UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Zeme ir ar ko sakt?
Autors: parless ()
Datums: 01/08/2007 00:20

Esam beidzot nopirkushi zemi Marupee,ZG ,robezu plans ar ar visam aizsargjoslam un sarkanajam linijam,adresi ir,gjeodezes sledziens ir. A ko talak? Vajag vel kadu papiru pirms sakt projektet? Iet pie projektetaja lai sak skicu projektu vai uz Marupes pagastu lai iesniegtu buvniecibas pieteikumu,tad tikai sakt projekteshanu. Un jautajums par projektiem - saprotu ir skicu projekts un tehniskais projekts.Lai dabutu atljauju privatmajas buvniecibai uzsakshanai uzreiz vajag abus,jeb sakumaa vajag skicu projektu un tad lai nodotu ekspluatacija tad arii tehnisko projektu? Ko ietver skicu projekts un ko tehniskais projekts? Ir pieredze tiri tehniski buvniecibaa,bet ir 0 pieredze dokumentu sagatavoshanaa,lai uzsaktu privatmajas buvniecibu.Kada reali Jums pieredze ar savas privatmajas buvniecibu un projektu?

Re: Zeme ir ar ko sakt?
Autors: gradis ()
Datums: 01/08/2007 05:44

Sveiki!

Lai saņemtu būvatļauju un arī lai varētu uzbūvēt kvalitatīvu māju, protams, vajadzīgs saskaņots tehniskais projekts, kurā ietipst vismaz arhitektūras, būvkonstrukciju, ģenerālā plāna un ārējo inženiertīklu daļas. Pie projektētāja aizņemt rindu var griezties tūlīt, bet vajadzīgi ir šādi dokumenti - Zemes grāmata, zemes robežu plāns, plānošanas un arhitektūras uzdevums no Mārupes pagasta būvvaldes un topogrāfiskais uzmērījums. Ja topogrāfija vēl nav, tad arī iesaku iestāties rindā uz šo pakalpojumu, kuru parasti sagatavo trīs mēnešu laikā, bet bez kura nevar strādāt arhitekts, un arī nevar saņemt tehniskos noteikumus.

Re: Zeme ir ar ko sakt?
Autors: parless ()
Datums: 01/08/2007 17:20

Paldies,
tad kadel vajadzigs skicu projekts?,ja jabut tehniskajam projektam shaa vai taa? Ko tad ietver skicu projekts, vai tad ne arhitekturas un buvkonstrukciju rasejumus?

Re: Zeme ir ar ko sakt?
Autors: 123 ()
Datums: 01/08/2007 17:33

pirms projektēšanas vajag būvvaldē izņemt arhitektūras projektēšanas uzdevums, laikām tā sauca, tur ir aprakstīts kādas ir prasības prjektam.

Re: Zeme ir ar ko sakt?
Autors: gradis ()
Datums: 01/08/2007 18:34

skiču projekts ir vajadzīgs galvenokārt klientam pašam (ja nav prasīts PAU un Mārupē to privātmājām arī neprasa), jo tas ir kopējas sadarbības arhitektam ar pasūtītāju rezultāts

Re: Zeme ir ar ko sakt?
Autors: parless ()
Datums: 01/08/2007 18:39

Paldies,taa jau arii likas,ka var iztikt bez skicu projekta,jo kas un kaa bus ir skaidrs un tads kaa neliels skucu projekts jau gatavs.

Re: Zeme ir ar ko sakt?
Autors: aaaa ()
Datums: 03/09/2007 05:20

Pirmais vajag arhitektūras un plānošanas uzdevumu no būvvaldes - aizej un pēc pāris dienām dabūsi - tur skaidri rakstīts ko vajag un no kādām iestādēm. Ar to vispār viss sākās, tad vajag obligāti topeni un principā vairāk neko, tad var arhitekts sākt projektēt - pareizāk - projektēt jau var arī bez topenes, jo mums jau zeme daudz maz līdzena - jo topeni taisa ap mēnesi - līdz 2-iem, atkarīgs no kantora, tad kad būs, iedod arhitektam.

Re: Zeme ir ar ko sakt?
Autors: Pow ()
Datums: 03/09/2007 18:27

aaaa, tici man, topogrāfijas taisīšanas laikam nav nekāda sakara ar zemes līdzenumu. Tie mēneši paiet saskaņojot topogrāfiju un gaidot uz visādiem VZD un Rīgas Ģeometriem, kas neievēro termiņus. Uzmēra parasti vienas dienas laikā. Un vajag ar mērnieku kantori sarunāt lai iedod tādu nesaskaņotu variantu priekš arhitekta. Tas tā, ja grib lai viss iet raiti un bez bremzēšanas.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **   ******   **    **   *******  
  **   **   ***   **  **    **  ***   **  **     ** 
   ** **    ****  **  **        ****  **  **     ** 
    ***     ** ** **  **        ** ** **   ******** 
   ** **    **  ****  **        **  ****         ** 
  **   **   **   ***  **    **  **   ***  **     ** 
 **     **  **    **   ******   **    **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727