UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Pašreizējā: 2 no 4
Re: izmaksas projekta piesaistei u.c atļaujām
Autors: Ambrosio ()
Datums: 06/09/2007 17:49

Tiešām jauks disputs :) td, ja Tu izlasītu kārtīgi, ko es uzrakstīju, tad:

* Es iztērēju ap 10 stundām, lai dabūtu visus tehniskos noteikumus un dokumentus, kas bija norādīti PAU. Šim darbam NOTEIKTI nav nepieciešams nekāds speciālists - visur vienkārši uzrakstam iesniegumu, pieliekam nepieciešamo dokumentu kopijas, samaksājam, pēc laika (ja nemaldos max bija ap 3 nedēļām) izņemam dokumentus.

* Arhitekts Salaspils būvvaldē bija 2 reizes. Maksimums, ko tas viņam aizņēma laika ziņā ir 3-4 stundas ar visu ceļu.

Tā kā es neesmu teicis, ka visu daru tikai pats - ir lietas, kas jādara speciālistiem. Es tikai saku, ka dažreiz (parasti ar celtniecību saistīti cilvēki) piedāvā pilnīgi neefektīvus risinājumus par attiecīgi pilnīgi neadekvātām cenas, kaut gan to pašu rezultātu var sasniegt ar daudz mazākām izmaksām.

P.S. Man gan liekas, ka šajā forumā diez vai ir sastopami cilvēki, kas operē ar simtiem tūkstošu latu mājai. Piekrītu, ka no tādiem bagātniekiem mierīgi var un plēst bezjēgā naudu (arhitekti, speciālisti, celtnieki :) )

Re: izmaksas projekta piesaistei u.c atļaujām
Autors: td ()
Datums: 06/09/2007 20:32

...šodienas mājas izmaksa ~700 Ls/m2, ti 100 m2 māja maksā no Ls 70 000, zeme ~ 50 Ls/m2, ti 1000 m2- 50 000 Ls, kopā Ls 120 000- kāds šeit mēgina iestāstīt, ka kaut kas notiek zem simttūkstošiem...

Re: izmaksas projekta piesaistei u.c atļaujām
Autors: aaaa ()
Datums: 06/09/2007 20:43

Šobrīd apmēram 20-30km rādiusā ap Rīgu uzcelt nelielu māju un nopirkt zemi manuprāt mazāk par 140 000 Ls (pašizmaksa) ir nereāli - ja vien visu nedara pats, jo liela daļa aiziet strādnieku algās, bet nu materiāli arī tagad ir kreizī cenās.

Re: izmaksas projekta piesaistei u.c atļaujām
Autors: gradis ()
Datums: 06/09/2007 22:17

Šoreiz gan piekrītu td. Brīžiem nesaprotu pasūtītājus, kas grib būvēt māju par vismaz 100 līdz 150 tūkstošiem, bet kaulējas ar arhitektiem par pārsimts latiem un meklē lētos variantus.

Re: izmaksas projekta piesaistei u.c atļaujām
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 06/09/2007 23:21

Diez vai vairums foruma diskutētāju (pat ja liela daļa būtu hipotekāro kredītu ņēmēji) operē ar trīsciparu summām kilolatos :)
Savukārt ideāla un reālā individuālā būvētāja un arhitekta sadarbība katras puses redzējumā varētu būt atsevišķa diskusija.
Labi izklausās zemāk aprakstītais modelis ar starpnieku - "režisoru", diemžēl diez vai vairumam sabiedrības tas būtu pieejams
[www.tvnet.lv]
"cilvēka dzīves režisors gadu vai divus varētu pētīt, ko potenciālais mājas īpašnieks ikdienā dara, cik viņam ir ģimenes locekļu, kādi ir viņu dzīves cikli, saskarsmes iespējas. Izdibinot katra ģimenes locekļa ideālo dzīves telpu varētu prognozēt, kas notiks pēc 20 gadiem. Kad ir veikts izpētes darbs un uzklausītas vēlmes, dzīves režisors piemeklētu piemērotus arhitektus"

Re: izmaksas projekta piesaistei u.c atļaujām
Autors: Ambrosio ()
Datums: 07/09/2007 02:36

andisk26, uzzvani Andrim, mobilais 29459244, viņš taisni dzīvo Baldonēs, ir pieredze ar šīm lietām. Ja Tev tiešām vajag tikai piesaisti un nemainīt nopirkto projektu, tad sanāks stipri lētāk nekā te dažu no "vienas vietas izrautie" 1000-1200Ls.

Protams no sākuma PRECĪZI vienojaties, kas un kādos termiņos tieši vajadzīgs, lai nesanāk tā, ka vienojāties tikai par piesaisti, bet tad sagribās mainīt it kā niecīgu detaļu pašā mājas projektā. Ja projekts jāmaina, tad tiešām jau ir pavisam cita cena, jo maza izmaiņa darba ietilpīgumā ziņā var neatpalikt no lielas.

Re: izmaksas projekta piesaistei u.c atļaujām
Autors: Ambrosio ()
Datums: 07/09/2007 03:04

gradis, pārsimts lati ir pārsimts lati, ja tos ir iespējams viegli ietaupīt. Man, piemēram, tāmē ir virs 400 pozīcijas. Ja katrā pozīcijā var ietaupīt mazdesmit vai mazsimts latu, tad kopējais ietaupījums var būt milzīgs.

Jāpiebilst, ka es uzskatu, ka vienmēr ir robeža, līdz kurai ir jēga ietaupīt, pēc tam sākas "kapeiku pi.ana" vai arī nepieļaujami kvalitātes zudumi.

Re: izmaksas projekta piesaistei u.c atļaujām
Autors: gradis ()
Datums: 07/09/2007 06:57

Šajā gadījumā jau klients uz projektēšanas rēķina ir ietaupījis 3-5 vai pat vairāk tūkstošus latu izvēloties tipveida projektu nevis individuālu, un nedomāju ka neprofesionāļiem cīnoties ar birokrātiem ir "viegli" ietaupīt naudu. Mana darbiniece (ne augsākā ranga speciāliste) šodien nonīka kādā Rīgas rajona būvvaldē 6 stundas un tas man izmaksāja gandrīz 200 latus. Bet šī jau bija 4. braukšanas reize ar konkrēto projektu. Protams ir arī būvvaldes, kur viss notiek civilizētāk.

Re: izmaksas projekta piesaistei u.c atļaujām
Autors: Ambrosio ()
Datums: 07/09/2007 08:01

gradis, lūdzu, pastāsti, kura ir tā problemātiskā Rīgas rajona būvvalde? Kā tieši Tava darbiniece pavadīja tās 6 stundas - nostāvēja rindā? Tika futbolēta no viena cilvēka pie cita? Ja nav noslēpums, par ko projektam piesējās tās 4 reizes?

P.S. Vai Tu gadījumā nejauc dīkstāves izraisītos negūtos ienākumus ar zaudējumiem? Piemēram, negūtie ienākumi būtu 6 stundas * 33 Ls/h, bet zaudējumi - izdevumi algai + darba vietas uzturēšanas izdevumi. Vai tiešām tagad ne augstākā ranga speciāliste uzņēmumam mēnesī izmaksā 33*8*22=5800Ls?

Re: izmaksas projekta piesaistei u.c atļaujām
Autors: td ()
Datums: 07/09/2007 14:03

..."bāleliņi" nepārtraukti ietaupa- rezultātā speciālistiem ienesīgāk ir lasīt zemenes Īrijā; taupības nolūkos pietaisīta visa zeme ar šaubigas kvalitātes halogrammām rotātu poļu krutkas māju projektiem (būvvaldēs ar nopietnāku būvinspektoru prasa šos projektus vietējiem speciem pārstrādāt); plaši ieviesusies "taupības" metode- pēdējo maksājumu ieturēt..."gudrie" nepārtraukti norāda cik un kā otram jāmaksā alga, utt... maizes klaips maksā noteiktu summu, tāpatās arī pakalpojums- projektēšanas darbi un kāpēc gan projekta autoram būtu jāsponsorē visu savu projektu izstrāde...

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **     **  **    **  **     ** 
 ***   ***  **     **  **     **  ***   **  **     ** 
 **** ****  **     **  **     **  ****  **  **     ** 
 ** *** **  **     **  **     **  ** ** **  ********* 
 **     **   **   **    **   **   **  ****  **     ** 
 **     **    ** **      ** **    **   ***  **     ** 
 **     **     ***        ***     **    **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727