikai nākoso gadu izdarīt, rinda...Un protams ka piekritisu vinu noteikumiem, neviss tur saksu savas pravas kačāt. Vini vienkārsi aizies pie cita......Un citus negribu,zinu ka sie strada,zinu vinu tempus un kvalitati.Bet tas varbut tamdel ka pats ar celtniecību nemos, zinu visas tas nianses. Bet kadam dator tarpam varbūt liekas...nu tik visi celtnieki nāks un apčakares.Protams, ir jau visadi gadijumi, bet abpuseji....Arī pasūtītaji visadi čuģiki patrāpās.Ir pat bijis ka uzrez jau redzu...te nav vērts ielaisties, lai būvē pats...

Re: meistari un priekšapmaksas
Autors: agrais ()
Datums: 08/07/2022 05:13

Vispar gribetu redzēt to brigādi, kura par savu naudu noperk blokus majai, jumtu, santehnikis santehniku,utt...Kadu skruvi un smilspapiru vel butu saprotams, ne jau nu lielos, dargos materialus...Es ar flizesanu daudz ņēmos, tak ne prata nenāca kaut ko par savu naudu pirkt...nu nerunajot par kadiem sīkumiem. Un arī avansu prasiju uz lielakiem darbiem. nepatīk...flīze pats.

Iet uz lapu: 12345Nākošā
Pašreizējā: 1 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  **     **  ********   **    ** 
 **     **  ***   ***  **     **  **     **  **   **  
 **     **  **** ****  **     **  **     **  **  **   
 **     **  ** *** **  *********  ********   *****    
 **     **  **     **  **     **  **         **  **   
 **     **  **     **  **     **  **         **   **  
 ********   **     **  **     **  **         **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727