UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: Pow ()
Datums: 15/12/2009 20:22

Jo: tā nav nekāda ilūzija bet elementāra fizika.

dzincha: man nerāda uz LCD, bet man rāda visas pārējās temperatūras, lai varētu paņemt kompresora tehnisko specifikāciju un izrēķināt visu ko vajag, tai skaitā COP.
Varbūt citu firmu siltumsūkņiem viņš pats to sarēķina un parāda uz displeja. Sūkņi ir iebūvēti, bet, noņemot siltumsūknim paneli, var redzēt, ka sūkņiem var uzstādīt jaudas režīmus. Visu var izrēķināt un izvēlēties zelta vidusceļu. Man tur ir WILO TOP-S 30/10 un uzstādīts, lai strādātu ar max jaudu (0.4kW).

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: KB ()
Datums: 15/12/2009 20:37

Es neko nedomaaju, 36 lpp manuālī stāv rakstīts - "The flow must have a temperature difference between brine out (BT11) and brine in (BT10) of 2 - 5 °C when the system is balanced". Nibes pārstāvji saka ka tas arī esot jāievēro. Citiem modeļiem iespējams savādāk.

Anyways, šodien ārā -11, brine-in 1.8, brine out -2, mājā +16, COP joprojām stabils 4.2. Es neiznu kaa citi nosaka COP, es pēc skaitītājiem (siltuma skaitītāji un elektrības skaitītāji - speciāli uzstādīti SS + cirkulācijai).

Pēc statistikas SS strādājis 19h diennaktī kopš palaišanas, sūdīgi ka sanāk garāžas durvis virināt cauru dienu lai padotu iekšā materiālus.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: spk ()
Datums: 15/12/2009 20:38

Manam ss vakar iestājās dīvainība - sāka nepietiekami uzsildīt silto ūdeni. Atriezu krānus un skatījos ūdens temperatūru uz paneļa - nokrīt līdz kautkādiem 35 grādiem, bet vienalga ūdens apsilde neieslēdzas. Pēc kāda brītiņa ieslēdzas. Līdz šim tā nebija. Kādam ir idejas, kas varētu būt noticis? Tam varētu būt kāds sakars ar faktu, ka beidzot palaidu siltā ūdens cirkulācijas cilpu? :)
Vēl man ir aizdomas, ka regulārā ūdens uzkarsēšana, lai nokautu legionella, nenotiek, tas tā varētu būt? Tas ir regulējams parametrs kautkur "aiz paneļa"?

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: KB ()
Datums: 15/12/2009 20:48

spk, manuālim cauri izbūries? nekādus alarmus vai errorus nerāda?

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: spk ()
Datums: 15/12/2009 21:19

Būtu errori, noteikti tos būtu pieminējis, un visdrīzāk jautājumus neuzdotu. Manuālī priekš lietotāja šāda parādība aprakstīta nav, stingrāku manuāli redzējis neesmu.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: dzincha ()
Datums: 15/12/2009 21:36

19 h diennaktī= 570 h mēnesī.
Kompresora jauda? 2...3 kw? 1040 - 1700 kw mēnesī, ja pieturas šāds dubārs.
It kā uz 340m2 nav tik traki, it sevišķi ja vēl visu laiku virina durvis.
Vienīgi, kad dzīvo iekšā ar + 16 būs pavēsi, komfortam vajag + 21 -> 5 grādus augstāk uzturēt arī prasīs papildus kw.
Būtu labi ja janvāra sākumā kāds iepostētu decembra patēriņu/ apkurināmos m2/ grīdas vai radiatori/ ss firma un jauda kw.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: Jo ()
Datums: 15/12/2009 22:17

Pow
Fizika ir elementāra, bet laikam esi piemirsīs ka palielinot siltumnesēja ātrumu dubultā, cirkulācijas sūkņa jaudu būs jāliek 4 reizes lielāku vai tuvu tam, tapēc ka kolektora pretestiba pieaugs kvadratā no sķidruma ātrumā tajā. Un tad vel brine in būs +5 brine out +1.5, ja meģināsi spiest ciparus vel tuvāk, tad var meklēt cirk. sūkni lielāku ka pats siltumsūknis.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: KB ()
Datums: 15/12/2009 23:05

Pašlaik skaitītājs rāda, ka pa nedēļu saražoti 2350kWh, patērēti 550kWh elektrības. Pēc aprēķiniem sūknis strādā kā vajag, tikai siltums kaut kur pazūd un ir aizdomas.

Jautājums varētu būt cik daudz siltuma no mājas izplūst caur 5 x 2.5m garažas durvīm, kas tiek turētas vaļā ~stundu dienā ja ārā ir tik auksts kā tagad. Šodien vispār kamēr šie čakarējās ar savām smiltīm, aizsala garažā ūdens krāns :)

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 16/12/2009 09:53

Dzinch
Domāju, ka nav dīvaini, ka nāk iekšā +6 grādi (redz, arī POW ir +5), drīzāk dīvaino vai nelabi, ka nāk iekšā +2 grādi. nestrīdēšos ar gudriem cilvēkiem par fiziku, bet domāju, ka tas tiešām no āra kontūra, ierakšanas dziļuma, augsnes sastāva atkarīgs. Tāpēc jau vairākkārt rakstīju, ka kontūra pareiza iestrāde - garums, dziļums, cilpu skaits, attālums - ir ļoti svarīgi. Man nekad, pat aukstākajā ziemā ielos mīnusos zem 5 grādiem nav nokritis.
Par KB zemo brine in - tā kā māja pastiprināta tiek žāvēta, dzesēta un visu laiku kurināta, varbūt vienkārši kontūrs ir atdzesējis zemi, tāpēc tik zema? Sāks normālā režīmā strādāt, būs labi! Nu vismaz nākamziem, kad pa ziemu zeme būs atkal uzsilusi! ;)!

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 16/12/2009 09:57

KB
varbūt tiešām ss atšķirība BRINE In un OUT rādījumos, jo man Thermia pārstāvji īstenībā pašā sākumā priecājās, ka tā starpība ir tik liela, teica, ka tas rāda, ka efektīvi ss strādā.... Tas gan ir pretrunā tam, ko vīri te raksta, ka lielāka starpība = mazāka efektivitāte un tāpēc es tagad samulsu..... Varbūt viņi tomēr teica ko citu un priecājās par to, ka no zemes nāk lielāki plusi? Bet man domāt, ka tomēr to starpību viņi lielīja.... Katrā ziņā manā manuālī gan nekas tāds nav rakstīts, laikam Thermia domā, ka lietotājam tas nav jāzina, to jāzina uzstādītājiem.... ;)



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   *******   **        **    **  ********  
  **   **   **     **  **        **   **   **     ** 
   ** **    **         **        **  **    **     ** 
    ***     ********   **        *****     ********  
   ** **    **     **  **        **  **    **     ** 
  **   **   **     **  **        **   **   **     ** 
 **     **   *******   ********  **    **  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727