UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Likums
Autors: aaaa ()
Datums: 18/03/2008 09:59

Sveiki. Ir problēma ar apsaimniekotāju, gribētos zināt, kur var atrast likumu, kurš nosaka, kādai jābūt temperatūrai dzīvoklī, kādam jābūt karstajam ūdenim (arī temp.) utt., meklēju likumi.lv, bet neko neatradu. Jau iepriekš paldies.

Re: Likums
Autors: a ()
Datums: 24/03/2008 23:00

Par udeni nezinu, bet siltumu vajagot nodrosinat vismaz +16 gradus.

Re: Likums
Autors: katlinieks ()
Datums: 25/03/2008 08:54

Kamēr Saeimā sēdēs namīpašnieki un to pakalpiņi, tādu likumā minētu ciparu nebūs. Visu nosaka apsaimniekošanas līgums, kurā tie cipariņi tiek ierakstīti tikai pēc ļoti kasīga un juridiski izglītota īrinieka pieprasījuma. Iesākumā vajadzētu īres līgumu parādīt sakarīgam juristam.

Re: Likums
Autors: jtdesign ()
Datums: 25/03/2008 10:07

Vispār jau īres līgums un apsaimniekošanas līgums ir divi dažādi dokumenti, parasti NĪ īpašnieks nemēdz reizē būt apsaimniekotājs.

Re: Likums
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 25/03/2008 10:30

Skatīt: [www.likumi.lv]

Re: Likums
Autors: uldisj ()
Datums: 26/03/2008 10:53

Ir gan temperatūras atrunātas, priekš tam ir LBN un eiropas standarti. Dzīvoklī minimālā temperatūra nedrīkst būt zemāka par 16 grādiem, karstā ūdens temperatūrai sistēmā jābūt nodrošinātai +55. Par zemo temperatūru dzīvoklī vienīgais ceļš, kā atrisināt šo problēmu ir termogrāfijas vai blīvējuma pārbaudes palīdzību, jo no apsaimniekotāja puses sāksies atrunas par sliktiem logiem utml., viņa māja, tad viņam ir jānodrošina arī jauni logi, bet te ir normāla jezga. Variet katru dienu saukt sastādīt aktu par temperatūrām dzīvoklī. Pats agrāk apsaimniekoju katlu mājas un siltumtīklus, šobrīd to visu projektēju, sociālais darbs un tehniskie risinājumi, tā bija kolosāla pieredze. Reizēm cilvēks saka, ka ir auksti, bet dzīvoklī iekšā nelaiž. Kādai apkopējai slinkums aiziet līdz krānam, laiž karsto ūdeni no radiatoriem ārā. Vēl jautrāk - par karsto ūdeni maksāt negrib, mazgājas ar apkures sistēmas ūdeni, piegāzu piedevas tehniskajam ūdenim un tad tikai uzzināju, ka tādi brīnumi notiek, tauta pumpaina uz slimnīcu skrēja. Pēc skaitītāja uz aukstā ūdens ievada apkures sistēmas barošanai, tad redz, kas notiek, vai nu sistēma caura, bet izrādās cilvēciskais faktors. Par garlaicību sūdzēties nevaru. Lai Jums jauka diena.

Re: Likums
Autors: vgy7 ()
Datums: 26/03/2008 11:30

Dārgie LBN attiecas uz jaunbūvējamiem objektiem, šeit jautājums bija par esošu dzīvojamo ēku. Mums valstī vairāk kā 60% esošā dzīvojamā fonda ir ar nepilnīgu labiekārtošanas pakāpi, vai tagad pamatojoties uz LBN normām 200 gadu vecas mājas īrinieks pieprasīs +55 grādu siltu ūdeni mājā ar aku pagalmā?

jtdesign dzīvoklis tiek īrēts no īpašnieka, apsaimniekotājs pārvalda ēku pēc īpašnieka pilnvarojuma.

ja parakstīsiet nelasītu īres līgumu mājā ar centralizētu apkuri, kurā kāds ierakstīs ka par apkuri jārūpējas pašam, tad nekādas būvnormas radiatorus nesasildīs...

vgy7

Re: Likums
Autors: uldisj ()
Datums: 26/03/2008 12:01

LBN attiecas arī uz piecsimts gadus vecām ēkām, tikai vajag to kārtīgi izlasīt, kādas ir nianses un daža laba ēka, kurai ir jau simtos nostāvēs ilgāk par tikko uzceltām, un tad par to spriest.

Re: Likums
Autors: vgy7 ()
Datums: 26/03/2008 12:12

LBN attiecas arī uz piecsimts gadus vecām ēkām tikai tajā gadījumā, kad tās tiek renovētas. Lai ar cik drausmīga likumdošana pie mums nebūtu, ar atpakaļejošu datumu uz viduslaikiem tā neattiecas.

vgy7

Re: Likums
Autors: uldisj ()
Datums: 26/03/2008 12:55

Cilvēks pats izvēlas, vai viņš grib dzīvot kā vidusslaikos, vai kā savādāk, bet mums te iet jezga par pēdējiem 50 gadiem, lai cik tas dīvaini nebūtu, uz apkuri normas arī tad tādas bija, ar to karsto ūdeni bija tā interesantāk, tas viss arhīvu materiālos un projektos ir labi redzams.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  ********  **    **  **    ** 
 **     **  **     **     **     **   **    **  **  
 **     **  **     **     **     **  **      ****   
 ********   *********     **     *****        **    
 **         **     **     **     **  **       **    
 **         **     **     **     **   **      **    
 **         **     **     **     **    **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727