UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Nelegāla dzīvokļa pārbūve
Autors: Madara ()
Datums: 05/02/2008 09:45

Dzīvoklī notikusi nelegāla pārbūve (nekas nav bijis saskaņots). Šobrīd šis dzīvoklis jāieķīlā hipotekārā kr. saņemšanai, bet tam nepieciešams novērtējums, bet diez vai bankai derēs šads dzīvoklis, kura pārbūve nav saskaņota attiecīgajās institūcijās. Un gribu jautāt - kur un kā un ar ko jāsaskaņo? Kur vispār jāiet un ar ko jāsāk? Kāda jūsu pieredze???
Paldies :)

Re: Nelegāla dzīvokļa pārbūve
Autors: Juris_F ()
Datums: 05/02/2008 10:05

Jasāk ar arhitektu, kurš uztaisīs projektu, pēc tam tas projekts būs jāsaskaņo. Tad izņemsi būvniecības atļauju, tad tipa veiksi būvniecību. Tad to nāks pieņemt komisija. Apmēram tā.
Ja kaut ko būsi pārtaisījis, kas nu nekādi nav atļauts, tad švaki.


Re: Nelegāla dzīvokļa pārbūve
Autors: EjTakTu ()
Datums: 05/02/2008 13:57

Ne jau pašvaldību un valsts institūcijas novērtēs dzīvokļa vērtību. To dara banku ieteiktās vērtētāju firmas. Ja šamējais ierakstīts ZG, nevajadzētu būt lielām problēmām. Tipveida daudzdzīvokļa ēkām dažas bankas pat piedāvā savus speciālistus, jo tur tās cenas tik daudz nemaz neatšķiras. Katrā ziņā cena tik un tā tiek noteikta tik zema, lai banka uz sitiena no šīs ķīlas varētu tikt vaļā.
Protams, ja vērtētājs atklāj, ka pārbūve nav notikusi oficiālā ceļā, cena iet uz leju. Bet vērtība īpašumam tik un tā paliek.

Re: Nelegāla dzīvokļa pārbūve
Autors: Vito Karleone ()
Datums: 05/02/2008 14:16

Labāk tomēr izlasi še pat Buildingā esošos būvniecības noteikumus un konkrētāk sadaļu par pārbūvēm un saskaņošanām. Jo īpaši ja esi no "ne Rīgas".Ārpus Rīgas pašvaldībām ir savas būvvaldes, kuras daudzreiz skatās uz lietām vienkāršoti. Pietam ja māja ir privatizēta un tai ir apsaimniekotājs vai mājas vecākais - lielu darbību un atbildību uzņemsies tie. Nereti nav nekādas nepieciešamības pēc projekta un arhitekta, bet pilnīgi pietiek ar apliecinājuma karti. Karte top no kaut vai tevis pašas uzskicēta un izmērīta plānojuma. Un veicot šāda veida procesus tas pat neizmaksā dārgi. Protams - šeit nevar būt ne runas par nesošo sienu pārbūvi un kanalizācijas plānojuma izmaiņām. Negribu gari un plaši stāstīt par niansēm, bet pajautā uz vietas kādam, kas saistīts ar mājas apsaimniekošanu vai pārvaldi. katrai pašvaldībai var būt savas "utis" bet "apliecinājuma karte" tā ir pavisam vienkārša un legāla darbība pie attiecīgiem pārbūves nosacījumiem. Roc dziļāk!
P.S. Nereti banku vērtētāji pat neiet uz to mitekli, jo viņi jau zin, ka tajā un tajā kvartālā dzīvokļa vērtība ir tik un tik. Nevins neņem vērā, kādi tev ir grīdas vai sienu materiāli. Viņi vērtē pēc principa - cik maksās dzīvoklis arī tad, ja šķirtais vīrs/sieva to visu būs sadauzījis vai aplējis ar sērsskābi.

Re: Nelegāla dzīvokļa pārbūve
Autors: jtdesign ()
Datums: 05/02/2008 21:40

Līdz šim gan bankām bija pie d*rsas, pārbūve legāla vai nelegāla, ka tik sienas apkārt, griesti virsū, grīda apakšā. Un tehniskā ekspertīze, kas vienīgā spētu objektīvi noteikt īpašuma stāvokli, vispār no fantāzijas zemes (pēc n-to sienu izlaušanas panelenēs nemaz nebūtu lieki). Vai tiešām kas beidzot sakustējies?

Re: Nelegāla dzīvokļa pārbūve
Autors: umka ()
Datums: 07/02/2008 10:59

Bankai ir po kas tur ir pārbūvēts. Problēmas sāksies tad kad dzīvokli gribēsi pārdot un būs jātaisa jauna inventarizācijas lieta, tad arī atklāsies nelikumīgā būvniecība.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  ********   **     **  **    ** 
 **     **  ***   ***  **     **   **   **   **   **  
 **     **  **** ****  **     **    ** **    **  **   
 **     **  ** *** **  ********      ***     *****    
 **     **  **     **  **           ** **    **  **   
 **     **  **     **  **          **   **   **   **  
 ********   **     **  **         **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727