UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Sērijveida dzīvokļa pārbūves dokumenti
Autors: Jokdaris ()
Datums: 20/05/2009 15:37

Vēlos nedaudz pārplānot tipveida dzīvokli: veikt sanmezgla apvienošanu, pārnest vienas durvis un iestiklot balkonu. Pats negribu nodarboties ar nepieciešamo dokumentu formēšanu jo nav saprašanas par to un laiks ar to noņemties arī nav. Arhitekts par projekta izstrādāšanu, dokumentu formēšanu un būvniecības atļauju dabūšanu prasa 400 Ls. Gribēju pajautāt vai tā ir adekvāta summa par tādiem paklapojumiem?

Re: Sērijveida dzīvokļa pārbūves dokumenti
Autors: ermanis ()
Datums: 20/05/2009 15:48

tā varētu būt, ja nav neviens arhitekts radinieks!!!!

Autors: spk ()
Datums: 20/05/2009 16:48

Man pirms gadiem 8iem taisīja pa 200, domāju, cenas varētu būt aptuveni tajā līmenī.

Autors: jtdesign ()
Datums: 20/05/2009 20:50

Atslēgas vārds - iestiklot balkonu. Ja šis mērķis cieti noteikts, tad 400 laši uzskatāmi par krīzes dempinga cenu.

Ja pietiktu ar vienkāršotās rekonstrukcijas apliecinājuma karti, tad, protams, 400 ir ļoooti daudz (man te viens gudrītis pirms nedēļas apjautājās, viņam piedāvāts par 60 un meklēja lētāk).

Ja skar nesošās konstrukcijas, tad projekts atbilstoši pilnam rituālam un vismaz es par 400 to netaisītu, kaut zīmēt tur nekā nav, taču tik daudz problēmu risināšanai ir jābūt adekvāti atalgotai.

Iestiklot balkonu var tikai vai nu visai fasādei vai vismaz visiem balkoniem/lodžijām pa vertikāli, attiecīgi tādam jābūt projektam.

Autors: Jokdaris ()
Datums: 21/05/2009 09:26

Nesošās konstrukcijas netiek aiztiktas. Savukārt, ja grib iestiklot balkonu tad nepieciešami mājas iedzīvotāju paraksti, ka viņi neiebilst. Parakstu savākšana varētu būt tā grūtākā projekta daļa.

jtdesign Wrote:
-------------------------------------------------------
> Atslēgas vārds - iestiklot balkonu. Ja šis
> mērķis cieti noteikts, tad 400 laši uzskatāmi
> par krīzes dempinga cenu.
>
> Ja pietiktu ar vienkāršotās rekonstrukcijas
> apliecinājuma karti, tad, protams, 400 ir ļoooti
> daudz (man te viens gudrītis pirms nedēļas
> apjautājās, viņam piedāvāts par 60 un
> meklēja lētāk).
>
> Ja skar nesošās konstrukcijas, tad projekts
> atbilstoši pilnam rituālam un vismaz es par 400
> to netaisītu, kaut zīmēt tur nekā nav, taču
> tik daudz problēmu risināšanai ir jābūt
> adekvāti atalgotai.
>
> Iestiklot balkonu var tikai vai nu visai fasādei
> vai vismaz visiem balkoniem/lodžijām pa
> vertikāli, attiecīgi tādam jābūt projektam.

Datums: 21/05/2009 12:45

Jokdaris Wrote:
-------------------------------------------------------
> Nesošās konstrukcijas netiek aiztiktas.
> Savukārt, ja grib iestiklot balkonu tad
> nepieciešami mājas iedzīvotāju paraksti, ka
> viņi neiebilst. Parakstu savākšana varētu būt
> tā grūtākā projekta daļa.

Kurā pagastā lodžiju/balkonu aizstiklošanu var atrisināt tik vienkārši? Tagad neskatīšos Vispārējos būvnoteikumus, bet liekas, ka tieši tur bija rakstīts, ka fasādes izmaiņas neattiecas uz viekāršoto rekonstrukciju. Kaut vai tikai tā iemesla dēļ, ka fasāde ir kopīpašums un attiecīgi nepieciešama visu kopīpašnieku (nejaukt ar iedzīvotājiem, viņi bieži pat ļoti nav viens un tas pats) piekrišana. Un projekts.

Par apliecinājuma kartes aizpildīšanu (bez balkona) vien Ls 400 ir grezni, es uztaisīšu par 350 :D

Autors: es Jokdaris ()
Datums: 08/06/2009 15:35

Principā, savākt visu mājas dzīvokļu (72 dzīvokļi) īpašnieku parakstus nav reāli izdarāms. Tādā veidā, legāli pārbūvi veikt nav iespējams. Es saskāros ar faktu, ka pat datus par faktiskajiem īpašniekiem neviens nesniedz. Biju pie nama apsaimniekotājiem, tie, atsaucoties uz personu datu aizsardzību, mani pasūtīja tālāk...tagad rakstīšu iesniegumu Valsts Zemes Dienestam. Pat ja es tos īpašniekus zināšu īpašnieks X mani pasūtīs un viss ko es darīju būs bezjēdzīgi :(

Autors: spk ()
Datums: 08/06/2009 16:42

A ja tā padomā - a nafig vajag kautkur saskaņot to balkona iestiklošanu? Kas par to var reāli draudēt? Un vēl ja pasaka, ka tas nemaz nav tagad iestiklots, bet reāli jau sen kā bijis izdarīts, un pilna Rīga ar iestiklotiem balkoniem.

Datums: 08/06/2009 20:19

Pareizi ir, neviena nekontrolēts prihvatizācijas process un tā metastāzes jau jaunajos projektos bez sakārtotas likumdošanas ir radījušas šādu situāciju, ka legāli neko nopietnāku par dzīvokļa iekšējo durvju nomaiņu nevar izdarīt. Pirms pieņēma noteikumus par vienkāršoto rekonstrukciju, pat nenesošo sienu nojaukšanai bija vajadzīga visu mājas kopīpašnieku piekrišana. Tāpēc par lodžiju - uztaisi apliecinājuma karti tam, ko drīkst, uzbūvē, atsauc inventarizatorus un tikai pēc tam veic/pabeidz lodžijas/balkona aizstiklošanu.

Informācija par kopīpašniekiem elementāri dabūjama/nopērkama onlainā no ZG. Vai pietiks ar vienu kopīgo mājas vai nāksies pirkt katram dzīvoklim atsevišķi, atkarīga no Zemesgrāmatā valdošā bardaka. Praksē esmu redzējis mājas ZG, kur uzrādīti visi dzīvokļu īpašnieki un viņu kustības, maiņas utt. un ir redzētas tādas, kur no 20 dzīvokļiem uzrādās tikai 6 un pārējos jāmeklē "metodom naučnovo tika", jo dzīvokļu numerācija arī nav vis pēc kārtas, bet ar izrāvumiem, dubultošanos (dzīvoklis Nr.11a, 11d un nākamais 11e), u.c. sarežģījumiem. Ja kāds no dzīvokļiem nav vēl ierakstījies ZG, tad jāiet uz VZD un jāprasa no tur, bet viņiem ir arī tiesības atteikt (personas datu bla bla bla).

Autors: IDstudio ()
Datums: 01/07/2009 16:17

Te nu gan tirdziņš ;)
Varu izdarīt par 200-240Ls ar PVN...
Raksti...

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.