UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
darba drošības koordinators
Autors: martver ()
Datums: 07/04/2008 16:46

Tikko painteresējos Babītes pag. būvvaldē par būvatļaujas pagarināšanu. Pie reizes uzzināju jaunumu tagad: obligāta prasība būvatļaujai ir nez kāds darba drošības vai aizsardzības koordinators. Kur tādu ņemt un cik viņš maksā būvvaldē nepateica, ierosināja meklēt pašam.
Tagad būvatļauju nepagarināšu, kas man par to var būt? māja jau zem jumta un dzīvošanas gandrīz kārtībā. Kas ir saskāries ar šo problēmu, kā atrisinājāt?

Re: darba drošības koordinators
Autors: jtdesign ()
Datums: 07/04/2008 22:22

Būvatļaujas pagarināšana pat birokrātiski smagākajās Latvijas vietās ir tik vienkāršs pasākums, ka ekonomēt uz tā un vismaz teorētiski nākotnē sagaidīt lielas nepatikšanas (praktiski tās parasti nerealizējas, taču nekad nesaki nekad). Pēc pāris nepagarinātiem gadiem var izrādīties, ka objektu nodot nevar, nenodotu naudīgam pircējam pārdot nevar, jo nevar ierakstīt ZG, vajag projektu skaņot no jauna, bet to arī nevar, jo mainījušies būvnoteikumi, ciemata plānojums utt. un šajā vietā tāda apbūve vairs nav atļauta. Tev to visu (kaut tikai tālu nākotnē teorētiski) vajag?

Re: darba drošības koordinators
Autors: aaaa ()
Datums: 07/04/2008 22:40

Bet kā tad īsti ir - ja māju ceļ saimnieciskā kārtā kādus 5 gadus un tad izdomā nodot - par visu šo laiku ir jābūt būvatļaujām? Kurā vietā īsti prasa to pagarināto būvatļauju??? Pie nodošanas?

Re: darba drošības koordinators
Autors: jtdesign ()
Datums: 08/04/2008 09:02

Atbilstoši likumdošanai visu laiku jābūt spēkā esošai būvatļaujai, pat tad, ja ēka "iekonservēta" uz 15 gadiem. Jebkurā brīdī var attecēt būvinspektors un uzlikt sodu par nelikumīgu/nelegālu celtniecību. Citas iespējamās problēmas jau augstāk aprakstīju, nojaukt likšanas prakse gan Latvijā ir praktiski neeksistējoša, taču juridiski paredzēta.

Re: darba drošības koordinators
Autors: martver ()
Datums: 08/04/2008 12:26

Liels paldies par skaidrojumu. BET! Kur lai ņem to darba drošības aizsardzības koordinatoru??? Un cik var maksāt? Kā būvuzraugam?

HElp

Re: darba drošības koordinators
Autors: Sapieris ()
Datums: 08/04/2008 13:44

pats tu ari vari but koordinators.

varbut tev kads pazistams ir kada buvfirmā un viņam firma ir jabut kadam kam ir izieti darba drošibas un ugunsdrošības kursi.


vel ir variants sakontakteties ar firmu kas ar to nodarbojas ( piem.FN Serviss)

Re: darba drošības koordinators
Autors: martver ()
Datums: 22/04/2008 17:51

izspruku sveikā šoreiz, inspektoram bija laba oma. Bet vispār cik noskaidroju šāds bļin koordinators var izmaksāt 60 ls mēnesī.

Re: darba drošības koordinators
Autors: Sapieris ()
Datums: 22/04/2008 21:37

priecājies kamēr vari. pēc kaut kadiem tur noteikumiem līdz šā gada 31.decembrim darba drosības vecis vai vecene var būt tas kam ir 160 stundu kursi par pamata līmeni darba drosībā vai arī tas kam i augstaka izglītiba darba drosībā, vai arī kāda organizācija.

paredzams ka šis 31. decembris tiks pārcelts vēl par dažiem gadiem, jo nav pagaidam tik daudzi kam būtu augstakā darba drosībā.

par tiem 60 ls mēnesī nesatraucies. normāla cena ja ar būvdarbiem nodarbojies pastāvīgi. un ja tas koordinators ir sakarīgs un saved kārtībā tavu darba aizsardzības sistēmu. Pi...nās ir nopietna- risku novērtējums, instrukcijas utt.

pats esmu darbu vadītajs un darba aizsargs vienlaicīgi. gribas lai ar darba drosību būtu viss OK bet izskatas ka nesanāks, tapec i doma par līguma slēgšanu ar kādu firmu.
pirms 2 nedeļām man arī bija darba inspekcijas pārbaude. aktu protams sarakstija bet vispāk bija OK.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   *******         **  ********    *******  
    **     **     **        **  **     **  **     ** 
    **     **     **        **  **     **  **     ** 
    **      ********        **  **     **   ******** 
    **            **  **    **  **     **         ** 
    **     **     **  **    **  **     **  **     ** 
    **      *******    ******   ********    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727