UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Zemes mērķa mainīšana
Autors: uld ()
Datums: 26/06/2006 18:24

Gribu zemes gabala (apm. 5ha) daļai noteikt citu lietošanas mērķi (0.25ha apbūve), neatdalot to atsevišķā zemes grāmatā. Aizgāju uz pašvaldību, uzrakstīju iesniegumu, pēc pāris nedēļām saņēmu rakstisku pozitīvu atbildi. Pašvaldība teica, ka ar iedoto papīru esot jāiet uz Zemes dienestu. Aizgāju uz VZD, atdevu papīru, jautāju, kas tālāk jākārto, bet neviens nespēja atbildēt.
Vai tiešām ar to viss skaitās nokārtots? Aizdomīgi liekas tas, ka zemes plānā nekur neparādās, ka kaut kādai daļai tagad skaitās apbūve. Pašvaldībā, kad raksīju iesniegumu, viņiem pat neinteresēja kurā vietā būs apbūve - galvenais, ka zemes nodoklis mainīsies. Zvanīju uz VZD - tur 5x pārsūtīja zvanīt uz citu numuru, bet tā arī neviens neko nepateica.
Varbūt kādam ir pieredze šādā situācijā?
Paldies.

Re: Zemes mērķa mainīšana
Autors: IneseX ()
Datums: 26/06/2006 18:31

Man bija jādodas uz rajona LAD (Lauku atbalsta dienests vai tamlīdzīgi - mūžīgi aizmirstu, kā tas kantoris saucas) un jālūdz transformācijas atļauja. tas gan bija tāpēc, ka es tur grasījos būvēt māju. Tad viņi izskata iesniegumu mēneša laikā un dod tādu atļauju vai arī atsaka. Es domāju, ka Tavā gadījumā arī der painteresēties tur. Tā atļauja derīga 2 gadus, tajā laikā jāsabūvē un jāsauc mernieki, lai uzmēra konkrēto apbūves teritoriju un tālāk gan nezinu, kas jādara - laikam jāiet uz pašvaldību, ZD un tālāk uz ZG.

Re: Zemes mērķa mainīšana
Autors: gh ()
Datums: 27/06/2006 17:11

1. zemes vienībai lietošanas mērķi nosaka pašvaldība (izvērtējot vai tas atbilst teritorijas plānojumam);
2. Valsts zemes dienests reģistrē Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā nekustamā īpašuma lietošanas mērķi un tam piekrītošo platību.

Ja gribi, lai zemes robežu plānā parādās, ka 4.75 ha ir lauksaimniecības zeme un 0.25 ha ir atbilstoši jaunajam zemes lietošanas mērķim – pārtaisi plānu.

+ 2006.gada 20.jūnijā Ministru kabinets ir pieņēmis jaunus noteikumus par nek.īp. lietošanas mērķiem. Ja interesē, nākotnei:

[www.mk.gov.lv]

Re: Zemes mērķa mainīšana
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 27/06/2006 22:10

Jā, "vienkārša" mums tā zemes administrēšanas sistēma. Līdz šim esmu sastapis vismaz trīs dažādus ar zemes izmantošanu saistītus dalījumus:
1. Pašvaldības kādreiz noteiktais un VZD reģistrētais, visam gabalam kopīgais nekustamā īpašuma lietošanas mērķis. To it kā lietojot kadastrālās vērtēšanas vajadzībām, par to runā arī GH minētie jaunie noteikumi;
2. VZD vai mērnieku izsniegtā robežplāna tabulā noteiktie lietošanas veidi konkrētām platībām gabala iekšienē. Tos, cik zinu, izmanto nodokļu rēķināšanai, un tieši tiem būvējoties veic transformācijas procedūru lauksaimniecības/meža dienestos.
3. Teritorijas plānojuma grafiskajā daļā attēlotie atļautās izmantošanas veidi, kuriem atbilstošie apbūves un izmantošanas noteikumi arī nosaka, ko uz zemes drīkst darīt, būvēt, transformēt.
Man jau liktos vienkāršāk, ja būtu tikai viena veida dalījums, bet kungiem redzamāk...

IneseiX -
man nav skaidrs, kas jāsaprot ar MK noteikumos 2004-619 minēto "pēc visu ar zemes transformāciju saistīto darbību pabeigšanas". Manuprāt, jau pēc pamatu izbūves vajadzētu varēt lietošanas veidu mainīt, jo zeme vairs nav arama. Es, piemēram, neplānoju pilnībā pabeigt visas sētas būvniecību nedz 2, nedz 2+2 gados.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **   ******    ********  **      ** 
    **     **     **  **    **      **     **  **  ** 
    **     **     **  **            **     **  **  ** 
    **     *********  **   ****     **     **  **  ** 
    **     **     **  **    **      **     **  **  ** 
    **     **     **  **    **      **     **  **  ** 
    **     **     **   ******       **      ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727