UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Majas nodosana ekspluatacijaa
Autors: E ()
Datums: 10/07/2007 17:38

Labdien!

Es buveju prieksh sevis maaju un veel vismaz kaads pusgads, kameer to pabeigshu. Tacu ir jautajums par nodoshanu ekspluatacijaa:
1) Kur man buus jaagriezhaas un kaadi dokumenti man buus vajadziigi? (varbuut man jau tagad vajag pietaupiit kaut kaadas materialu pavadzimes/cekus, vai ko tml.)
2) Kaadaam lietaam parasti pieversh uzmaniibu? (cik saprotu, tad atbrauks kaads un to visu uz vietas piefiksees)
3) Kaads vispaar ir minimums, lai nodotu maaju ekspluatacijaa? (tualete, dusha, virtuve, istaba? Kanalizacija, udens un apkure?) Kaa ar arejo/iekshejo apdari?
4) ja man ir iebuvets viens logs vairaak nekaa projektaa, vai man vajadzees taisiit kaut kaadu saskanjojumu, nest arhitektam, tad atkal uz buvvaldi?

Re: Majas nodosana ekspluatacijaa
Autors: Tomiašs ()
Datums: 10/07/2007 20:07

Tev nekad to māju nenodod!

Re: Majas nodosana ekspluatacijaa
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 10/07/2007 21:02

Vismaz daļa teorijas ir šāda:
[www.em.gov.lv]

Re: Majas nodosana ekspluatacijaa
Autors: E ()
Datums: 10/07/2007 22:33

Paldies!

Izskataas jau nezheliigi. Vai man pilnigi visaam komunikacijaam vajadzees dabuut parakstus no attiecigajiem sertificetajiem specialistiem (udensvadam, kanalizacijai,utml.)?

Un kaa no praktiskaas puses?
Vai visi tie dienesti, kas ir izsniegushi man tehniskos noteikumus, tieshaam sutiis savu cilveku/-us parbaudiit attiecigo noteikumu izpildi?

Re: Majas nodosana ekspluatacijaa
Autors: trakais ()
Datums: 10/07/2007 23:54

atslaabsti - daudz esi dzirdeejis gadiijumus,kad kaada privaatmaaji ir piespiedu kaartaa nojaukta,jo kaut kas nav saskanjots vai kaads logs par daudz? jeblja muusu banaanu republikaa bija un buus - tas ir fakts. privaatmaajaam galvenais ugunsdroshiibas normas pusliidz izpildiit - viss pareejais ir runaajams un daraams - vis atkariigs no personazha,kas uzstaajas. nebuus tev taa maaja jaanojauc - to es tev garanteeju. galvenais nezheelo naudu labiem dzerekljiem un konchaam. Lai veicas!!!


Re: Majas nodosana ekspluatacijaa
Autors: ms ()
Datums: 11/07/2007 00:24

Arii gatavojos nodoshanai - saaku ar to, ka aizgaaju pie pagasta buuvinspektora un dabuju gatavu sarakstu, ko tieshi vajag. Tur bija inventarizaacija, ugunsdzeeseeji, uudens analiize, visi maajas un maajas celshanas dokji, vel tiek prasiits zhogs gar ielu, numura plaaksne, karoga tureetajs utt. Nodoshanas terminju var arii pagarinaat, pie taa pasha buuvinspektora.
Cik dzirdeets, parasti naakas izteikt pateiciibas, bet tas jau tagad pie mums ir legaali :D

Re: Majas nodosana ekspluatacijaa
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 11/07/2007 16:20

Manā PAU "pažarnieki" un "sanitāri" nebija pieprasīti, paklausīju šeit pat forumā ieteiktajam, lai noteikumus tomēr izņemot, citādi būšot problēmas pie nodošanas. Tagad lasot nodošanas noteikumu 4.punktu secinu, ka līdz ar noteikumu izņemšanu uz šo institūciju akceptu pie nodošanas esmu brīvprātīgi uzprasījies pats.

Esmu dzirdējis, ka kautkādos gadījumos prasot sertificēta skursteņslauķa akceptu. Kura institūcija? Manos "pažarnieku" noteikumos minēts tikai "ugunsdrošības" LBN-201. "Apkures" LBN-231, kurā tiešām rodamas ar skursteņslauķa arodu saistītas ugunsdrošības normas, noteikumos nav minēts.

Vai ir vēl kādas MK noteikumos 2004-299 "par būvju pieņemšanu ekspluatācijā" tieši neminētas lietas, kuras var pieprasīt pirms ēkas nodošanas? Augstāk pavīdēja, piemēram, ūdens analīzes. Man izdotajos noteikumos "sanitāri" pieprasa ievērot MK not. 2004-43 "Aizsargjoslu ap ūdens ņemšanas vietām noteikšanas metodika", kuru 5. punkts vēsta, ka ap akām, urbumiem un avotiem, kurus savām vajadzībām izmanto individuālie ūdens lietotāji (fiziskās personas), aizsargjoslas nenosaka.

Re: Majas nodosana ekspluatacijaa
Autors: KOHINURS ()
Datums: 11/07/2007 18:08

Diez vai vajag sevi šaustīt, ka esi uzprasījies uz VUGD un Sabiedrības vides aģentūras atzinumiem. Kaut kā praksē nav gadījies, ka bez šiem papīriem kaut ko varētu nodot ekspluatācijā.

Par kurtuvēm, kamīniem, skursteņiem - tur darbojas Latvijas Skursteņslaucītāju brālības (ir tādi) locekļi, kuri var izdot aktus par esošo vai izbūvēto atbilstību drošai ekspluatācijai. Visas būvvaldes ģimenes mājai to neprasa, bet, ja prasīs, tas jau nav nekas lieks - pašam sirds mierīgāka, ja ir atzinums, ka tavā mājā krāsnis, plītis un skursteņi ir kārtībā.

Par dzeramo ūdeni līdzīgi kā ar skurssteņslaucītājiem. Var jau paprasīt, bet parasti jau cilvēks tās analīzes taisa pats priekš sevis. Aizsargjoslas ūdens ņemšanas vietai jau ir no citas operas. Ja projekts akceptēts, un izbūvēts pēc projekta, tad jau vajadzētu visam būt kārtībā.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.