UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
lauksaimniecības zeme
Autors: puma ()
Datums: 13/09/2007 16:04

ir noskatīts zemes gabals mārupē, bet tas pēc mārupes plānojuma atrodas mazsaimniecību teritorijā un klasificēts kā lauksaimniecības zeme. zemes gabals 6000kvm, ir pievedceļs, elektrība ir ievelkama par sakarīgu ciparu (tiks vilkta vairākiem zemesgabaliem). cik palasījos i-netā pieejamo info, tad sapratu, ka uz lauksaimniecības zemes var celt zemnieku saimniecībi - vienu dzīvojamo ēku un saimniecības ēkas, pirms tam transformējot daļu zemes par'' zemi zem ēkām un pagalmiem'' un pārējā paliek kā lauksaimniecības zeme.
jautājums ir tāds - vai pirms zemes nopirkšanas ir iespējams noskaidrot vai būs atļauts izveidot to zemnieka sētu, tobiš uzbūvēt to vienu māju apm.200kvm, man pilnīgi pietiek ar vienstāva māju, bet māja ir vajadzīga, pirkt vienkārši pļavu, lai audzētu sienu nīlzirgam tajā vietā ir par dārgu.
nekāda lauksaimniecība tajā vietā nevar sanākt, jo no tiem 0.6h 0.25h ir zem servitūta ceļa, uc aizsargjoslām.
Zemesgabals šogad ir sadalīts no lielajiem h uz mazajiem (0.6-0.8h), katram piešķirot savu adresi, bet tas lēmums par lauksaimniecības arī ir šī gada.lai gan ja nav elektrība, laikam jau citu nedod

Re: lauksaimniecības zeme
Autors: Bubulis ()
Datums: 13/09/2007 17:41

Reiz arī gribēju Mārupē nopirkt līdzīga statusa zemes gabalu no tovanceva Lakstīgalu pļavās - pārdevējs rādīja skaistus papīrus, solīja visu sabīdīt un ja vajadzēs būvvaldē savu cilvēku ielikt... aizbrucu uz būvvaldi (Mārupes centrā), pateicu kurā vietā ir zemes gabals un ko es ar to gribu darīt - pretī saņēmu kompetentu atbildi no būvvaldes darbinieka (varbūt arī teritorijas plānotāja, neatceros vairs) par to kādā statusā reāli ir tā zeme un ko ar to var darīt.

Reāli uz tā zemes gabala kur solīja pēc mēneša būvēt ceļus līdz 2012.gadam ir iespējams tikai burkānus audzēt:)
Tā kā dodies uz Mārupes novada būvvaldi un uzzini visu par to zemi (lietošanas mērķis, apgrūtinājumi, transformācijas iespējas utt.)

Re: lauksaimniecības zeme
Autors: puma ()
Datums: 13/09/2007 19:01

to Tovanceva lietu zinu, bet viņš gribēja pārdot pa 1200, un starp tiem 1200 tad ir vajadzīgs starpceļs, bet pie tā gabala pieiet zemes ceļš, kas ir pat kartē iezīmēts.
Mārupē plāns ir līdz 2014.gadam, un ja atļautu būvēt 2014 arī nebūtu traģiskākais, līdz tam laikam varētu uzlikt vagoniņu un izmantot kā vasarnīcu.
burkānus audzēt gan tur ir nereāli, baigā velēna
es vienkārši palasot citu pieredzi izlasīju, ka pagasts dodot piekrišanu, bet ar pagasta piekrišanu transformācijai esot par maz.

Re: lauksaimniecības zeme
Autors: Bubulis ()
Datums: 13/09/2007 20:54

Tovanceva problēma bija ka gribēja dalīt zemi, kas bija paredzēta izmantot kā lauksaimniecības zemi. un tie starpceļi - vairums pierīgas zemes gabalu īpašniekiem pieder daļa no zemes zem ceļiem, jo tādi mākslīgi zemes gabala izmērs tika palielināts par aptuveni 100m2 par kuriem arī noplēst $$$ :)


Tik un tā dodies uz pašvaldību noskaidrot ko tur var darīt un kāds ir process transformācijai. ja zeme tiešām ir sadalīta un katram zemes gabalam ir savs kadastra nummurs domāju ka pašvaldība atļaus veidot piemājas saimniecību un noteiks maksimālo apbūvi.

vispār ir tāda lieta kā izziņa par zemes leitošanas mērķi - tajā tiek ierakstīta visa atļautā zemes izmantošana.

Re: lauksaimniecības zeme
Autors: puma ()
Datums: 13/09/2007 21:59

zemes gabals ir sadalīts - man ir lēmuma kopija par juridisko adresi, un ierobežojumiem zem ceļiem un aizsargjoslu gar ceļu, bet ZG viņš vēl nav ierakstīsts,septembrī jābūt. pārdevējs vienkārši laicīgi meklē pircēju.
tāpēc es pagaidām vācu teorētisko info, lai kad būs ZG varētu maximāli ātri noskaidrot jautājumu ar apbūvi. lai vismaz saprastu, kur jāiet un kādi papīri man ir aktuāli.
ok aizbraukšu uz pagastu, redzēs ko teiks.
nav jau problēma samaksāt pārdesmit latus par izziņām, lai pēcāk nebūtu jāauzdzē burkāni:)


Re: lauksaimniecības zeme
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 13/09/2007 22:56

Pēc VZD reģistrētā "Lietošanas mērķa" klasificē nodokļa likmes vtml, būvēšanās iespējas nosaka pašvaldības teritorijas plānojuma sastāvdaļa "Apbūves noteikumi" konkrētajam teritorijas izmantošanas veidam (krāsu kodam plānojuma kartē).



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   **        **     **  ********   **      ** 
 **    **  **         **   **   **     **  **  **  ** 
 **        **          ** **    **     **  **  **  ** 
 **        **           ***     **     **  **  **  ** 
 **        **          ** **    **     **  **  **  ** 
 **    **  **         **   **   **     **  **  **  ** 
  ******   ********  **     **  ********    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727