UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Būvatļauja
Autors: didzzzissss ()
Datums: 14/11/2007 15:27

Jautājums, ja man visi dokumenti kārtībā, bet nav izņemta pati būvatļauja, vai tas nekas?
Mājas celtniecība rit pilnā sparā.

Re: Būvatļauja
Autors: a ()
Datums: 14/11/2007 17:48

To ka tev visi dokumenti ir kaartiibaa, kaa reiz raksturo buuvatljauja.Taa kaa...

Re: Būvatļauja
Autors: Arii ()
Datums: 20/11/2007 15:52

lai legaali celtnieciiba riteetu pilnaa sparaa jaabuut piesaistei un protams arii buuvatljaujai! tas ir finaaldokuments darba uzsaakshanai, taa kameer nav buuvatljaujas- nelegaala buuvnieciiba!!!

Re: Būvatļauja
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 20/11/2007 20:50

Lasot būvniecības likumu šķiet, ka pret būvatļaujas neizņemšanu izturas iecietīgāk kā pret būvēšanu bez projekta:
"Ja būvniecība notiek bez būvatļaujas vai neatbilst projektam ... pašvaldība ... var pieņemt ... lēmumu par iespēju turpināt būvniecību...
Ja būvniecība notiek bez akceptēta būvprojekta, pašvaldība pieņem lēmumu par šādas būvniecības radīto seku novēršanu (būves vai tās daļas nojaukšanu, iepriekšējā stāvokļa atjaunošanu utml.)"

Re: Būvatļauja
Autors: aaaa ()
Datums: 23/11/2007 01:03

Vismaz manā pagastā tad, kad visi papīri bija kārtībā, pats pēdējais bija būvatļaujas izņemšana. Samaksā nodevu un tad brauc inspektors uz vietām skatīties, vai nav jau uzsākta patvaļīga būvniecība. Manā gadījumā nebija un tas nabaga inspektoriņš bija pilnīgi nelaimīgs, ka nav par ko kukuli paņemt. Skābu seju aizbrauca un izsniedza to špargalku. Pēc tā es sapratu, ka esmu bijis muļķis, jo sen jau būtu varējis pus māju uzbūvēt un ļaunākais, kas būtu noticis ir 50 Ls kukulis inspektoram. Ar nežēlīgo gaidīšanu zaudēju krietni vairāk.

Re: Būvatļauja
Autors: vgy7 ()
Datums: 03/12/2007 01:19

Un ja nu pašvaldība pieņemtu lēmumu par šādas būvniecības radīto seku novēršanu (būves vai tās daļas nojaukšanu, iepriekšējā stāvokļa atjaunošanu utml.) noalgojot pagastveča krustmeitas vīram piederošo firmu un rēķinu caur tiesas izpildītāju piestādītu nelegālajam būvētājam? Tas izmaksātu mazliet vairāk par 50 latiem un Būvvalde būtu darbojusies tikai likuma ietvaros, neko nepārkāpjot.
Es zinu gadījumu kad pie izraktas bedres pamatiem rēķins par augsnes seguma atjaunošanu sastādīja gandrīz 15 tūkstošus un pēc gada tajā pašā gruntsgabalā būvniecību uzsāka apzaļumošanas firmas boss... un viss bija likumīgi.

aaaa, nebaidies ka didzzzissss iespējamā rēķina daļu virs 50 ls var piestādīt Tev kā padomdevējam?

vgy7

Re: Būvatļauja
Autors: aaaa ()
Datums: 04/12/2007 03:38

vgy7:
Klausies, plānprātiņ, tu gadījumā nestrādā kādā būvvaldē??? Parādi man kaut vienu likuma rindiņu, kur par izraktas bedres virskārtas atjaunošanu kādam vispār manā gruntsgabalā ir tiesības man kaut ko piestādīt vai atjaunot vai kā citādi. Viss ko man var izdarīt ir administratīvais sods. VIss.
Nav tādu likumu, neklausi pasakām. Nelikumīgi uzsāktu būvniecību (bedres izrakšana pat pēc likuma nav klasificējama kā nelikumīga būvniecība, jo nekas netiek būvēts) labākajā gadījumā var apturēt. Un par bedri, tad īpašnieks pats ir bijis losis - pasaki, es te stādīšu ābeļdārzu un vedīšu kūdru zem ābelēm. Viss. Tālāk vairs nekas nav jāpierāda, ja notiek citādi, kā tevis aprakstītajā gadījumā, tad tā jau ir nevis nelikumība, bet gan noziedzīga un krimināla rīcība no paša pagasta puses.

Re: Būvatļauja
Autors: vgy7 ()
Datums: 04/12/2007 06:52

aaaa tu pats esi vēl plānāks par plānprātiņu, neaizmirsti ka aizbildinājums par likuma nezināšanu nekad nav atbrīvojis no atbildības.
Ja manā gadījumā pagasts izrīkojās neētiski, tad tas nenozīmē ka kaut mazākajā mērā tika pārkāpta pastāvošā likumdošana un ar būvvaldi man nav nakāda sakara, tikai radinieks bija noticējis tādam padomam par 50 ls, bet es izrādījos sliktais pravietis, kūrš centās iestāstīt ka rungai ir divi gali un ne vienmēr trāpa ar to tievāko.
Mūsu likumdošanā ir tikai viens konkrēts sods: nāvessods un tas pats atcelts, visi pārējie: no... līdz... un es nekad skaitli no... neminu kā vienīgo iespējamo, bet atgādinu par rungas resno galu: līdz...

vgy7

Re: Būvatļauja
Autors: aaaa ()
Datums: 04/12/2007 07:20

Nu tāpēc jau Latvijā nekas uz priekšu neiet, ka visi ir pieraduši paciest klusējot jebkuru būvvaldes (un vispār ierēdņu) nejēdzību un pat nelikumību. Pats būvniecības gaitā saskāros ar būvvaldes ierēdņu patvaļu un klaju likumu nezināšanu. Kā piedraudēju pagasta priekšniekam ar tiesas darbiem, tā visi bija rāmi kā jēri.
Nevajag jau arī viņiem klausīt kā tādām svētajām govīm, jo, galu galā, arī no maniem nodokļiem tiek maksāta viņu alga un viņu pamatpienākums ir cilvēkiem palīdzēt, ja tā vispārīgi uz to skatās, bet viņi, nez kāpēc, sevi ir nolikuši Dieva lomā, ka viņu uzdevums būtu visus sodīt.
Manā pagastā, piemēram, pat siltumnīcai vajag projektu ar topogrāfiju, projektu, saskaņošanu, izziņām utt - nu vai tā nav klaja ņirgāšanās par šis valsts iedzīvotājiem??? Nu kam tas ir izdevīgi un kam tiek nodarīts pāri ja es pats savā zemē uzceļu to siltumnīcu bez nekādiem projektiem vai ar to nevienam nevajadzīgo projektu - da nevienam. Tad kāpēc tās lietas nevarētu risināt kā pie cilvēkiem nevis kā pie idiotiem, kur katrs katram netic un priekšā pakaļā ir vajadzīgas izziņas un papīri un dokumenti??? Kaimiņš redz, garažas durvis izmainīja izskatā - jāpārstrādā projekts, jo, redz, esot fasāde mainījusies. Nu normālā pasaulē, manuprāt, kaut ko tādu vispār neticētu, ja stāstītu. Kam nav vienalga, kādas tās garāžas durvis izskatās, jo, redz, izdarot izmaiņas projektā, tās varētu kaut izrotāt ar astoņgalvainām čūskām, tad viss OK. Kad vienreiz pie mums uz cilvēkiem sāks skatīties kā uz cilvēkiem un nepiekasīsies pie katra absolūti nesvarīga sīkuma???
Pat ja es savā zemes gabalā uzceļu 3-stāvīgu māju bez nekādām atļaujām - nu kam tas traucē, ja tā po boļšomu ščotu skatās - pareizi, nevienam. Un tā mēs te, letiņi, viens otru ēdam bez sāls dzenādami pa iestādēm un smērēdami papīrus. Tā vietā ļautu cilvēkiem normāli dzīovot un strādāt.

Re: Būvatļauja
Autors: sieviete ()
Datums: 04/12/2007 15:20

Cik varētu izmaksāt būvatļaujas saņemšana???

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **     **  ********   ******    ******** 
 **     **   **   **   **        **    **   **       
        **    ** **    **        **         **       
  *******      ***     ******    **   ****  ******   
        **    ** **    **        **    **   **       
 **     **   **   **   **        **    **   **       
  *******   **     **  **         ******    ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727