UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

ķieģeļi neturās kopā
Autors: Myzikant ()
Datums: 18/09/2009 08:32

es ar ķieģeļiem apmūrēju čuguna krāsni,izmantoju speciālo māla maisījumu , kas pārdodas depo,bet ķieģeļi nesalipa,kapēc tā ? liku pa maz masas,tas maisijums nav labs ? varbūt kāds ko ieteiks kā pats darijis. ķieģeļi arī bija krāsns

Re: ķieģeļi neturās kopā
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 18/09/2009 08:45

Kā to maisījumu sauca un kādi ķieģeļi bija? Esmu māla pilnķieģeļiem lietojis Vetonit Clay Mortar (gan ne čuguna apmūrēšanai), tomēr, pat 100% neizpildot uz iepakojuma prasīto divkāršo šuvju aizpildi, viss turas. Šamota ķieģeļiem savukārt ir citas javas un pavisam citi šuvju biezumi.
Cik esmu interesējies, metāla un māla, kuriem ir dažādi termiskās izplešanās koeficienti, likšana blakus nav vienkārša. Pieredzējuši meistari gan konstruktīvi veido atstarpes, gan lieto karstumizturīgus betonus, savukārt dažam izdodoties no metāla armatūras, pārsedzēm vai citiem elementiem gandrīz pilnīgi izvairīties.

Re: ķieģeļi neturās kopā
Autors: Myzikant ()
Datums: 18/09/2009 09:06

tas bija šamota maisijums krāsnīm, ķieģeļi krāsns , a ķieģeļi pirms mūrēšanas ir jāslapina ?

Re: ķieģeļi neturās kopā
Autors: soseds2 ()
Datums: 18/09/2009 09:29

Varbut java slikta, bet drizak ka nav ieverota atstarpe starp krasni un murejumu. Parasti metalu censas neapmuret.

Re: ķieģeļi neturās kopā
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 18/09/2009 09:50

Šamota graudi (ja tas ir tas, ko domāju, jo esmu Depo redzējis) manuprāt ir pildviela un diez vai tur ir arī kāda saistviela. Vai pie ķelles maz lipa? Nezinu, kur domāti lietot, iespējams, ka ar tiem piepildot šamota līmjavu vai mālus, šuves starp šamota ķieģeļiem varētu taisīt nevis 1-2 mm, bet gan centimetru biezas.

Re: ķieģeļi neturās kopā
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 18/09/2009 09:57

Bez slapināšanas daudzos gadījumos nemaz nevar, piemēram, mūrējot vāji apdedzinātos krāsns ķieģeļus - sausi tie momentā izsūc visu šķidrumu no javas.
Esmu slapinājis pat klinkeru. Cik daudz slapināt, atkarīgs arī no javas konsistences, kritērijs ir strādāšanas ērtums, lai no šuves gluži ūdens netek bet tā arī nesastingst pēc 2 sekundēm...

Re: ķieģeļi neturās kopā
Autors: Didzisp ()
Datums: 18/09/2009 10:23

Šamota pulveris nav domats ķieģeļu mūrēšanai. Tas paredzets kurtuvē lai aizpildītu starpas starp šamota ķieģeļim. Es gan nesaprotu, kam vispār tas štrunts ir vajadzīgs. Tagad ar fleksi var tik precīzi ķieģeļus piegriezt, ka šuves kurtuvē vispār neveidojas. Čuguna krāsniņu nav īsti prātīgi apmūret, bet ja apmūrēt, tad ar atstarpi starp krāsns metāla virsmu un ķiģwļiem. Ja metāls tieši saskarsies ar ķieģeļiem, tad jebkuru mūri saplesīs. Gaiss pa spraugu starp krāsniņu un ķieģeļiem ātrāk uzsildīs telpu, bet ķieģeļi uzņems sevī infrasarkano starojumu. Ķieģeļus mūrē ar māla rupjas smilts javu. Mālus sajauc tādā attiecībā ar smilti, lai pēc izkalšanas te neplaisātu, bet nebūtu arī drūpoši. Ķieģeļus parasti pirms mūrēšanas saslapina, bet gan slapināšana, gan mālu jaukšana notiek uz "čuju", ta lai viegli mūrēt.

Re: ķieģeļi neturās kopā
Autors: Myzikant ()
Datums: 18/09/2009 10:40

tad ko vislabāk izmantot mūrēšanai,un kur to var nopirkt ?

Re: ķieģeļi neturās kopā
Autors: Didzisp ()
Datums: 18/09/2009 10:48

Mālu var izrakt no zemes, bet var nopirkt gatavu māla pulveri maisos. Smiltis laikam var arī nopirkt veikalā, bet es nekad naudu neesmu tērējis par smiltīm, kuras var sarakt pats.

Re: ķieģeļi neturās kopā
Autors: aaaa ()
Datums: 18/09/2009 10:51

Visas kamīnu kurtuves apmūrē un nekas, bet atstarpe, protams, ir obligāta.
Mūrēšanai meklē šitos:
[lv.maxit-cms.com]

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.