UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
kanalizaacijas ieklashanas seciba un riciiba...
Autors: smadzenu pods ()
Datums: 23/10/2009 15:49

ljoti vaig uzzinaat kaa un cik!!
izrokam bedri prieksh kanalizacijas trubas,te saakas jautajumi,uz kaadas pamatnes seedinaat trubu ko beert apakshaa un cik daudz(cik biezu kaartu),peec tam kaa mees dabujam kritumu un vai liekam apakshaa kautko(vai tikai smilti)ar ko blieteejam trubas peedu(vai kaa vinju sauc)ar kaajaam vai blieti ,un cik smagu blieti!?pec tam aberam trubu(abeerums),jautajums ar kaadu smilti ,cik raupju,un cik biezaa kaarataa lai nesanaak paarmaksaat par labo smilti,un peec kaada gabala saakt blieteet lai nesatraumeetu trubu,ar cik smagu blieti varbuut kaads zin tieshi peec graamatas.
P.S jautaajums varbuut izklausaas savaads bet labaak es mazlitt dumaaks nekaa paargudrs-balodis arii maceeja ligzdu piit :)))!!(kritumu un juuras augstumu viss skaidrs )kanalizaciju vilkshu 60m buus triis akas ~!! bet tieshi patcs proces kaa ko cik !!
ljoti svariigi!!

Re: kanalizaacijas ieklashanas seciba un riciiba...
Autors: soseds2 ()
Datums: 23/10/2009 23:17

Nu vispar varetu ari 4 akas, tas atvieglotu tirisanu ekspluatacijas laika. Ja likumi tad likuma vieta kontrolaka. Kritumu mera ar nivelieri. Aptuveni 3-5% uz m. Zem caurules smiltis janobliete ar rokas vibroplati. Pamatne ka ari pieberuma nedrikst but akmenu. Cauruli uzstada un pieber ar granti aptuveni 30-40cm virs trubas, piebliete. Nakosos slanus talak ber un piebliete ik pa laikam.

Re: kanalizaacijas ieklashanas seciba un riciiba...
Autors: aaaa ()
Datums: 24/10/2009 00:14

Ūja, ūja, kritums 3-5cm uz metru ir maigi izsakoties stipri pārspīlēts. Parasti taču liek 0.5-1.5cm uz metru. Ja jau 5cm uz metru, tad pa 60 metriem 3 metru kritums sanāk. Gatavā Niagāra. Vispār lasam Uponor mājaslapā visu par un ap kanalizācijas ierīkošanu.

Re: kanalizaacijas ieklashanas seciba un riciiba...
Autors: smadzenu pods ()
Datums: 24/10/2009 12:14

paldies par komentiem!!
noteikti ieieshu Uponor maajas lapaa !!
vel viens jautaajums tos naakoshos slaanjus arii pieblietee ar rokas vibro plati,un ar cik smagu to buut optimaalaakais dariit ,ja teiksim es klashu trubas cem automagjistraales !!?

Re: kanalizaacijas ieklashanas seciba un riciiba...
Autors: Ambrosio ()
Datums: 24/10/2009 13:22

No savas pieredzes varu teikt, ka jāpievērš uzmanību arī āra (orandžās) kanalīzācijas cauruļu slodzes klasei. Cik sapratu, tad ir SN4 (=4kN/m²) un SN8 (=8kN/m²). Es izrādījās biju nopircis, lai arī vācu, bet SN4. Nevarētu teikt, ka neizturīgas, bet vienā vietā kā izrādījās traktors zemi neuzmanīgi ar švunku aizbēra un laikam caurule ieplīsa. Tā par laimi bija lietus ūdeņu novadīšanai. Bet vienalga nākošajā gadā, pārliku, kad kanalizāciju liku.

Uponor lapā ir daudz dažādu cauruļu variantu.

Ja Tu vēl sāc runāt par likšanu zem kaut kādu automaģistrāles, tad tur noteikti ir savas prasības, specifiski risinājumi un materiāli.

Re: kanalizaacijas ieklashanas seciba un riciiba...
Autors: andisk26 ()
Datums: 24/10/2009 13:58

Pats liku kanalizāciju,lietoju jau kādus 6.mēn. viss ok. Ārā ieliku tris rindas pa diviem grodiem, diametrā 1.m, pirmo er dibenu pārējos divus bez, zinu ka tā nevar bet neko darīt negribās izvest katru mēnesi. Iekšpusē vispār neiespringu ar kritumiem un pieblietēšanu, viss strādā.

Re: kanalizaacijas ieklashanas seciba un riciiba...
Autors: smadzenu pods ()
Datums: 24/10/2009 15:32

iegaju uporaa,tur saskaros ar taadu lietu kaa klasi,jaa es zinu T4 liekam ja pagalma velkam trubas ,ja tur kur buus zemei slodze laikam T8,bet tur veel bija taadi klashu apziimejumi kaa M4,E16,tas patcs T8 varbuut kaads zin vairaak ko pastaastiit par klasem vienkaarshi man buus haltuura un gribetos buut tajaa jomaa zinosham un padariit labu,veel markjeejums kaa KP ??
jautaajums cik ir klases grupai T?
par to automagjistraali ir taa kad kanalizaacija sheersos celju!

Re: kanalizaacijas ieklashanas seciba un riciiba...
Autors: soseds2 ()
Datums: 24/10/2009 15:34

Sori, 3-5mm! :)

Re: kanalizaacijas ieklashanas seciba un riciiba...
Autors: aaaa ()
Datums: 24/10/2009 18:07

Tikai ne oranžās trubas - tas ir pēdējais, ko es ieteiktu kādam likt. Viņas ir no PVC un aukstā laikā un arī per se ir ļoti trauslas un viegli plaisā/ieplīst. Ne velti, arī Uponors jau labu laiku ir pārgājuši uz āra PP trubām, kas ir tikpat ciets, bet tām nepiemīt PVC cauruļu trauslums. Pats salīdzināju - noliek oranžās trubas gabalu un ar abām kājām uzlec virsū - tas izjūk gabalos, pie tam lielākās cietības klases, PP Uponor truba smuki atsperīgi palocījās un viss, nekādu plīsuma pazīmju.
Ja jau šausmīgi bail no automaģistrāles - var darīt kā pad. laikos darīja ar čuguna kanalizācijas caurulēm, kas arī bija trauslas - tās lika betona kanālā, resp. betona U burts ar vāku, lai zemes deformāciju dēļ caurule netiktu bojāta. Manuprāt pilnīgi pietiktu ar kādu slodzi izlīdzinošu klājumu - tipa uzmest caurulei virsū kādus 30cm zemes, tad laminēto finieri, tādu pabiezāku, tad ir garantija, ka no augšas uzbraucot traktoram caurule netiks bojāta.

Re: kanalizaacijas ieklashanas seciba un riciiba...
Autors: soseds2 ()
Datums: 24/10/2009 23:23

Ja zem lielam slodzem jauzstada kanalizacijas vads, tad labak likt divslanu gofretas (piem. Pipelife Pragma). Izmeri vienigi tikai no 160mm sakas. Kontrolakas ari paredzetas un viegli samontejamas sai tehnologijai.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **    **  **     **  **    ** 
 ***   ***   **   **    **  **   **     **  ***   ** 
 **** ****    ** **      ****    **     **  ****  ** 
 ** *** **     ***        **     *********  ** ** ** 
 **     **    ** **       **     **     **  **  **** 
 **     **   **   **      **     **     **  **   *** 
 **     **  **     **     **     **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727