UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Būvniecības noteikumu pārkāpšana
Autors: PK ()
Datums: 17/01/2009 11:28

Lūdzu zinošus cilvēkus pakomentēt situāciju, kā man labāk rīkoties. Pats jau vairākus gadus būvēju savu privātmāju, un līdz šim nebija problēmu ar ikgadējo būvatļaujas pagarināšanu, bet pēdējoreiz kungi atjēdzās, ka ir izmainīta jumta konstrukcija. Es, protams, apzinājos, ka pie mājas nodošanas šis jautājums būs jāsakārto. Bet tagad ir tā, ka man uzliek administratīvo sodu (ciparu vēl nezinu, bet iespējas esot 200 - 500), un nepagarina būvatļauju, kamēr neiztaisīšu projektā izmaiņas. It kā viss loģiski, bet finanses ir kā jau daudziem :( To sodu it kā varēšot maksāt arī pa daļām, un īstenībā tas mani uztrauc vismazāk. Cita lieta, ka nepavilkšu nekādus projekta labojumus. Jautājums - cik lielā mērā to var piekāst un it kā iesaldēt darbus, ja jau reiz nav tās būvatļaujas. Ar ēku situācija ir tāda, ka atlikusi tikai baltā apdare un var dzīvot nost. P.s. Tā nav pļava, bet sen apdzīvota zeme ar visām komunikācijām, uzcelta jaunā māja blakus vecajai.

Re: Būvniecības noteikumu pārkāpšana
Autors: spilvens ()
Datums: 21/01/2009 14:53

Baigi diivaini, vai ta tur kaads naaca arii skatiities to maaju, man vienkaarshi uzspieda ziimogu, samaksaaju 3Ls par pagarinaashanu un viss. Kuraa vietaa tad tik zveeriska buuvvalde ir ?

Re: Būvniecības noteikumu pārkāpšana
Autors: rbm ()
Datums: 21/01/2009 15:09

Cik tad tur varētu maksāt tās izmainas projektā? Diez vai vairāk par piespriesto sodu.

Savukārt ja jumta konstrukcija pamainīta ir ir pazudis teiksim ugunsmūris, tad projektu apstiprināt jaunbūvei "pēc fakta" diez vai izdosies.

Re: Būvniecības noteikumu pārkāpšana
Autors: jtdesign ()
Datums: 22/01/2009 09:18

Ja māja ir Jūrmalā vai Vecrīgā, tad ne tādus vien brīnumus var sagaidīt.

Nezinot konkrēto situāciju (administratīvā teritorija - apbūves noteikumi, projektētais jumts, uzbūvētais jumts), neko ieteikt nevaru.

Ja projekts pirkts, kā daudziem forumā (vismaz kā stāsta) par Ls 200, ķer rokā arhitektu, lai par Ls 50 taisa un saskaņo izmaiņas ...

Ja izmaiņas ir tik būtiskas, ka saskaņot varēs tikai ar pamatīgu smērēšanu vai nevarēs vispār (Latvijā gan maz ticams variants), laikam ziepes lielas ...

Re: Būvniecības noteikumu pārkāpšana
Autors: PK ()
Datums: 23/01/2009 22:58

nu, visus gadus nenaaca, kameer atnaaca :)

jumts bija četrslīpu (piramīda), bet padomājot, ka mansards iznāk galīgi nekāds, 2 jumta plaknes 'pacēla stāvus', t.i., iznāca normāls vienstāvu namiņš ar divslīpu jumta mansardu.

projekts ir ~2000. gada un tas arhitekts tur vairs neko nedarīs.

cik taadas izmaņas varētu maksāt?

visa tā ķēpa notiek Zemgalē; jebkurā gadījumā, māja ir arhitektoniski tikai ieguvusi un neiet runa par kaut kādu vājprātu legalizēšanu.

Re: Būvniecības noteikumu pārkāpšana
Autors: jtdesign ()
Datums: 24/01/2009 10:43

OK, viss atkarīgs no būvvaldes adekvātuma. Normālā situācijā taisa izmaiņas (ja projekts nav bijis vai nav pieejams digitāli, sanāk daudz pārzīmēt, pie tam, pieredze saka, ka izmaiņu realizētajā mājā ir krietni vairāk kā acīmredzamais jumts) un saskaņo. Process var paņemt 1-2 mēnešus normāli. Ir 2 rīcības varianti - par "simbolisku" samaksu papīrus sakārto vietējai būvvaldei pietuvināts arhitekts (šis varētu būt arī ātrākais variants, jo sīkumos neviens neiedziļināsies, galvenais zīmogu dabūt) vai arī jebkurš cits arhitekts, bet tad tas būs drusku dārgāk kā simboliski (konkrētā summa kā arī par to veiktās darbības katram arhitektam būs savas, dažs pat uz objektu apskatīties un pamērīt/pārmērīt nebrauks).

Eventuāla problēma - ja būvatļauja jau iztecējusi un būvvalde ietiepjas, var būt birokrātiski sarežģījumi. Cerams, ka šis nav tāds variants.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **     **  **     **  ******** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  **       
 **     **  **     **  **     **  **     **  **       
 *********  *********  **     **  *********  ******   
 **     **  **     **  **     **  **     **  **       
 **     **  **     **  **     **  **     **  **       
 **     **  **     **   *******   **     **  ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727